VIDEO: Lexus LF-A imita sunetul masinilor de Formula 1

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 13.12.2009
Oficialii Lexus au prezentat un film cu modelul LF-A in care principala calitate evidentiata a fost sunetul produs de motor, acesta fiind asemanator masinilor din Formula 1.

Oficialii Lexus au prezentat publicului un film cu supercarul LF-A pe circuit. Acestia au vorbit despre sunetul impresionant pe care masina il produce, dorind sa scoata in evidenta o noua calitate a lui LF-A, in afara de performantele tehnice. Oficialii constructorului japonez au dezvaluit publicului faptul ca supercarul a fost conceput pentru a scoate un sunet asemanator masinilor din Formula 1.

Echipa de ingineri a studiat mai intai sunetul produs de motoarele turate la maxim ale masinilor din Formula 1 si apoi au aplicat aceste caracteristici lui LF-A, amplificand astfel senzatia de viteza si de accelerare. La o turatie a motorului de 4.000 rpm, frecventa sunetului produs este de 300 Hz si aceasta creste treptat pana la 900 Hz, atunci cand turometrul inregistreaza 9.000 rpm.

In ceea ce priveste sunetul pe care soferul il poate auzi, Lexus a creat un sistem prin care “zgomotul” produs de motor este canalizat spre cabina. In acest fel, conducatorul supercarului se poate bucura atat de sofat, cat si de un sunet special.

Exemplarul nipon dispune de un propulsor V10 care livreaza 560 cai putere si dezvolta un cuplu motor de 480 Nm.

Lexus LF-A sprinteaza de la 0 la 100 km/h in 3.7 secunde, iar viteza maxima la care poate ajunge este de 325 km/h.

via | zercustoms

Comentarii (7)

  • Marfa
    4 1
  • super
    uitati aici http://www.youtube.com/watch?v=5Tn5gG9N5k8
    un Interview super masina
    2 1
  • Degeaba
    E ca si cum ti-ai lua nevasta ca are peruca frumoasa. Daca nu e sunetul natural n-are farmec. Sunetul masinilor F1 este dat tocmai de faptul ca motoarele alea ajung la 19000rpm....
    3 0
  • NeoGalaxy
    Mie mi s-a parut mai mult ca masina are boxe si ca sunetul de aude din boxe decat din motor... Oricum masinile de F1 au un sunet caracteristic din mai multe motive, LF-A poate sa fie o masina super, dar nu este o masina de Formula 1. Nu are nici design-ul, nici exclusivismul si nici perfomantele masinii de Formula 1, iar dupa mine nu are nici sunetul pe care motoarele din F1 il produc.
    1 4
  • suna frumos
    Nai ce zice.......
    Dar totusi in ultimu timp sa tot vorbit de un ///M supersport ca e pe drum......
    Lexus este o marca destul de respectat in segmentu premium,insa sa nu credem ca va fi in primele poziti si in segmentu supercarurilor
    Este doar o toyota cu 'alte haine'
    Astai adevaru.......
    Lumea cumpara Bmw-Mercedes-Audi tocmai pt prestigiu si istorie
    Alti cumpara lexus numa ca sa fie putin mai diferiti......
    1 4
  • adrian rs
    info eronate
    Tzenu_BMW: Lexus nu e nicidecum o Toyota cu alte haine, ci beneficiaza de cu totul alte sasiuri si motoare, total diferite fata de cele de la Toyota. Singurele Lexus care imprumuta "organe" de la Toyota sunt ES (de fapt un Camry rebranduit), GX (Land Cruiser Prado), LX (Land Cruiser V8), toata pana aici destinate in principal pietei americane, si partial hibridul HS (putin de la Avensis). Asa ca te rog sa nu mai dezinformezi cu parerile tale personale. Plus o mica rugaminte: gramatica ta e deficitara putin spus, poate faci ceva cu ea.
    Cat despre sunetul LFA, sigur au mesterit ceva pe la evacuare. Nu e rau, dar pare 'artificial'.
    3 0
  • Haha
    Ce e Tzenule te-ai excitat de la o stire ca poate scoate si BMW un super-car? Nu mai poti de drag si vrei sa ne aduci aminte in fiecare comentariu?
    Totusi trebuie sa spun ca partial sunt de acord cu ultima ta afirmatie, dar asta nu ma impiedica sa te trimit sa mai consulti putin manualul de clasa a 3-a, partea de gramatica, topica si punctuatie. Succes! ;)
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru