Vicepresedintele de design Volkswagen trece la Ferrari

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 29.09.2009
Flavio Manzoni trece de la Volkswagen la Ferrari, unde va avea in grija dezvoltarea unei noi identitati de marca pentru Calutul Cabrat.

Al doilea om al biroului de design de la Volkswagen a lasat grupul german pentru a se alatura echipa de creatie Ferrari. Flavio Manzoni, aflat pe scara ierarhica imediat sub designerul-sef Walter de' Silva, a semnat un contract valabil incepand cu 1 ianuarie cu producatorul din Maranello.

Manzoni va deveni astfel seful de design al Ferrari, urmand ca seful sau direct sa fie adinistratorul delegat al constructorului italian, Amedeo Felisa. Actualul presedinte al sectiei de design Ferrar, Donato Coco, responsabil pentru look-ul agresiv al noului 458 Italia, se va muta la Alfa Romeo.

Principala provocare pe care o va avea Flavio Manzoni la Ferrari va fi una importanta pentru viitorul Calutului Cabrat: construirea unei noi identitati de marca. Italianul are 44 de ani si a activat pana acum in cadrul Grupului Fiat si la Seat inainte de a fi numit, in 2007, vicepresedinte al biroului de design VW.

Nu este singura mutare recenta intre VW si Fiat. Luca de Meo, fostul administrator delegat al celor de la Alfa Romeo, a trecut la inceputul anului la Volkswagen, acolo unde detine functia de presedinte al biroului de marketing.

via | Quattroruote

Comentarii (5)

  • Stelian_Opincariu
    O incrucisare..........
    Pasiunea intalneste pragmatismul german.
    2 3
  • O Doamne... un designer de la VW care trece Ferrari pentru construirea unei noi identitati de marca? Va fi un mare esec... :|
    4 6
  • Excelent
    Cu Donato Coco la Alfa poate greseala numita Milano nu se va repeta cu Giulia. 458 arata excelent. Nu ii poate lua si pe baietii care au lucrat la motor? Cu 127CP pe litru cat are 458 cred ca au un nou record pentru motoarele aspirate.
    1 1
  • ...
    dar care e problema cu identitatea actuala?
    1 1
  • schumi
    @pejte
    Designer-ul ala de la VW e italian :D.
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru