VIDEO: Audi porneste in cautarea ultimului exemplar Horch

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 30.11.2009
Audi a publicat un film care urmareste procesul de recuperare al ultimului exemplar Horch, construit manual, dat disparut la patru ani de la debutul din 1953.

Audi a publicat recent un film oficial in care prezinta eforturile de recuperare ale ultimului exemplar Horch, creat in 1953 la Ingolstadt si disparut patru ani mai tarziu. Modelul este unul exclusivist, ce se presupune ca a fost construit in intregime manual.

Ralph Hornung, omul responsabil de colectionarea automobilelor istorice Audi, a reusit sa dea de urma ultimului exemplar, dupa indelungi cautari, in Texas, Statele Unite. Povestea reintalnirii este ilustrata in imagini foarte graitoare, puse cap la cap in filmul urmator.

Horch este una dintre companiile care au pus bazele celebrului conglomerat Auto Union, format in 29 iunie 1932. Numele provine de la cel care a dat nastere constructorului german de automobile in 1899, August Horch. Acesta a renuntat insa la conducere dupa mai multe neintelegeri cu membrii consiliului director si si-a infiintat in 1909 propria companie auto, Horch Automobile Gmbh.

Dupa mai multe procese privind folosirea numelui, Horch a fost nevoit sa schimbe titulatura noii sale companii in Audi, traducerea latineasca a numelui sau.

Multi ani mai tarziu, adica in 1932, Audi si-a unit fortele cu DKW, Wanderer si bineinteles Horch, pentru a da nastere legendarului Auto Union.

via | carthrottle

Comentarii (5)

  • Norbert
    nota 10
    Foarte frumos filmulet! :)
    3 1
  • Mircea
    Auto Union...
    "Horch este una dintre companiile care au pus bazele celebrului conglomerat Audi Union"
    Conglomeratul se numeste Auto Union, nu Audi Union.
    4 1
  • parere despre reclama.
    bun material!
    0 0
  • cristi-tg.mures
    cool
    F frumos materialul,au avut noroc cu clima uscata din Texas ca altfel mai gaseau o gramada de fier vechi din care nu se mai putea salva nimic. Is curios cu cit a vindut-o batrinul??
    2 0
  • faina treaba
    faina ideea lor, dar cautarea a inceput de mult, acum au gasit-o, dar cum a zis si mosu, ajunge p maini bune si la capat o sa fie boboc, la el statea k la schrott.
    ciudata colectie, le cumpara si le lasa de izbeliste acolo :))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru