VIDEO: Recordul mondial la intoarcere in marsarier

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 17.01.2008
Terry Grant si Renault Twingo GT au intrat in Cartea Recordurilor pentru intoarcerea in marsarier la 180 de grade.

Ieri Automarket v-a dezvaluit primele informatii despre recordul pilotului Terry Grant, care a reusit sa intoarca un model Renault Twingo GT la 180 de grade, intr-un spatiu cu 18 cm mai lat decat lungimea automobilului. Pentru cei care contesta performanta lui Terry Grant iata si proba video a cascadoriei executata de acesta la Autosport International Show din Birmingham.

Comentarii (66)

  • TheSpecialist
    Nimic Extraordinar sau Senzational
    Talentul pilotului/cascadorului Terry Grant este de necontestat insa reusita manevrele lui nu reprezinta decat rezultatul unui numar insemnat de ore de practica.Orice sofer inzestrat care isi poate permite sa exerseze aceeasi manevra 5 ore pe zi/7 sile pe saptamana/patru saptamani pe luna/12 luni pe an poate realiza manevrele acestuia.A nu se trece cu vederea faptul ca toate masinile (fara exceptie) pe care el le conduce in aceste "thrill shows" sunt modificate dincolo de imaginatia unui sofer "normal"Asa incat una dintre masinile de show ale acestuia poseda doua leviere pentru frana de mana care pot actioneaza independent pe fiecare roata. Cu ajutorul unui dispozitiv aceste doua manete pot fi cuplate si pot functiona concomitent.O alta modificare de care foarte putina lume stie, este a unui FORD SRT 4 care are un post de pilotaj in locul portbagajului, asa incat masina pare a fi pilotata de sofer cu spatele. I realitate insa masina este cu dubla comanda si este pilotata de soferul din portbagaj.Nu doresc sa minimalizes talentul lui Terry Grant, insa ceea ce il diferentiaza de restul soferilor (cascadori, piloti de curse, etc), este numarul de ore pe care el le petrece pe poligonul auto exersand aceeasi manevra de sute de ori.Puneti-l insa la o curse de strada ( street racing) pe un Logan impotriva unui Mercedes SLK 500 si sa vadem care este rezultatul. Eu unul cu un Logan 1.6 am intrecut Un Mercedes SLK 500 pe traseul Piata Victoriei - Unirii si retur.Aici este "isprava" mea:http://anonymous.ro/forum/index.php?showtopic=26
    0 0
  • Agramatical
    "Ieri Automarket va dezvaluit...."Si pe cand "Automarket v-a dezvaluit...."?!
    0 0
  • Iulian
    Performante de strada... maturizati-va!
    @TheSpecialistPesemne ca ala cu SL-ul avea un picior amputat, o mana paralizata si era in coma alcolica... Daca avea cat de cat habar de sofat, nu-i vedeai nici luminile de la stopuri. In orice caz, asemenea acte de teribilism sunt facute de oameni cu o cultura indoielnica. Pastrati-va "talentele" pentru competitii daca sunteti atat de valorosi.
    0 0
  • Ha ha ha....
    Sunt de acord cu Iulian! Cred ca specialistul de mai sus inainte sa se apuce de scris a visat foarte frumos! Se facea....ca se afla la volanul bolidului sau cu motor de 1.6 ce poarta emblema celebrelor uzine Dacia si gonea pe strazile micului Paris si deodata... dintr-un tufis a aparut o mizerie de masina cu stea "in frunte" care a avut tupeul si neobrazarea sa se ia la intrecere cu dansul! Dar...i-a aratat el...si...s-a facut dimineata!Moshule, esti foarte amuzant! Bafta!
    0 0
  • HAHA...
    ce penal...f tare...pot si eu....:P
    0 0
  • avea
    ala cu slk 500 ori nu avea permis ori era atat de prost incat sa se ia la intrecere cu cineva! greu de crezut dar bravo tie. ti-ai mangaiat EU-l.
    0 0
  • TheSpecialist
    Bun Simt
    "Iulian", "Snake"Daca ati fi avut bunul simt sa cititi acel topic inainte de a va aventura in presupuneri si afirmatii ridicole, ati fi realizat ca la acea cursa au fost cateva zeci de martori, majoritatea automobilisti amatori, membrii diferitelor cluburi automobilistice din Bucuresti, Cluj, Constantza."de mik""ala cu slk500" este unul dintre cei mai buni piloti underground ai Bucurestiului, fost alergator de rally la Dacia Pitesti."Greu de crezut"...da! Insa eu am reusit aceasta performantza.
    0 0
  • felicitari
    .....acum te antrenezi sa bati cu loganul....ce?..iar TERRY e bun....se vede.
    0 0
  • @TheSpecialist
    Si marmota ca fraiera tot inveleste ciocolata in staniol1. Slk500 nu se exista si nici nu s-a existat ori ii SL 500 ori slk 55 AMG sau poate slk350.2. daca era SL500 avea pana la 3 roti, era beat soferu sau pur si simplu concura cu spatele.3. se ia un Logan de 90 de martoage si se aseaza langa 306 martoage mai de soi ( 306 CP are un SL500 model 2004,2005,2006 iar daca este 2007 poate sa aiba si 388) ala de 90 cu demaraj in 16 (aproximativ)secunde ala cu 306 CP in 6 secunde si castiga ala cu 90 ma lesi , oare marmota pe langa ca tot inveleste ciocolata in staniol mai face si lobotomii? sau cumva ala cu SL 500 era pe platforma si platforma legata la un Logan de 1.4???? si saracu datorita greutatii si a motorasului normal ca nu te putea depasii. Si ala de era cu Dacia alba ce motor avea ? de Enzo plus 4 Turbine Custom pe el?Madame TheSpecialist ne lasi? Asa pot sa zic si eu ca am luat un 911 Turbo in Italia pe autostrada doar ca ala vorbea la telefon si cu cine vorbea il cam provoca la gesticulat da no eu l-am luat eu cu 101 el cu 480 da no io is al mai bun ca l-am luat indiferent ca peste 30 de secunde era la un kilometru in fata eu l-am luat .Madame TheSpecialist Aici nu este un concurs de imitat Pinochio asa ca lasa alcolu sa se evapore ca o fii frig in Canada la matale da nici sa nu exageram.....
    0 0
  • @TheSpecialist
    Eu la Loganul lui tata ii zic SLogan asta cred ca a taiat OGAN si de acolo a rezultat SL si 500 poate de la cei 500 de km care ii afisa masina la bord. Cred ca asta ii si atunci putem sa pensionam marmota ca deja cred ca ii foarte obosita.
    0 0
  • unu prost
    mesaj pentru specialist
    Stimate TheSpecialist: Poate ca ai dreptate si ca exercitiul face maestrul, ceea ce este real, dar in cazul asta si nevasta-mea ar fi experta dupa 1 an de incercari? Sincer conduce demult pe drumurile publice, deci are mult "exercitiu", dar inca ma ia dracu cand ma pun langa ea. Sa continui ideea, afirm cu tarie ca 80% in cei care conduc masini nu sunt in stare sa faca acea manevra oricat ar exersa. Referitor la cursa ta, daca nevasta-mea era in mercedesul ala, ma mir ca a gasit sosirea... In schimb ma intreb daca ceea ce promovezi ca bravura, cursa pe drumuri publice, a fost cumva in conditii de securitate asigurate, sau doar o cursa ad-hoc care pune in pericol tot ce este in jur si aduc rusine si rea faima asupra curselor si aplicarii tehnicilor de pilotaj. Exista curse specializate in care talentele se pot exprima: raliuri, viteza in coasta, viteza pe circuit, etc. Sa revenim la intoarcerea lui Terry, imi explici cu ce il ajuta frana de mana chiar si independenta la o intoarcere din marsarier? Am facut sute de asemenea intoarceri in toate conditiile, dar sincer fizica pe care eu am invatat-o imi dicteaza ca rotile din spate trebuie sa adere cat mai bine, succesiv, nu sa fie blocate pentru ruperea aderentei. Iar o masina scurta este mai greu de intors decat una lunga din cauza inertiei scazute la separarea fortelor. Dar asta este doar experienta mea umila si scurta. Iar extraordinara si senzationala este tocmai precizia cu care executa o asemenea manevra, si tocmai acea perseverenta prin care nu a renuntat sa exerseze pana a reusit.Felicitari Terry Grant
    0 0
  • George
    @Iulian
    Dupa ce am pierdut 5 minute pe forumul din link, tind sa-ti dau dreptate in problema culturii... Smecherashi din toate tarile, uniti-va!
    0 0
  • @unu prost
    Stii cu o gresit Terry Grant ? ca nu avea Loganul de 1.6 care o batut SL 500 ( SLogan cu 500 de km la bord)PS loviti rau sunt unii il critica pe unu care pooate ca nu stie sa faca decat sa duca masina la limita ca sa se poata lauda el cu ce minuni minunate a facut. Si eu stiu sa conduc incerc sa ma numesc sofer si nu posesor de permis dar stii madame Specialist stiu sa ma deplasez din A in B cu masina cat de lung de virajat sau aglomerat ar fii drumul la diverse viteze sau si la cat ma tine droanga din dotare dar mie si sa imi pui patru manete de frana de mana si tot mi-as rontaii urechile si as trimite masina in parapeti.
    0 1
  • Premiul intai la categoria Pinochio :
    Se acorda lui : TheSpecialist
    0 1
  • unu prost
    eh...
    KKK, in conditii etice de curse, ma refer la conditii de securitate, pe orice traseu, orice lungime, cu masini identice pe care sa le aleaga TheSpecialist, fie clasice, fie integrale sau cu tractiune pe fata, si nu va castiga. Specificare sa nu ma inteleaga gresit: conditii de securitate, nu pentru piloti ci pentru cei din jur. Oricand poate scapa un copil mic pe drum pe care nu ai unde sa il prevezi. Sa fii as al volanului inseamna ca esti destul de copt la minte cat sa previi orice eveniment si sa ajuti traficul. Nu sa fii "spaima soselelor" in sens cat se poate de negativ, si sa faci curse pe circulatie deschisa ...
    0 0
  • Magicianul!
    Nu fiti carcotasi!
    Stati fratilor linistiti si nu-i mai dati in cap omului! Stiti si voi f bine ca in conditiile astea de trafic puterea masini nu mai conteaza ci indemanarea soferului. Eu am un Espero de 1.8 100 cp si fac pariu ca ziua in amiaza mare de la Unirii pana la Victoriei pot ajunge inaintea multor duduite blonde, brunete, asezate cu poponeata lor faina in tot felul de masini cu sute de cai putere!
    0 1
  • magicianul
    ?
    Visavis la ceea ce am scris mai sus va pot spune ca dat fin faptul ca am 40 de ani, 20 de ani de soferie, un copil acasa care ma asteapta, nu o sa fac nici o cursa; mai bine ma urca in metrou si merg 2 statii si ajung sigur inainte.
    0 0
  • sharky
    mai minte lumea da mai bea si un pahar cu apa...
    mai omule @TheSpecialist... esti tare intreg la minte sa minti in halu asta... eu am o bora de 130cp masina personala iar ca masina de servici un logan 1.6 si daca tu imi spui mie ca ai facut o masina de 360 cp cu un logan eu iti zic sa mergi la un spital psihologic... diferenta e enorma de la logan la bora ca sa nu mai mentionez la sl500...
    1 0
  • Derbedeul
    Daciotii nostrii!
    Si eu am o masina de 68cp si depasesc zilnic un 911Turbo ( da ce zic...il umilesc). El e parcat de obicei pe la Dorobanti si cand il vad accelerez tare ca sa il fac de kko :)). Odata am vazut un Logan 1.4 pe A2 cum trecea de Mach1 .. mai impresionant a fost boomul sonic. Prea multe droguri in Bucuresti ...cred.
    0 0
  • 'unu prost' ai dreptate. si eu am fost candva 'impatimit' de cursele astea ad hoc pe drumul public. inca mai am cateva scapari, dar am ajuns la concluzia ca in trafic orice e posibil. lumea e din ce in ce mai nebuna, mai neglijenta si se intampla tot felul de porcarii. celor ca specialistul care sunt gata oricand sa se dueleze cu caii lor putere ar trebui sa li se dea cate o caruta trasa de cate un magar si sa li se suspende dreptul de a circula pe drumul public. Specialistule eu zic ca tu esti invidios pe terry grant si ca tiai fi dorit ca tu sa fii in locul lui la volan. Niste cunostinte despre modificarea masinilor de raliu sa stii ca nu te fac specialist...
    0 0
  • nu conteaza
    The Specialist
    Specialist in ce, ma cretinule, nicio minciuna nu esti in stare sa spui. Tocmai asta e extraordinar, ca omul ala a muncit ani de zile sa atinga performanta asta (cum munceste orice sortiv de performanta), si vii tu, pentru care o performanta inseamna sa-ti misti curu' de pe canapea, si spui ca nu e nimic extraordinar. ba nulitatilor bagati-va mintile in cap si vedeti-va lungul nasului. si, apropos, ala cu mecedesul pe ce ruta a ajuns din Unirii in Victoriei, prin Titan?
    0 0
  • TheSpecialist
    Domnilor si Domnisoarelor care dati cu gura fara sa stiti ce vorbiti si fara sa ganditi...In primul rand, in cursele de obstacole cum ar fi un poligon, traseu de indemanare, sau o cursa ad-hoc de strada, numarul cailor putere, tobelor de esapament sau viteza maxima ce o poate dezvolta un automobil nu conteaza absolut, dar ABSOLUT deloc. In asemenea curse este vb de indemanare, putere de concentrare, capacitate de a anticipa, precum si o minte analitica spatiala.Nu promovez cursele de strada ilegale insa ele se petrec in fiecare zi, ne place sau nu sa admitem.Pentu a avea reusita in executia manevrelor de conducere demonstrativa iti trebuie o indemanare nativa + un numar uriash de exercitiu.Nu sunt invidios pe Terry Grant. Il admir si il respect. Nu am spus ca nu are merite sau ca nu este meseriash. Am vrut doar sa spun ca sunt sute de piloti auto in lumea asta care ar putea executa manevrele lui Terry Grant daca ar exersa in aceeasi maniera si ar dedica acelasi timp ca el. Inclusiv eu.
    0 0
  • TheSpecialist
    @de nu conteaza
    Prietene ma gandeam sa te numesc avorton, handicapat, redus mintal, etc.. .. insa m-am gandit ca poate nu ar fi drept sa fac asta. M-am gandit ca poate mama Domniei Voastre a avut nesansa de a fi violata si supusa perversiunilor sexuale, prilej cu care Dumneavoastra ati fost conceput. Numai asa se explica ura si aberatiile pe care le epatati. Sincer imi pare nespus de rau nesansa pe care ati avut-o de a nu va cunoaste tatal violator.Va promit ca daca imi dati adresa mamei Dvs. sau macar un numar de telefon la care dansa poate fi contactata o sa incerc sa is spun, la modul cel mai delicat cu putinta, suferinta Dvs.Cu multa, multa dragoste,The Specialist
    0 0
  • insane
    daca si asta mai e record mondial..
    nu ma asteptam la altceva de la voi.. numai prostii puneti.. parca suntetzi Diaconescu SENZATIONAL.. ce e cu stire asta de kkt.. oricune poate sa se intoarca k ala.. FRATILOR MAI BINE NU PUNETZI STIRI DELOC DECAT IDIOTZENII DE ASTEA !!!!
    0 0
  • cititor
    si daca are dreptate??
    daca ati citit pe forum acolo, in cursa respectiva s-au respectat regulile de circulatie, oprirea pe la semafoare,pe undeva limita de viteza, aveai si traficul ....de ce nu va vine sa credeti ca a castigat loganul?(si pe langa asta, sa fie tot forumul ala o minciuna??) cursa nu a fost un sprint in linie dreapta fara masini.... cat despre ce a facut Terry Grant, bravo lui....oricum cine ar sta sa exerseze poate sa reuseasca si el, dar diferenta dintre Terry si nevasta speriata a lui "unu prost" e diferenta mare, putea sa fi lucrat si pe taximetru multi ani buni si tot nu o ajuta cu nimic, difera tipul de condus pe care Terry il face, fata de condusul normal. Bafta!
    0 0
  • TheSpecialist
    Domnilor sunteti dusi cu capul?!?Eu am vrut sa reliefez cateva aspecte pertinente de bun simt:1)Manevra este remarcabila insa nu impresionanta sau de neegalat.2)Un atare vehicol nu este unul de serie ci are un numar de modificari, fiind astfel un factor contributiv la executarea anumitor manevre acrobatice.3)Chiar daca cineva poseda o indemenare remarcabila in materie de automobilism tot are nevoie de un numar substantial de ore de antrenament pentru a ajunge la performanta acrobatica a lui Grant.4) A fi un acrobat sau un cascador remarcabil nu este ca esti automatic un pilot competitional de exceptie.
    0 0
  • TheSpecialist
    Pentru o mai buna intelegere a ceea ce inseamna acrobatie automobilistica va pun la dispozitie un link reprezentativ pentru astfel de demonstratii.Trebuie stiut ca aceste masini nu sunt de serie si au modificari super performante cum ar fi:Un motor auxiliar situat pe bancheta din spate si care actioneaza numai rotile din spate via unui ax cardanic; cutii de viteza speciale liniare cu doua viteze, fata-spate, conectate la trei reductoare hidramate permitand astfel introducerea in marcharriere in timpul deplasarii pe directia inainte. In showul acela sunt de fapt doua masini rosii, iar una dintre ele are doua motoare de motocicleta iar soferul conduce din portbagaj care este transformat in habitaclu (post de conducere);Motoare de motocicleta au propria pedala de acceleratie si actioneaza doar una dintre axele frontale. Pentru a se deplasa pe directia inainte pilotul trebuie sa apese pe ambele pedale de acceleratie.Bucurati-va ochii!http://www.youtube.com/watch?v=t-a7A6F7pgg
    0 0
  • TheSpecialist
    Spectacol de acrobatie automobilistica
    http://www.youtube.com/watch?v=t-a7A6F7pgg
    0 0
  • nu conteaza
    the specialist
    unu la mana, nu suntem prietenidoi la mana, spune-mi si mie din ce canal ai iesit? ai citit in ce am scris ceva de maicata sau taicatu? ai comportamentul tipic al unui retardat, cand nu ai argumente incepi sa injuri. ce e mai aberant, faptul ca eu te cred un cretin (dupa ce scrii demonstrezi ca esti) sau faptul ca tu consideri isprava ta mai importanta decat recordul mondial al omului obtinut dupa ani de munca?nu mi-ai raspuns la intrebare, specialist in ce? in nimic, ti-ai ales nick-ul asta pentru ca esti un zero, un nimic care incearca sa iasa in evidenta si sa se faca remarcat si, din pacate, eu tocmai asta fac, te bag in seama (nu meriti efortul).intoarcete in vizuina din care ai iesit si transmite multa dragoste cui vrei tu...
    0 0
  • URAGANU
    ce dracu
    Ce-i asta ma ? bataie de joc sa mai accesam site-ul asta ? Intoarceri d-alea pot face 80% din soferii experimentati cu o mica instructiune.
    0 0
  • pentru ”TheSpecialist”
    Spune-mi mie o singura chestie si eu te cred pe cuvant in orice ai spune du aia.Am citit si eu tot forumul din linkul primului tau post si vreau sa stiu:CITEZ: ”Vreau sa va spun ca am prins cu acel Logan peste 200km/h la 5500 RPM. Am tinut-o acolo cam vre-o 20 km.” CUM AI REUSIT ASTA ”FRATELE MEU”? A FOST UN VIS SAU UN COSMAR?
    0 0
  • TheSpecialist
    @de tAno
    Pai iti spune fratele tau cum sa nu?In primul si in primul rand tot ceea ce este in portbagaj lasi in garaj. Da cand spun tot... .. inseamna tot.. ... inclusiv mocheta. (asta daca vorbim de Logan 1.6 16 Valve) Dupa care bagi benzina da' numai asa...5-6 litri si cu cea mai mare cifra octanica pe care o gasesti. Gasesti un sofer pana in 80 de Kg gasesti o sosea dreapta de 20-25 km si.. .. aia este.Si ca sa iti iasa smecheria din cap, uita-te fratioare la filmuletul asta si pe urma sa te ciupesti sa imi spui daca visezi sau esti treaz http://www.youtube.com/watch?v=7Ezz_8ulnFo&feature=related
    0 0
  • TheSpecialist
    @de tAno
    De-acum incolo o sa ma crezi pe cuvant orice spun? LOL!!!Sa fii iubit!
    0 0
  • pentru cel ce se intituleaza TheSpecialist
    domnule Specialist,povestea dvs. ar fi trebuit sa inceapa cu "Once Upon a time in Bucuresti"... tin sa precizez de la inceput ca in viata, in general, nu poti avea incredere intr-un individ care se semneaza cu un acronim de genu dar care nu stie sa scrie corect "la"/ "l-a"....daca nu sunteti sarit de pe fix - atunci consider ca sunteti un pusti de maxim clasa 11-a (adica care nu are permis), al caruit tata a vut o dacia 1310 pana si-a cumparat Logan si care sta cu vagabonzii de la scara blocului si asculta povesti de adormit copiii si incep sa viseze si sa posteze pe forum-uri...vreau sa cred ca un om major, la trup si la minte, nu ar putea scotoci o bazaconie ca a dvs. Daca ar fi adevarat ce s-a intamplat, asa cum spuneti, ar fi bine sa incercati o cursa pe soseaua Berceni de la Piata Sudului pana la Spitalul 9.
    0 0
  • unu prost
    Citeam postarea asta de la 12.26 si nu are legatura cu discutiile de pana acum si cu bravurile tale in plin trafic.Orice sofer poate face acea manevra aceea, spui tu ... tot ce e posibil. Ttotusi, stii povestea cu oul lui columb? Na, ala e punctul pe "i"Bafta in continuare.
    0 0
  • unu prost
    Postarea de la ora 13,38. Usurezi masina de tot ce are dar tot nu pot sa ii ceri ce nu poate. Faci modificarile de rigoare, schimbi setari, chip, etc, dar alea deja nu mai reprezinta masina despre care vorbim. Poate mai trebuia sa adaugi si ca drumul de 20-25 km sa aiba inclinatie 10% in favoarea ta, nu?
    0 0
  • unu prost
    Date tehnice de fabrica la Logan spun viteza maxima 183kmh. Datele tehnice o fabrica le da in conditii optime. Nu sunt date culese in trafic unde o parte din aer este smog, unde benzina de cea mai mare cifra octanica intotdeauna are o "derivatie de calitate", etc etc. Deci, din punct de vedere teoretic datele tehnice ale fabricii nu prea pot fi depasite, mai ales cu 10%. Parerea mea. Evident daca produce aceste conditii, si vremea este favorabila, de exemplu e frig, poti ridica performantele masinii, dar cum spuneai, iti trebuie un aeroport luuuuuung si vant puternic din pupa ca sa scoti eventual din el viteze maxime. Dar cu intoarcerea aia cu renault twingo nu exista legatura, deci sa revenim la discutia aceea.
    0 0
  • Iulian
    Logan 1.6 200 Km/h
    Nu e nevoie sa "usurezi pe masina" :D ca sa prinzi 200 cu Loganul de 1.6, mai ales cel cu 16V. Am fost cu un prieten in Germania pe autostrada cu un 1.6 de 90 de cai si a prins 200 km/h pe bord cam in 15 km de accelerare sustinuta cu sofer + 2 persoane + bagaje (nu foarte multe ce-i drept). Nu am fost suficient de inspirat sa vad ce turatie avea motorul, insa viteza era 200. La urma urmei de ce nu? Cu un Twingo din 2001 de 58 de cai, am mers cu 177km/h, cu toate ca viteza maxima constructiva din talon, era 152 km/h (stiu, sunt la fel de inconstient ca "the specialist"). Ar mai fi o explicatie la povestea "Specialistului": Ala din Mertzan nu stia ca participa la vreo cursa... :D Pentru "The Specialist" de la Zaraza: Mai pune mana pe-o carte!
    0 0
  • A fost cursa prin trafic! Daca era vreunu cu un tico ii facea pe amandoi!
    0 0
  • Iulian
    Fenomenal!!!
    Am impresia ca "The Specialist" face furori pe site-ul Automarket. Cred ca i-am recunoscut stilul de condus in - VIDEO: VW Bus vs. Mercedes C32 AMG - link-ul din josul paginii. Sunetul motorului tradeaza un 1.6 ca cel de pe Logan...
    0 0
  • ...........
    Si marmota tot marmota ramane si saraca tot inveleste ciocolata vietii in staniol ( sa speram ca nu si mananca ca poate se imbolnaveste amarata de diabet).@Ncu sa vezi daca era si o Tata Nano acolo pe langa Tico Dacie Alba, Logan de 1.6 Slogan cu 500Km la bord sa vezi atunci cum trecea linia de sosire Tata cu cununa de lauri si toate trofele de F1 acordate. Intr-un trafic cu un milion de masini pe minut poti sa ai si mama masinilor cu 1.000.000 de Bidivii putere ca daca pleci primu tot primu ramai pentru ca deh traficul in Bucuresti nu te lasa sa faci manevre castigatoare asa ca nu vad din nou nimic spectaculos in a castiga o "competitie" intr-un trafic strangulat. O "competitie" in trafic poate fii castigata doar in NFS unde masina este indestructibila si unde sigur nu este o Dacie Alba care sa te sicaneze. Am depasit destule3 masini tari intr-un trafic cu 2-3Km/h dar cand a crescut viteza am pierdut si eu randul cu tati aia 101 magari putere si 240Nm care ii dezbolta zdranganitoarea din dotare.
    0 0
  • ne apucam de modificat masini?
    Hai sa ne apucam de modificat masini (in speta Loganuri) si sa le preparam de curse. Ce AMG? Ce firme specializate in tuning? Scoti totul din masina, bagam kerosen in rezervor, mai punem pe rotile din spate vreo doua motoare de motocicleta si hai la Racing.Dupa care mergem sa le dam lectii alora din formula 1, ca deh... nu mai avem nimic de demonstrat (sau de castigat).
    0 0
  • pancho
    faza cu mercedesul sl 500 vs logan e posibila si dupa ce am citit p forumul acela tind sa cred ca e reala, in conditii de trafic nu mai conteaza sprintu si acceleratia , "skillul" soferului fiind mai degraba esential vb celui d mai sus un tico ii facea pe amn2.
    0 0
  • banal
    asta poate fi facuta de orice sofer
    0 0
  • logan vs sl 500
    mai fratilor nu-l mai bombadatii pe specialist,scuze pe [TheSpecialist] il provoc eu cu FURIA ALBA daca nu stitii ce masina este ascultatii kiss fm sau venitii sa vedeti masina (BOLIDUL)pe str Electrolizei idin BAIA-MARE .SALUTARII ESTI STONE!!!
    0 0
  • nu mi se pare chiar atat de interesant
    0 0
  • 4 The Specialist
    Mai smeule, daca tu ai facut un SL 500 si te crezi invincibil in super Loganul tau cu mega motorul 1,6 eu te proov la o intrecere cu un BMW 320i pe acelasi traseu, la orice ora. Daca tu castigi... masina ramane a ta :) Daca pierzi, recunosti ca ai mintit :) Sau adumi tu mie fraierul ala care zici ca l-ai facut, sa vad si eu cum pote fi un om atat de BOU (dar sunt convins ca nu exista). Oricum... felicitari pentru imaginatie si nu uita: poarta centura si vezi ca v-au chemat astia de la dacia la service ca va pocneste tabla ;)) Terminati-va mah cu visele.
    0 0
  • rookie
    moama, cate comentarii pentru nimic
    Ba da uite asa reusiti sa il faceti sa se simta important. Ii dati prea multa atentie. Oamenii astia asta urmaresc, sa ii admire lumea. Poate ca la 18 ani aveam si eu un gand sa fac curse si sa inrac cele mai tari masini... Dar era doar un gand. Felicitari Terry!
    0 0
  • TheSpecialist
    @Mr. K
    Bey smechere care esti smecher...si sofer de sofer, vezi ca acolo pe forum este un thread "Provocari". Arunca chestia asta acolo si dupa aceea mai vb. Asa la vorbe-n vant...vad ca toata lumea de pe automarket.ro se pricepe.Peste 200 de oamnei din lumea automobilismului ar vrea sa vada cum iti pierzi bimerul... asa daca o sa mi-l mai aduci intreg la linia de sosire.Sa fii iubit!
    0 0
  • TheSpecialist
    @unu prost
    Bey si tu esti cum te numesti.I vazut linkul cu video-ul de pe youtube unde Loganul a ajuns la 210km/h?
    0 0
  • a inghetat DUNAREA
    Citesc si ma minunez.Nu stiam de ce a inghetat DUNAREA.Acum am inteles.Va rog sa va opriti ca daca o tineti tot asa va ingheta si MAREA NEAGRA si ar fi pacat.
    0 0
  • distractie mare !!!
    Mai frate! atata energie risipita ca la acest topic n-am mai vazut.Bestial ce efect a avut afirmatia lui "The..cum o fi"Omul a zis si el ceva... Pum !, paf !! zduf !, splaf !!, nimic n-a mai ramas din freza lui. Ma amuz teribil inchipuindu-mi ceva ca in benzile alea desenate pe care le savuram in copilarie, cu "PIF", mai tineti minte?(intreb pe cei maturi, fara suparare) si in care apare un...cineva asemanator si incearca sa deschida gura, ma rog, in incercarea de a zice ceva, care nu conteaza apropos si "shupp" pe el intr-un stil rugby-stic, instantaneu, vreo 20 de "gealati ai benzilor desenate", pilafuind, turtind, deformand in actiune fatza "intreprinzatorului" care a indraznit sa scoata o silaba.Acum despre subiect:era deosebit de atractiv si satisfacator daca ar fi fost mai multe unghiuri de filmare. In acest fel am fi fost "privilegiati" sa dam si noi o parere mai tehnica, ca deh, e musai-musai, ca sa nu mai spun ca mi-ar fi facut placere sa contribui pe ici pe colo.Eu am platit scump pasiunea asta arzatoare pentru mecanica, aprofundarea artei de a conduce pana la contopirea ei cu senzatia de savoare(ciudat suna nu ?!), a unui lucru care-l faci si care-ti creaza placere...deosebita. Eu sunt un om modest, am o varsta, sa zicem interesanta, am avut de urcat un deal in viatza extrem de greu, dar acum mi-am revenit, aproape si sunt din nou "sofer profesionist", asa cum am fost...destui ani, ani de pasiune pentru masina si arta de a conduce...bine.Il admir pe Terry Grant pentru ce a facut, dar, sunt si un pic invidios pe oportunitatile lui.Iar despre cei, hai sa zicem aventurosi, va zic doar atat: NICI NU VA DATI SEAMA LA CE VA EXPUNETI !!NU REALIZATI MARIMEA RISCULUI...INUTIL !
    1 0
  • TheSpecialist
    @ Moshu - Cine nu are batrani sa-i cumpere
    Bag sama ca nu degeaba ai ajuns la varsta..."interesanta". Nici eu nu mai am mult pana acolo insa traind pe alte meleaguri, altele dacat cele Mioritice, nu am ajuns la stadiul de afanisire la care multi dintre Romananii din Romania au ajuns. Multe dintre remarcile facute cu prilejul acestui post denota o incrancenare, o perspectiva ingusta si o abilitate redusa de a procesa informatii si opinii ce nu reflecta punctul lor personal de vedere. Conduc de 25 de ani dintre care 8 ani conducere sportiva si am o licenta de Tactical Driving Instructor. Drept pentru care perspectiva mea asupra acestui video este cu mult diferita fata de cea a unor soferi care nu au incercat poate niciodata sa execute un "J Turn" sau un "180 Bootleg". Multi dintyre cei care au "sarit" la mine mai mult ca sigur ca habar nu au ce este un manevra PIT sau Takeout. Dar asta este...atata timp cat te ascunzi in spatele unui nick poti sa te iti dai cu presususul la nesfarsit ingnorand totodata dovezi palpabile. O zi buna Moshule!
    0 0
  • pt The Specialist de specialist
    daca merg asa de tare loganurile (frigidere arctic cu roti pe 15 )de ce dracu incurcati circulatia pe strazi si mergeti ca niste mormoloci?sunteti voi slabi ca soferi sau masinile sunt slabe ...bai shumi tu ti-ai gresit cariera trebuia sa te faci pilot ,vezi daca nu te-ai grabit era un loc la ferarri...
    0 1
  • belea
    Oameni buni, eu cred ca tot mai avem de invatat, adica, exprimat in timp, cat mai avem de trait, dupa aia tre' sa luam o pauza, ca sa "asimilam".Logan, Dacie, Audi(A6-3L-V6-Qtr-ABT), BMW(intotdeauna M3-2006), SUBARU WRX-STI-2005(e si ce ?!), toate, au 4 roti, volan, o questie de mestecat trepte de viteza(in afara de cele cu secventiala), au si frane(unele chiar au ABS-EBD), ESP, TC, AS si chiar etc. :) si te duc, daca vrei, acolo unde...le duci TU. CUM le duci, in CE te transformi, ce TE CREZI in momentele cand esti la comanda, depinde de...CE CARACTER ai, CAT de plin si sigur esti de tine, ma refer oriunde, in orice conditii(aviz celor care sunt lesinati dupa ei insisi), cat de mult RESPECTI pe cei din jur, adica acei care au o singura vina si anume ca sunt SEMENI, SUNT CA TINE !! Nu poti sa nu te frustrezi atunci cand vezi unii oameni ca au un noroc(sau "bulan" ca suna bine), sa se afirme, cand stii ca si tu ai incercat corect, normal sa faci acelasi lucru, dar, fara rezultat. Ma refer in general la occidentali, la toti cei ce, daca doresc si au minim de resurse, dar o puternica dorinta, pot realiza...VISUL lor. Sa ma intelegeti in sens bun. De aia sunt "invidios"(in cel mai bun sens al cuvantului), pe Terry asta si pe ceilalti ca el.Nesansa noastra este ca...ne-am nascut aici mai demult(un pic, sa nu va faceti prea multe idei), loc in care nu aveai(si nici acum nu ai, fara sa fii neam, membru in vreo questie politica sau masonica sau mafiota sau putred de bogat), sansa sa devii un exemplu intr-o disciplina cum este automobilismul sportiv.Aici tre' sa faci parte dintr-o "increngatura" de sorginte "eficienta", ca sa parvii, nu sa razbati !Si nu mai fiti nervosi in general, patimasi in vorbire, asta am auzit ca duce la flick-flack pe inima !!!Numai de bine oameni
    1 0
  • TheSpecialist
    @Moshu
    Vorbesti ca un om batran cu minte multa! Sa ne traiesti Moshule!Automobilismul in Romania nu a fost niciodata inteles, incurajat sau promovat.Cate ternuri de football, tenis, basketball, patinoare, piste de alrgare, bazine de inot, etc exista in Romania? Pe de cealalta parte, cate piste de alergare sau poligoane sunt?Nu este demirare ca toti cei care iubesc conducerea sportiva neavand unde sa se antreneza vor recurge in ultima instanta la "asaltarea" drumurilor publice. Sunt zeci de pusti talentati care daca ar avea resursele materiale si disponibilitatile logistice de care Terry Grant beneficiaza ar fi daca nu mai buni cel putin tot atat de buni ca si el.Terry Grant este O LEGENDA, insa cariera sportiva nu este cu nimic mai presus de cea a lui Titi Aur, Mihai Leu, Stefan Vasile, etc.
    1 0
  • TheSpecialist
    @Automarket.rom
    Va numiti magazin automobilistic, culegeti si publicati toate stiriile marunte si de scandal si nu ati publicat un singur rand despre moartea legendarului Colin McRae. Rusine!
    0 0
  • CONCLUZIA
    cred ca mertzanu statea p loc...sau in cel mai rau caz mergea cu spatele...:)))
    0 0
  • Mircea Mester
    @The Specialist
    Te numesti cititor al site-ului nostru si nu stii ca tragicul accident al lui Colin McRae a fost prezentat pe larg pe Automarket.

    Check this:

    http://www.automarket.ro/stiri/a-murit-colin-mcrae-6252.html

    http://www.automarket.ro/stiri/video-rezumatul-wrc-2008-tribut-colin-mcrae-8340.htmlSpor.
    0 0
  • unu prost
    concluzie
    1. Ceea ce a facut Terry a fost o manevra de mare precizie, iesita din comun, adica nu a mai facut-o nimeni de aceea este si record. Felicitari2. The specialist. poti pune linkuri, dar pune si dovada ca nu e modificata masina din linkuri ca eu sunt mai prost asa... Oricum vad ca ai terminat probele, pentru ca schimbi subiectul spre regretatul Colin... Iar eu de pe acest site am aflat intristat de decesul si detaliile decesului lui Colin. 3. Tot pentru the specialist. Apreciez cele spuse de tine, dar in nici un caz maniera in care le spui. Pe de alta parte din nou anunt mahnirea mea ca exista asemenea oameni ca si tine care pun siguranta semenilor in primejdie pentru adrenalina unei curse in trafic deschis. Daca intr-adevar simti ca ai adrenalina si simti ca ai ceva de demonstrat te indrum catre cursele auto organizate in conditii specifice. Chiar unele curse nu sunt scumpe deloc sa stii.
    0 0
  • To all
    Bah, ce carcotashi...ntz,ntz,ntz..Tipic romanesc...Romanii pot face orice...Vai de mama voastra...Ah,sa nu uit... Spetzialistule si cat zici ca prinde ligheanu' ala, ma?
    0 0
  • bleah
    Imi irositi timpul, si automarketu' si specialistul si ceilalti specialisti...
    0 0
  • copilarii
    loganul cobora de pe "casa poporului"(poporul roman)
    0 0
  • shaolinbm
    coma
    sunteti de toata coma unii, sa mori de ras de prostia unora, ce tot veniti cu Loganul asta... soarele lui de logan o ajuns sa intreaca si Mercedesuri :):):):)
    0 0
  • Un ilustru necunoscut
    Provocare
    Hai ca am crezut chestia ca l-a facut pe mertan thespecialist, dar la capitolul ca a facut o motoreta a cam tras-o de par! Il provoc la o discutie personala am id-ul motoryst si ramane sa discutam acolo mai multe despre ce e posibil si ce nu, apropopo, nici eu nu sunt militian.Si inca o chestie, ce fac baietii astia de se alearga cu masinile noaptea fac motociclistii in plina zi, asa ca...
    0 0
  • @motoryst
    Id-ul de unde? Uita-te la minisitul meu de pe Automarket si trimite-mi un mesaj acolo!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru