VIDEO: Copie electrica dupa Logan creata de chinezi si americani

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 04.06.2009
Modelul electric american Coda EV a imprumutat formele lui Dacia Logan. Motivul: Coda EV este bazat pe sedanul chinezesc Hafei Saibao, care a copiat Loganul si Chevrolet Aveo.

Esential

35.000 de dolari este pretul de State al lui Coda EV.

Compania americana Coda, specializata pe modele 100% electrice abordabile ca pret, a prezentat ultimul sau proiect, denumit simplu Coda EV. Este vorba de un sedan electric care va intra pe piata din California in 2010 si care va costa, in SUA, in jur de 35.000 de dolari.

Nimic neobisnuit pana aici. Totusi, o privire mai atenta asupra infatisarii modelului american ne face cunostinta cu forme extrem de familiare, pe care le putem admira in fiecare zi pe strazile noastre. Asemanarea cu formele Daciei Logan - pentru ca despre acest model este vorba - nu este insa intamplatoare. Compania americana care a produs Coda EV a format un parteneriat cu un producator din China, Hafei Automotive, modelul electic fiind produs pe baza sedanului Hafei Saibao. Aici intervine "scurtcircuitul" de design, chinezii preferand sa adopte un design cunoscut in detrimentul unuia original. Astfel a iesit un model care seamana in partea frontala cu Logan, profilul si spatele apartinandu-i aproape in totalitate lui Chevrolet Aveo.

"Coda sedan este un vehicul electric pentru toata lumea.

Este o revolutie practica destinata soferilor care au nevoie de un mijloc de transport pe care se pot baza", spune Kevin Czinger, presedintele companiei Coda.

Coda EV are o lungime de 4445 de milimetri (mai mare cu 20 de centimetri decat a lui Logan) si o latime de 1752 de milimetri (fiind cu 22 de centimetri mai ingust decat Logan). Una dintre diferentele majore fata de modelul Dacia este faptul ca, spun americanii, modelul construit de ei pe baza lui Hafei Sebao poate sa se ridice la nivelul a cinci stele la testele de siguranta.

Motorul electric al modelului dezvolta 100 kW (echivalentul a 136 de cai putere) si 300 Nm, bateriile litiu-ion care alimenteaza motorul fiind produse si ele de o companie chinezeasca, Tianjin Lishen. Bateriile au o autonomie efectiva care variaza intre 145 si 200 de kilometri, in functie de modul de rulare, si pot fi incarcate in mai putin de sase ore rintr-o priza clasica, de 220 V. Cifrele performantei modelului Coda EV sunt interesante: 11 secunde pentru 0-60 mph (0-96 km/h) si 130 km/h viteza maxima limitata electronic.

Desi modelul american va dispune in versiunea de baza de sistem Bluetooth cu microfon incorporat, de un pachet audio Sirius cu MP3 player cu slot USB de posibilitatea de conectare a unui iPod si de jante din aliaj, un mare impediment in viitoarea cariera de piata a modelului pare a fi, totusi, pretul.

Asta pentru ca Tesla Model S, ultima creatie a constructorului american care a scos pe piata modelul Roadster, costa cu doar 15.000 de dolari mai mult, in conditiile in care aspectul estetic al acestuia este net superior celui al lui Coda EV.

via | Carscoop
Multumiri pentru sesizare lui Serge

Comentarii (55)

  • hstdsujbyk
    rahaexhae
    Sincer nu prea vad ce au copiat de la Logan. Poate modul in care cele 4 roti sunt asezate doua in partea frontala si 2 in partea posterioara.... :). Daca avea o grila fata mai simpatica arata chiar mai bine decat Loganul.
    On topic, parerea mea ( lipsita de expertiza si experienta ) este ca masina asta este o prostie sortita esecului.
    33 2
  • cuiecum
    stire senzationala
    In afara blocurilor optice, acest model asemana cu cu un Hyundai Accent, nu cu un Logan. Dar trebuie sa facem valuri asa in van, domnule redactor?


    Era mai corect daca puneati copie fidela dupa Hyundai Accent, asemanatoare cu Logan.
    11 8
  • Marean
    Logan
    Pe dracu' nu e copie dupa Logan. La poza din profil, daca acoperi spatele, zici ca e masina lu' unchiumiu. In fata e alta grila, dar forma si farurile sunt identice. Ce mama dreacu' e atat de greu de vazut? Vorbiti de parca n-ar fi facut chinezii copii niciodata :))

    Sa nu mai zic de numele americanilor, ca parca-i predestinat: Coda. Zici ca-s Cehi :)
    4 11
  • lacetti sedan
    E o copie dupa mai multe modele. Dupa parerea mea cel mai apropiat original este Lacetti sedan. Din fata seamana putin cu Logan...
    12 0
  • ...
    copie dupa Chevrolet Aveo vad dar dupa Logan nu prea
    9 1
  • Razvan
    Esti inteligent rau
    Frate nu aveai ce scrie azi? Seamana asta cu Loganul cum seamana Loganul cu Mercedes
    14 3
  • lol
    quote
    Dar trebuie sa facem valuri asa in van, domnule redactor?


    LOL iti dai seama :)) sa intre prostii fuga sa vada de-abia face rating la site

    functioneaza :))
    numa numai de-ar arata loganul asa bine :))
    9 3
  • copie
    copiata poate cu creionul de femeia care da cu matura la voi in redactie
    9 1
  • Saibao, nu Sebao
    E Hafei Saibao, nu Sebao. Veti constata singuri acest lucru daca vizitati site-ul lor sau propria voastra sursa
    8 0
  • Lasati Loganu ...
    Hai ma lasati daca seamana cu Loganu sau nu. Asta au bagat-o baietii de la revista sa va certati voi pe forum (reteta clasica...). Ce mi se pare de-a dreptul idiot este ca imbecilii au facut socketul de alimentare electrica la fel ca busonul de la rezervor...si au facut usita parca mai urata! Nu putreau dracului sa faca socketul ala in alta parte? De-a dreptul idioti! Plus ca nu zic nimic de cat/cum face ea sa mearga ... performante, autonomie, etc. Oricum, singura treaba buna chineo-americana este Jackie Chan! (stiu ... era de fapt din HongKong... dar e pe aprope :) )
    9 1
  • Alin Mandru
    Logan
    Eu zic ca daca ai macar putin dintr-un ochi deschis vezi ca farurile sunt aproximativ ca cele de la logan. Si ca toate celelalte parti sunt la fel de copiate dupa diverse alte modele.
    1 8
  • Ma, ce tot carcotiti pe aici aiurea?!
    Daca Mester zice ca seamana cu Logan-ul, apoi seamana si gata.
    Nu mai contraziceti voi bunatate de jurnalisti. Incearca si ei sa devina deontologi =))

    La cat mai multe comentarii sa faca baietii bani din advertising :)

    PS: Si eu eram cel cu un ton extrem de acid :D
    9 2
  • Serrrios?
    Asta e copie dupa Logan atunci cand Nikita o sa fie sora geamana a lui Ana Kournikova.

    Singura asemanare intre asta si Logan e ca e sedan. Mai mult seamana cu Chevrolet Lacetti sau cu Renault Symbol daca tot vreti sa faceti o comparatie absurda.
    8 1
  • Marian
    Deci
    Nu stiu ce parere va faceti dar eu cred ca va fi un succes. Ziceti ca va fi mai ieftin cu doar 15 000 dolari. Si? E putin? Sandero e mai ieftin cu doar 4-5000 de euro fata de alte masini din clasa compacta dotate asemanator si se vinde destul de bine.
    4 2
  • catalin
    parere
    Nu ca tin cu Dacia sau mai stiu eu ce, dar are ceva accente de Logan. In primul rand, farurile dau in forma celor de la Logan, adica nu ti-e greu sa te uiti la ele si sa te gandesti la Dacia noastra. In al doilea rand, se poate observa masca fata care are trasaturi cu cea de pe Logan MCV. Puneti o poza cu Logan-ul din fata si o sa vedeti.

    Numai bine!
    3 2
  • lasati vrajala
    Azi,maine spuneti ca seamana cu Dacia 1100!!!!!!!
    3 2
  • Decimus4u
    Seamana
    Mai mult seamana cu mama lui ...
    5 0
  • paul S
    lipsa de imaginatie
    stupid mod de a atrage lumea pe site...sa spuneti ca masina asta seamana cu Logan...
    stupid!
    in locul vostru as fi pus titlul: "Masina creata de chinezi, in al carei portbagaj se afla probabil Elodia"!
    sa vedeti atunci ce dadeau fraierii navala...
    am fost si asa cativa care am intrat, dar puteau fi mult mai multi...
    3 1
  • Aveo
    Dupa mine zic ca nu seamana deloc cu loganu, eventual sa zicem ca are spatele putin de la chev aveo si fata a unui clio apus de mult...
    2 1
  • LETSOC
    hmmm
    mai de graba arata a un hyundai sau toyota ... mia asa mi se pare .. nu vin in minte acum modelele .. decat a logan ....
    3 0
  • jalnic
    Nu seamana masina asta cu loganu cum nu seman eu cu Papa, poate cu toyota sau aveo....loganu....si-ar dori el sa arate asa bine cu formele rotunjite. grila din fata e cam urata in rest e ok.

    Dar desigur, dece sa nu facem putina reclama mascata si la loganul nostru de toate zilele, acum ca au scazut vanzarile.
    2 0
  • vasily
    frateeee !!!!
    HA HA HA HA HA HA
    sunteti in lipsa de imaginatie sau doar vreti neaparat sa citeasca lumea ce scrieti p-aici - CINE SEAMANA CU LOGANU'?
    ... sau ... ai nevoie disperata de trafic ???
    2 0
  • @Mircea Mester
    Rog corectati la detaliile privind dimensiunile masinii...daca latimea Coda EV este cu 24 cm mai mica decat Logan inseamna ca Logan are o latime de 1992 mm - ceea ce nu prea cred ;-) cred ca ati vrut sa spuneti 24 mm, iar 100 kW = 136 CP, 1 kW = 1,36 CP...in orice catalog auto asa se face calculul.
    On topic: fata aduce foarte putin a Logan, insa nu cred ca poate fi confundat cu Loganul asa cum se intampla cu alte modele chinezesti care au copiat alte modele germane.
    3 2
  • Ce masina TAreeeeeee mai ales ca seamana NU cu logannuu, hai sa nu fiu rau poate la roti si buson...Dar totusi astea-s masini!!!!!
    2 1
  • Vam-pirelu
    tralalala va trebe dioptrii
    Mai ... daca cititi primele paragrafe, spune clar, fata e copiata dupa logan, grila fata e un v, care e identic cu cel al daciei logan, farurile sunt identice, iar forma capotei seamana ! Asta nu inseamna k se confunda cu loganu si alte minuni ... cititi cititi ... nici macar de asta nu sunteti in stare !

    Dupa parerea mea, pe laterala arata mai fain ca loganu :))
    NU cred k o sa o vedem noi pe strazile Romaniei trabantelul asta.

    Zbye
    2 1
  • Silverblade
    e de bine
    Ne-am ajuns, oameni buni! Daca ne copiaza chinezii se cheama ca suntem si noi in randul lumii... :-))
    1 0
  • mircea
    @raduvlase
    Latimea lui Dacia Logan este de 1975 de milimetri.

    Ai dreptate in privinta raportului kW/CP. Exista o diferenta intre hp, bhp, and so on.

    Multumesc pentru sesizare.
    3 1
  • vlad, canada
    Daca autorul nu pomenea cuvantul logan sunt sigur ca la 80% dintre cititori nu le trecea prin cap. Ceilalti 20% au logan si sunt fani, li se pare ca orice stergator de la mercedes este "ca la logan" Unde vedeti voi asemanarea intre masina asta (care are totusi niste forme, chiar daca e facuta de kinezi) si cutia ce pantofi cu coltzuri taioase produsa la pitesti ?
    3 0
  • CatalinB
    ba seamana
    Eu am vazut stirea dimineata mult inainte de a aparea pe automarket cu titlul "New Electric Car Coming to California in 2010" si cand am fazut poza din profil am ramas socat, zic: "ba asta e logan?"...
    in celelalte unghiuri nu seama chiar asa dar profilul e la fix!
    0 2
  • Autogreen.ro
    Puzzle
    Nu numai aspectul exterior conteaza, poti copia platforma de la o masina (tren de rulare, suspensii, etc) si design-ul de la alta. Masina asta e un puzzle cu elemente luate de la diferite modele, inclusiv Logan.
    0 1
  • marius
    cica copie
    chiar nu are nici o treaba cu loganul chiar arata de 20 ori mai bn
    1 0
  • Nu seamana
    Nu vad nici cea mai mica asemanare cu Logan!!!
    1 0
  • Speriatu de anato
    fuckkkk the system
    Seamana cu o hiperplazie nodulara de prostata!
    1 0
  • marius
    coda
    seamana la spate cu aveo si fata cu laceti,, rezervorul seamana poate cu cel al loganului
    3 0
  • coda
    unde vedeti voi ca seamana cu Loganul?este mult mai reusita
    2 0
  • vasily
    latimea 1975 ???
    LOGANUL nu are latimea de 1975 mm (aproape Hummer nu?)decat cu oglinzile retrovizoare exterioare ... " extinse" !!!, nu este latimea care este anuntata in nicio prezentare pentru simplul caz ca nu este ... fixa. Latimea masinii este ... latimea masinii, dintr-o parte in alta ... dar, despre ce vorbim? hm !!!
    1 0
  • @Mircea-dimensiuni
    ma rog, este electrica, nu este hidoasa, ne copiaza cineva si asta inseamna ceva, iar Loganul are dimensiunea aia Mircea din oglinda in oglinda, deoarece ne apropriem de HUMMER altfel.
    1 0
  • electric
    Pai e cu 15.000 $ mai ieftina din cat ? In ecuatie nu se da pretul la Tesla ca sa aflam si noi cat costa.
    1 1
  • da ce seamana cu loganu sa terminat ce dracu ma nu mai vedeti bine chear asa vedeti loganul super masina ? vai mama voastra
    0 1
  • da seamana au aceasi varf de antena :)))))))
    2 0
  • seamana leit din lateral cu Opel Astra Sedan asta nou...asa ca aceasta stire e de tot rasu....Loganul este o masina creata din nimic, e cum ai face din kkt ..bici..:|
    0 0
  • Clovnu
    hahhahahahahahahaahha!
    Ce tari sunt comentariile lui----gopo,gigi si alex! Nu ma pot abtine sa rad! Au un simt al umorului de 5 stele!
    0 0
  • Etienne
    Pininfarina fecit
    Nu orice sedan clasic trebuie sa fie o copie dupa ceva., cu atat mai putin dupa Logan (doar asa ca sa atragem cititori). Saibao e produs din 2005 de Hafei , fiind proiectat de Pinifarina pe o platforma Mitsubishi. Pe platformele constructorului nipon se bazeaza si alte modele ale chinezilor. Deci in cazul asta nici vorba de vreo furaciune (sub aspectul design-ului desigur). Poate un pret mai mic ar putea sa o scoata din anonimat, caci de promovare asemeni lui Prius nu poate fi vorba; nu are nimeni banii lui Toyota.
    1 0
  • ???
    Si unde e asemanarea cu Logan-ul? Unde le gasiti fratilor?
    2 0
  • Florinache
    5 stele verzi
    Sunt mai diabolici chinezii astia decat Dan Diaconescu !!! Reusesc sa uimeasca de fiecare data.
    1 0
  • gfdgfd
    Fata de Logan, spate de Astra H sedan.
    0 0
  • Varza
    Sincer,are ceva din design-ul loganului,are 4 usi,parbriz,aripi,panouri etc.Multe masini seamana cu loganul si/sau acesta seamana cu multe masini,e normal.Nu a fost gandit niciodata sa fie o capodopera,o opera de arta,ci doar o masini ieftina.comuna,care sa nu iasa in evidenta.imi pare rau dar nu sunt de acord cu voi
    1 0
  • la oi cu voi
    esti distrus,frate! unde vezi tu logan? e aveo mai alterat asa...pe la botic :))
    0 0
  • loganel
    ar vrea ei.....
    OOOhhhhOOOO ar vea loganu nostru sa arate asa, fara colturi, si cu leduri in proiectoare :)))) ...deci copie sau nu arata mai bine ca oganul nostru......
    1 0
  • adrian
    ha ha
    seamana dar nu rasare
    0 0
  • CRISTI13
    deloc
    Mai greu seamana cu Loganul
    0 0
  • nici eu nu vad copia. probabil lasa de dorit farurile (care seamana) da in rest nici dimensiunile nu cred ca is aceleasi.
    0 0
  • sailor66
    latime
    nenea mester aia-i cu oglinzi cu tot!!!
    1 0
  • bubico
    titluri la misto
    din fata zimbru din profil timbru
    1 0
  • Georgetab
    ELM327 bluetooth (OBD II) OR327BT
    More info...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru