VIDEO: BMW prezinta tehnologiile de clasa de pe Seria 7

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 13.08.2008
BMW a produs un film de prezentare a celei mai noi generatii de tehnologii prezente in dotarea recent lansatului Seria 7.
Prezentarea tehnologiilor:
Dirk Hacker, seful biroului de integrare functionala de la BMW, explica rolul sistemelor tehnologice de pe limuzina germana:
Taguri: BMW, Seria 7

Comentarii (43)

  • Romania
    LoL, daca o activa vreun bastan roman chestia aia cu viteza la noi in tara sa imi ziceti mie peste.
    0 0
  • marius
    seria 7...
    Cu dotarile astea e peste S-class...categoric cea mai buna masina din clasa ei ..:X:X:X
    0 0
  • e bine ca vor fi introduse... au avut ce copia de la honda accord. bravo nemtilor! v-ati facut iar de ras :)
    0 0
  • Blaa...
    tare!!
    pai e peste S class si restul pt ca e noua. viitoarele modele concurente sigur vor fi cel putin la fel. iar cu honda accord sa nu exageram...or fi japonezele acum in la moda dar n-are nici o treaba accordul cu masina asta
    0 0
  • seria 7 nu are nicio legatura cu accord deoarece sunt segmente total diferite...dar taranul care viseaza la japoneze nu se paote abtine de la comentarii.
    0 0
  • mai-mai
    MAI BINE ARATATI TEHNOLOGIA DE TATA MOTORS , MASINA DE 2500$. SAU MASINA CARE FUNCTIONEAZA CU AER COMPRIMAT.SAU INVENTIILE ING.CAPRA....SAU INVENTIA UNI ROMAN , MASINA CARE FUNCTIONEAZA CU APA ! NU KKTURILE COMUNISTILOR ASTIA CARE FURA PE RUPTE !
    0 0
  • Cum lucreaza
    In primul filmulet am vazut cum functioneaza sistemele pe drumurile lor foarte bine marcate dar as fi curios sa stiu cum au gandit problema inginerii de la BMW pt drumurile din europa de est care nu sunt chiar in cea mai buna stare. Si oare cum functioneaza sistemele care se bazeaza pe linile de pe carosabil cand acestea lipsesc.
    0 0
  • Pentru Sebi
    Ma gandesc ca nu functioneaza deloc daca nu este linie de demarcare, tu ce zici?! :)

    Sau poate nu poti folosi masina decat pe drumurile unde sunt marcaje pe carosabil, iar daca intri pe unul fara marcaje, bipaie masina si se trage singura pe dreapta :D
    0 0
  • @tibi
    "Bipaie masina si trage singura pe dreapta"
    -Pe dreapta unde? Daca e vale sau sant, unde stie ea sa se opreasca? :))
    0 0
  • foarte tare
    foarte tare masina
    dar ma distreaza taranii astia care tot comenteaza cu jegurile lor japoneze. chestiile sunt masini pentru cei cu creiere de bibilica, care copiaza tot ce misca.

    auzi la ala "Daca e vale sau sant, unde stie ea sa se opreasca?". tu chiar crezi ca nu e gandita pentru drumuri de genul? dute-n pestera copilu si lasa evolutia pentru oamenii mari.
    0 0
  • Modul Noapte
    Ce vb voi ma ici ca ii peste s-clasee? voi nu ati vazut ce dotare au aia ma pt night ce ecran mare si ce fel se vede pai asta ii de kkt ma
    0 0
  • pt. Blaa
    Daca nu stiai o sa sti acum: X-drive de pe BMW e cumparat de la Mitsubishi, ba!
    0 0
  • @auzi ioane...
    nu te ambala ca astia ar vrea sa aibe cotete japoneze dar ei merg cu logan si ala obosit asa ca nu te agita.e un retardat care trebuia de mult banat pe siteul asta.
    0 0
  • Florin
    bmw
    daaa si gata cu sofatull,in urmatoarea serie bmw putem dormi.
    0 0
  • mitica
    bmw
    La multi de la noi care au bani si isi iau asa ceva ar trebuii sa li se predea cursuri pt dotarile astea!
    0 0
  • Cristi
    ce de ura
    cata ura se expune aici in comentariile astea indiferent de subiect, de ce oare?
    0 0
  • sec, asa ca la bmw :)
    0 0
  • cursuri si linii
    La noi nu se cer studii sau cursuri. Spaga se cere! Traiasca cea mai mare, legala si eficienta organizatie mafiota: POLITIA ROMANA.
    De linii ori marcaje nu avem nevoie. Noi avem linii de tramvai.
    0 0
  • Iulian
    Ioane ioane...
    Mai bine muta la loc pe Taraf TV... si ia-te de brat cu gigi in masinile voastre germane din care bubuie manelele. Apropo, sa stiti ca oamenii nu-i vorbesc de rau pe manelisti din invidie... asta o cred doar manelistii. Pacat ca in Romania nu poti sa-ti cumperi BMW, ca toata lumea te va lua drept hipopotam lucios manelist cu BMW... Pacat ca sunt masini excelente!
    0 0
  • peste clasa S ??
    toate dotarile de pe noua serie 7 se regasesc si pe vechiul S-class, mai putin kestia cu "night vision", care e si la S, dar pe noul model (din 2006), ba kiar ecranul e mai bine amplasat, in fata soferului, nu in dreapta ca la asta. deci mai sariti cu afirmatii de genul "asta e peste clasa S" dupa ce va mai documentati.
    va salut!
    0 0
  • URAGANU
    MInunat
    Cred ca nu are rost sa comparam Seria 7 cu S-Classe. Ambele masini se adreseaza aceluiasi segment de oameni. Diferenta e facuta de modul in care se cheltuiesc banii. S-Classe mai vezi la fatuci gen Elena Udrea pe cand un Seria 7 n-o sa-l vezi prea des condus de vreo pipitza. Mercedes ramane masina celui care intretine pe altii. BMW-ul ramane masina eleganta de clasa potrivita pentru oamenii de afaceri cu Bani adevarati, nu parveniti imbogatiti peste noapte si care-si iau repede Mertzan.

    Cat despre optiuni, cu cat mai multe cu atat mai bine, doar nu dai 80-100.000 Euro pentru metal doar.

    Multumim pt articol.
    0 0
  • Andrei
    Mda :)
    Orice tehnologie este marfa si cei de la BMW se pare ca nu fac rabat de la asa ceva. Desi reconosc, as prefera sa investim banii in cursuri mai bune de conducere, in seriozitate si mai ales in profesionalism. In strainatate numarul accidentelor este mult mult mai mic decat numarul accidentelor din Romania si asta nu are nici o legatura cu tehnologia. Are legatura cu cei 7 ani de acasa, cu scoala de acolo si poate cel mai mult cu experienta fiecarui sofer.

    Noi cei din Romania suntem flamanzi in a demonstra cat de tari suntem, ne luam masini scumpe si foarte scumpe, doar de dragul de a demonstra ca... avem bani. Daca fiecare masini ar veni cu o intelegenta artificiala (AI) personal consider ca ea/el AI-ul s-ar sterge singur cand ar venea cum conduc soferii din Romania.

    Nu neg ca suntem patetici sau chestii de genul asta, dar inteleg. Oamenii au dat de bani si trebuie sa-si demonstreze ca pot mai mult. De aia isi cumpara masini puternice, de aia se cumpara examenele de la scoala de soferi si de aia... marea majoritate nici macar nu stiu sa conduca.

    Am cunoscut si cunosc soferi foarte experimentati (eu ma exclud, am masina doar de cateva luni si merg doar cand este nevoie cu ea, desi este super super dulce :) Am un Fiat Panda :)) si condusul nu tine chiar asa de mult de... tehnologie.

    Din pacate, sau din fericire, tine mai mult de experienta, rabdare, pasiune si maturitate. Nici cea mai tare tehnologie nu poate sa inlocuiasca mintea si reflexele umane.

    Tot ce dezvolta BMW sunt tehnologii interesante, dar din pacate neviabile din motivele de mai sus mentionate.

    Oricum... vanitatea oamenilor, foamea lor dupa succes, bani si respect... stiti si voi la ce duce

    Intr-o zi ne vom ridica si noi ca tara, nu astazi nu maine dar in 50-100 de ani poate. Trebuie sa mai treaca cateva generatii, sa ne maturizam ca natie si asa mai departe :)
    0 0
  • lol
    pun pariu k acum toti cocalarii jegosi manelisti imputiti cu bani or sa populeze instant strazile cu acest BMW

    doar deh tre' sa-si arate valoarea de cocalar
    0 0
  • Crysty
    BMW
    Nu are cum sa fie peste S-Class. Se stie ca atunci cand vrei lux si siguranta alegi Mercedes si motoare bune alegi BMW. Sa fim realisti: vanzarile vorbesc: cate s-class cunt pe strazile din romania si cate BMW seria 7 in momentul de fata. Cand S-ul avea abs bmw inca mai facea retusuri la discuri pt a frana mai bine.
    Daca vreti tehnologie cititi articolul de ieri referitor la eliminarea oboselii.
    0 0
  • tot bmw...
    @crysty the best
    ce reactii de cocalar...gen : cand eu eram shmecher tu erai cu tzatza in gura... made in Crysty...te ai tradat, asa i ca visezi la un Mertz ? Visul tau de o viata ? Stimabile, ai condus in viata ta un bmw ? ca mi e rusine sa te intreb daca te ai urcat intr unul.....E un fel de 3 in 1....ai tot confortul, siguranta si cel mai bun motor....la bani mai putini ca la mercedes.. pricepusi ceva ? :))
    P.S. : precis esti posesor de skoda sau hyundai... dar iti place sa vb de masini adevarate
    0 0
  • aschiutz
    da ... interesant
    Frate chestia aia cu Oprirea masinii in caz de neatentie a soferului de la S-Class e super tare ... si mai ales cea cu Night Vision cu recunoasterea persoanelor !!! Felicitari BMW !!!
    0 0
  • Multi vorbesc dar putin stiu
    Diferentele sunt minore intre S si seria 7 si ce-i drept pana acum vre-o 6 ani S-klasse a detinut peste 50% din vanzarile mondiale de masini de LUX, iar la motorizarile de pe clasa S inca nu a avut seria 7 rival ca putere la nici o generatie (cu toate ca este total nesemnificativ, este o masina de LUX nu de alergat)insa BMW face pasi mari mai putin in design. Sa fim seriosi, cum arata seria asta 7 (cam fad) si cum arata un S.
    Si m-am saturat de toti retarzii care comenteaza ala e mult mai tare, ba celalalt, ba pe drumurile noastre, etc. nu ati condus, si nici macar nu v-ati suit, dar asa comenteaza ROMANUL nostru atotstiutor.
    Mercedes si BMW au o conventie mai mult sau mai putin tacita, fiacare model nou apara la jumatatea vietii adversarului ~. Este normal din punct de vedere tehnologic sa vina fiecare cu imbunatatiri fata de adversar .
    Exista si LEXUS LS (cu care nu ati mers sigur) care deja in SUA a iesit masina de LUX a anului 2007, deci peste S-ul nou.
    Vedeti, Lexus are motoare mai slabe decat S sau seria 7 dar cstiga pentru ca nu se face comparatie pe pista ci de comfort, optiuni, fiabilitate, etc.
    Si sa nu uitam nici de A8, pt. ca cei de la AUdi nu or sa stea cu mainile in san.
    0 0
  • Crysty
    Pt tot bmw
    "Amice" daca te intereseaza am condus bmw seria 3 2001 si seria 5 1998. Tre sa fii tampit sa spui ca nu sunt masini bune. Imi place Mercedes si o sa-mi permit unul in viitorul apropiat. Tu visezi la bmw? Sau sa inteleg ca ai vre-o cazatura de urs sau rechin si pui frana ca cei din familia Flinstone?
    Daca te intereseaza nu am Skoda sau Hyundai am o masina nemteasca fabricatie peste anul 2003, nu conteaza marca . Fiecare cu gustul lui! Muncesteste zi si noapte sau sparge o banca sa-ti iei bmw-ul mult visat sau sa schimbi cazatura actuala! Ai bagat la bibilica?
    0 0
  • Rau e sa fi dus - pt. Cristi
    Mai baiatule, esti rupt? Eu vorbeam strict de S-klasse, Serie 7, Lexus LS si A8. Ce legatura are asta cu "mw seria 3 2001 si seria 5 1998".
    in al 2-lea rand un de ai vazut ca am zis ca sunt masini proaste?????
    Nu visez la BMW ca am avut 6, nu am cazatura de rechin, am un WRX, un Doblo si o Mazda 3.
    Puteai sa ai |Hyundai ca eu am o parere buna despre ei.
    Citeste atent comentariul anterior si nu mai abera.
    0 0
  • tot bmw...
    @crysty the best, part two
    ...Crysty, ne bucuram ca ti plac masinile germane (precum reclama..) Adevarat, gusturile nu se discuta, neimportant ce marca posezi. "Cazatura" mea e un seria 3 din 2003 si l am de cativa ani,... o sa l schimb cu un seria 5 din 2005 pana in toamna....tu continua sa visezi pana o sa ti permiti cea ce vrei si apoi sa incepi sa vb din experienta...apropo, chiar am muncit ptr masina asta, nu stai de vorba cu un parvenit...salutare..
    0 0
  • oare are clima?
    ca nu mai pot de cald in logan, deci in ritmu asta nui mai ajungem niciodata pe nemtii cand la logan abs u si clima sunt optionale,pfuii
    0 0
  • Crysty
    Pt tot bmw
    Alt sLOGAN nu stii? Sa inteleg ca esti consumator de bere. Nu mai stau sa scriu sa ma contrazic cu tine sau sa avem discutii in contradictoriu. Bravo tie ca ai seria 3 din 2003. Ai o masina buna! Si eu pana la iarna o sa-mi iau S-class (nu poti stii asta poate castig la loto). Nu avem cum sa ne dam seama ca ai bmw. E ceva greu de demonstrat. Poate ne vedem si cand o sa-mi iau si eu E-class o sa facem o liniuta. Si las-o mai moale ce rost are sa ne agitam ? Viata e scurta! Tie iti place bmw si mie Mercedes.Nu te-am facut parvenit.Nu sunt genu' sa ma iau la scandal! Drum bun si fara inci(acci)dente!
    Astept raspunsul tau! Te salut si eu!
    0 0
  • Crysty
    Mai rau sa fii dus cu pluta- R
    De ce te bagi daca nu stii?M-a intrebat "tot bmw" daca am condus bmw. Citeste tu articolul cu atentie!Te-a bagat aiurea in discutie! Eu vb cu "tot bmw". Scrie in continuare ca poate citeste cineva comentariul tau. Alta treaba nu ai? Sau vrei sa stam sa ne contrazicem aici?
    0 0
  • tot bmw...
    ptr Crysty
    :))) ee, ma mai agit si eu,sper ca nu mi porti pica, si imi place sa ma i au de cei care se baga in seama fara sa stie pe ce lume traiesc ( s a dovedit ca nu e cazul tau, esti un bun diplomat si ai facut un comentariu ce nu mai lasa loc de replica fara a ma face penibil, ai tot respectul meu... ;).. ) poate ne intalnim, cine stie, dar ptr un schimb de experienta... drumuri bune si tie.. ai in mine un prieten, ciao...
    0 0
  • cu gura cascata
    am ramas cu gura cascata si atat
    0 0
  • Crysty
    Ptr tot Bmw
    Mai esti tensionat? Vezi ca si " ai nostrii" vor sa faca un parteneriat: cu platformele pt A classe si B classe si mini sau pt motoare . Nu are rost sa stam de replici sau injurii! Tinem legatura la comentarii aici pe automarket! Si vezi cu 5-arul ala : daca iau la loto imi iau un E 63 amg si mai vb... dupa linia de finish... ;) Numai bine !
    0 0
  • tot bmw...
    on topic.....
    ..de "mix ul" la motoare am auzit si eu, oricum e benefic ptr ambele marci... iar parte din ce se prezinta aici, pe seria 7, am vazut deja pe honda accord( o slabiciune de a mea dealtfel ). Optiuni binevenite pe ambele marci, nu are asa mare importanta care le a "montat" prima... bafta la loto :)), sau poate apare o mostenire intre timp...
    0 0
  • e clar peste mercedes S class. e altceva.. o masina plina de inovatii tehnice..
    0 0
  • Pt.fanii mercedes
    O intrebare pt.fanii Mercedes:Cine a introdus motorul diesel euro5,mercedes sau BMW?
    0 0
  • honda
    nici merc nici bmw. honda :P
    0 0
  • tanu bmw
    racheta
    la ce tehnologie are bmw-u asta daca i pui niste aripi te duce pe luna si inapoi de una singura S-u e deja vechi toti au pe cand un 7-ar numa domni adevarati il pot avea nu chiar oricine DE ACEEA EXISTA 7-AR INDIVIDUAL ce fain suna vam salutat
    0 0
  • STRFAN
    HMM
    mercedes w140 si urmatoarele pana in 2000.(punct) apare I drive COPIAT repet COPIAT de MERCEDES lucru recunosct si de ei. MERCEDES LUX NEATINS de BMW S7, dar nici soprtivitatatea neatinsa de S-class am ajuns in 2008 BMW atince MERCEDES la lux, DAR MERCEDES HMMM cam tot acolo ii la motoare. IS FAN BMW IUBESC BMW, AM PLANS CAND AM VIZITAT BMW GRUP MUNCHEN, am vazut noul "SEPTAR 2009" ACUM CATEVA SAPTAMANI, ARE CATEVA "TENTE" DE MASINI JAPONEZE INTRADEVAR. NU POT MINTII IMI PLACE SI APRECIEZ S-class mai ales w140 coupe pt care bmw nu prea are adversar. dar sa spunem lucrurilor pe nume. cand voi vedea un AMG sa dea piept cu M-POWER ex C-class AMG vs M3 SEDAN diferenta destul de mare la motorizare si CP apropiati. imi pun cateva intrebari care poate multora le da de gandit de ce mercedes asa zis"rege al luxului" nu or inventat ei I-DRIVE si sa fie preluat de BMW? de ce mercedes nu inventeaza sisteme si BMW sa le perfectioneze k in vremuri?? momentan ii invers?? de ce de cativa ani premile "engine king of year" primele 5 locuri is castivate de bmw?? de ce cel mai bun consum il scoti cu un bmw indiferent de BEMZINAR SAU TDI??? de ce AMG face motoare mari k sa ajunga M=POWER la cai putere??? si asa mai departe mercedes are rolul lui bmw al lui, iar acest razboi tehnologic nu va inceta prea curand si nici intrerupt de lipitori precum japonezii cu ruginiturile lor care nasc tehnologii peste noapte,iar in zori trebuie resoftate. nu exista inca concurent nici macar pt AUDI ce sa mai vb despre regii motoarelor de avion din primul razboi mondial si a celor ce unesc USCATUL MARILE SI AERUL.
    0 0
  • mb s vs bmw 7 ''vechea poveste''
    Vorba cuiva de mai sus tot romanul vorbeste in necunostinta de cauza de la vis la realitate mai este mult asa ca intai coborati cu picioarele pe pamant probati una dintre aceste masini si apoi dati va cu parerea.Nu spun ca sunt mare fan al mb dar avand in vedere ca dintre noile modele de bmw am probat si folosit x5 3,0d si 4,8i , 745li si 760li si au avut probleme la motor plus electronica nu mi se par a fii prea fiabile fata de mercedes si de aici am folosit mai multe modele cum ar fii c 320 s 500 si s600 ml 320 si sl 55 amg pot spune ca sunt mult mai fiabile mb dintre toate acestea doar amg a avut ceva probleme dar acestea au aparut din cauza modului de conducere foarte agresiv.Ca o concluzie as putea spune ca mb este peste bmw aici sa nu mai vb de desighn putere si confort care sunt plusuri ale mb
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru