VIDEO: Noul Renault Megane RS si Ford Focus RS, duel pe serpentine

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 26.10.2009
Britanicii de la Autocar au organizat o intrecere pe serpentine intre Ford Focus RS si Renault Megane RS, pentru a vedea care hot-hatch este mai capabil in aceste conditii. Invingatorul il vedeti in clip-ul de mai jos.

Comentarii (13)

  • Renault vs. Ford
    Cred ca sunt inutile comentariile. Mai mult ca sigur fanii ambelor marci vor veni cu argumente pro si contra, fiecare sustinand modelul favorit. Concluzia este ca ambele masini sunt reusite, performantele sunt apropiate, fiecare are plusuri si fiecare are minusuri. Pun pariu ca toti cei care nu au o masina scumpa si puternica si-ar dori oricare dintre modelele prezentate, indiferent de marca si modelul actualei masini pe care o conduc.
    18 2
  • bogdanel
    xxx
    Nu inteleg de ce se tot compara aceste doua modele cand nu sunt concurenti "directI".Adversarul meganului rs este focus ST nu RS care este o versiune supersport a st-ului.
    Concurentul Focusului RS se numeste Megane Gordini si va aparea in 2010.Atunci vom vedea rezultatul.
    Nu ma intelegeti gresit, nu sunt fan renault da imi plac luptele corecte.Oricum cum zicea si MF oricare dintre noi muritorii de rand si-ar dori unul din aceste 2 modele.
    19 5
  • ford
    fara sa vad filmul zic ca ford.
    6 19
  • @ bogdanel
    Sitting above the regular models but below the Renault Sport, the Gordini brand will create a new line up of hot hatches with a range of paint schemes, stripes and wheels.

    Cu alte cuvinte...Gordini va fi sub RS.
    7 5
  • top gear
    astia de la autocar vor sa fie si ei vedete.dar tot top gear ramane forta.acum criticatima
    7 6
  • Autocar
    Acum nu stiu ce au vrut sa afle cei de la Autocar, insa cred eu ca oricine si-ar fi putut da seama ca Ford-ul este mai rapid fie si doar cititnd fisa tehnica: o gramada de cai putere in plus, mai mult cuplu, acc. de la 0-100 mai rapida etc. Ce s-a vazut... un Megane capabil sa stea pe un drum virajat lipit de fundul unui RS mai puternic. Asta denota agilitate, insa niciodata agilitatea nu va tine loc de hp si Nm.
    5 7
  • Agilitate
    @catalinux: Sa nu uitam ca vechiul Megane RS reusea un tur mai rapid decat Focusul ST si asta doar datorita cauciucurilor. Deci agilitatea conteaza. Da, au vrut sa arate ca si noul Megane sta la fel de bine, ba chiar mai bine, de data aceasta fiind comparat cu un RS si nu cu un ST. Doar ca.. acum Focusul RS are cauciucuri ceva mai bune decat STul, iar Megane-ul nu mai are semi-slickurile pe care le avea vechiul model. A fost o lupta corecta in care a contat doar puterea, si Focusul are la greu
    9 1
  • ce frumos e focusu in comparatie cu meganul .
    8 9
  • ce frumos e meganu in comparatie cu focusu
    7 9
  • Clar acstiga Focus-ul, dar diferentele de pret sunt semnificative. Megan-ul va fi zic eu undeva la 22 de mii, iar focusul e undeva la 35 de mi, deci o diferenta de 13 mii de euro. Oare se merita?
    4 0
  • unii fac masini,alti carute,alti carucioare,s.a.m.d.
    0 0
  • Pret
    @je: Renault UK will price the Mégane Renaultsport 250 from £21,995 OTR (US$35,773/ €23,951) while the Cup model costs £22,995 (US$37,399/ €25,040) minimum.

    Focusul RS la dealerul de la noi costa intre 30 si 33.000 in functie de culoare si 2-3 optionale.

    Deci diferenta nu e chiar asa de mare (6-8.000)
    1 3
  • Megane rs
    Testul pare subiectiv. In mare parte megane ul se tine bine in spatele fordului pentru ca inainte de cele 4 minute cat dureaza filmuletul sa se departeze dintr o data de masina care aproape se urca pe ea. Foarte ciudat. Sigur daca ar fi fost Megane ul in fata fordului s ar fi intamplat acelasi lucru. Acest test, daca il putem numi asa, nu face decat sa atraga atentia asupra fordului, care este mai puternic si are cuplu mai bun, dar nu reuseste sa trimita puntii fata intreaga sa putere. Sunt numeroase teste cu masini puternice care nu ies foarte bine in comparative cu masini inferioare. Ambele masini arata demential, iar daca ar fi sa aleg as alege megane ul din cauza pretului mult mai mic si a performantelor asemanatoare. Bravo Renault.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru