VIDEO: Cel mai rapid Mini Cooper S din lume!

De Catalin Dinu
Publicat Marti, 19.08.2008
ABF a preparat cel mai rapid Mini Cooper S din lume(650 CP) pentru cursele americane pe distanta unui sfert de mila.

Esential

650 CP dezvolta motorul lui Mini Cooper S imbunatatit de tunerii de la ABF Performance.
10.48 secunde este timpul obtinut de ABF Mini Cooper S intr-un sfert de mila la plecarea de pe loc.

Tunerii de la ABF Performance au dus la extrem un MINI Cooper S. Versiunea sportiva creata de cei de la ABF este destinata curselor clasice americane pe distanta unui sfert de mila (aproximativ 400 de metri). Astfel, pentru a reusi sa concureze cu succes modele de clasa net superioara, tunerii au efectuat modificari semnificative la partea tehnica a lui Mini Cooper S.

Exemplarul preparat de ABF Performance este oficial cel mai rapid Mini din lume datorita celor 650 CP si greutatii reduse pana la 795 kg. Acest lucru a fost posibil prin instalarea unui turbocompresor de capacitate mare, un intercooler, precum si prin renuntarea la dotarile inutile. De asemenea, ABF Mini Cooper S a fost echipat cu pneuri slick.

Toate imbunatatirile operate de ABF, in special cresterea puterii motorului de aproape 4 ori, au condus la obtinerea unui timp de doar 10.48 secunde intr-un sfert de mila (400 m) la plecarea de pe loc. Acest lucru este demonstrat printr-un clip video realizat la una din cursele de tip “drag” organizate in SUA.

Via | Motor Authority

Comentarii (11)

  • mihaim
    doar 10.4?
    "10.48 secunde intr-un sfert de mila (400 m) la plecarea de pe loc" ??? nu vad unde e performanta aici? serios
    0 1
  • MariusC
    stiri de pe youtube
    asa cum ne-au obisnuit pana acum, automarket.ro continua sa ne umple de SPAM cu stiri de pe youtube.com;
    0 0
  • Tare :)
    0 0
  • Daca nuti covine dezaboneazate
    si nu vei mai primi nimik


    stiri de pe youtube
    de MariusC (19.08.2008, 14:28)

    asa cum ne-au obisnuit pana acum, automarket.ro continua sa ne umple de SPAM cu stiri de pe youtube.com;
    0 0
  • mini degeaba
    faci asa o bomba numa ca sa te dai la cursele alea de prost gust americane ? acolo pilotaj zero , oricine poate faca aia daca are cu ce ..... eram curios sa ved pe circuit ce face
    0 1
  • pt mihai
    tu gandesti cand zici DOAR ATAT? ..sau faci tu cu dacia ta 10.4s un sfert de mila??
    0 0
  • @mihaim
    ar trebui sa urmaresti cateva curse de dragstere si apoi sa-ti dai parerea. mai bine gandeste-te de 2 ori inainte sa post-ezi o prostie. 10.4@135 pentru un mini e un rezultat formidabil.
    personal intotdeauna mi s-a parut interesanata ideea small car/big engine.
    0 0
  • @mihaim
    alx
    majoritatea masinilor normale fac 0-100 in jurul la 10 sec. mini-ul dupa 10 sec era la ~215 km / h... daca nici acum nu vezi nimic special, iti sugerez ajutor de specialitate... si sa te abtii de la alte comentarii!
    1 0
  • Lucian
    Cornel
    Asta e fratilor mai sunt si pinguini dinasti abia coborati din caruta care nu au nici-o treaba cu masinile si-si dau si ei cu parerea fara a avea habar. Indicat e sa se abtina de la comentarii daca sunt paraleli !!!
    0 0
  • Dr. Felix
    GET YOUR HANDS ON A MINI
    Mie mi-a placut mai mult mesajul scris pe MINI. In rest nici eu nu prea pricep ce e cu acest gen de curse, asa cum nu pricep nici de ce trebuie sa scoti fum din pneuri minute in sir, atat la masini cat si la motociclete. Asta e, eu nu vad farmecul intrinsec al acestor actiuni ;-)
    0 0
  • Cornel_mihai
    e tare frate
    215km /ora in 10 sec si cica " doar atat " uitati va ce masini scot timpii astia ferari enzo ajunge la 200 in 11 secunde deci pe cursa aia de 400 de m un mini bate un enzo :))) si mai zice ca nu e bine lol
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru