Detalii noi despre Hennessey Venom GT, supercarul de 1200 CP

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 02.09.2009
Hennessey a dezvaluit noi informatii despre cel mai ambitios proiect al sau, Venom GT, supercarul care ar urma sa rivalizeze direct cu Bugatti Veyron.

In asteptarea Salonului Auto de la Geneva de anul viitor, unde Hennessey va dezvalui rivalul sau pentru Bugatti Veyron, jurnalistii de la Autoblog au reusit sa stea de vorba cu omul care sta in spatele proiectului Venom GT. Este vorba de John Hennessey, fondatorul constructorului de nisa si cel care si-a dorit un supercar de calibrul lui Venom GT, capabil sa depaseasca 400 de km/h.

Asteptat sa dezvolte 1200 de cai putere, modelul american va fi capabil, cel putin pe hartie, sa atinga o viteza maxima de 437 km/h, cu mult peste cea a rivalului Veyron. Pentru a putea struni insa puterea imensa ascunsa sub capota, Hennessey a dezvaluit ca va folosi un sistem de franare din carbon ceramic, capabil sa opreasca masina de la o viteza de 320 de km/h in doar sapte secunde.

Presedintele Hennessey le-a marturisit celor de la Autoblog ca noul Venom GT va fi dezvoltat pe o platforma extinsa a actualului Lotus Exige, din considerente de greutate. Americanul si-a dorit o masina foarte usoara, iar Exige a fost singurul model care a putut oferi o asemenea platforma.

Propulsia este asigurata de un motor V8 de provenienta americana, Hennessey aratandu-se foarte mandru de ideea nasterii unui supercar americano-englez, asemeni formulei folosite de Carol Shelby in 1960.

Informatiile oferite de John Hennessey au fost insotite si de un set de prelucrari digitale ale modelului, care tradeaza formele supercarului Venom GT.

via | Autoblog

Comentarii (3)

  • Lotus
    Mda , seamana izbitor de bine cu Lotus Elise , daca nu cumva pozele chiar sunt simularile aerodinamice ale unui Elise.
    3 0
  • NeoGalaxy
    Nu seamana izbitor... aceste profiluri aerodinamice sunt chiar de la Lotus Elise. Ori asa le folosesc ei ori... studieaza aerodinamica si invata de acolo ceva :)
    2 0
  • woow 437 km/h....... sunt curios cati litri are motorul. e interesant ca pe v10 au schimbat pe un v8
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru