VIDEO: Secretele succesului lui VW Golf

De Mircea Meșter
Publicat Duminica, 24.01.2010
Jurnalistii francezi de la TF1 analizeaza secretele povestii de succes Golf, cel mai vandut model din Europa in 2009.

Comentarii (20)

  • norocul meu ca stiu franceza... azi maine postati stiri in maghiara? in catalana? in japoneza? sa nu mai pricepem nimic nu? Grozava stire!
    26 5
  • acum cativa ani buni foloseam o plasa de rafie ani la rand ,o sticla tot ani la rand.ei bine a venit vremea plasticului si stiti ce a urmat.acum cativa zeci de ani s-a construit o mashina super la toete capitolele golf 1 care tinea pana la pensie ,mashini f.rezistente si ieftine .azi incepand cu golfu5 s-a dus totul abia il cumperi ca apare g6 care are in plus..ce?! aaa,...scarpinatoare la fund ...supeeeeeerrr!!! vand atuncu golfu 5 shi-l iau pe 6 shi povestea continua.dar sa stiti ca motoarele acelea ,,rudimentare,,erau f.bune pana shi-au dat seama ca piata pieselor de schimb nu merge shi ...au luat atitudine..restul vedeti shi voi vreau sa vad un golf6 peste 25 ani
    27 3
  • VW
    Ma tem ca nu vor mai exista niciodata masini care sa reziste atatia ani . Ma refer la VW Beetle , apoi Golf 1 apoi Mercedes W 123 ( Cobra) . Sunt deja legendare ......Cele de acum , sunt pline de electronica si tot felul de briz brizuri , mai mult sau mai putin utile ....Cu masini de tipul Golf 1 sau Cobra , poti si acum sa traversezi continente intregi , cu minim de probleme . Cu un Golf 6 , ma cam indoiesc eu ca ai putea traversa Africa , sa zicem . Actualele autovehicule au devenit ca si noi , cei din tarile cat de cat tehnologizate , dependente de mult mai multi factori . Cand acei factori incep sa se diminueze , tot la masini de tipul Golf 1 sau Beetle 1 vom apela . Sper sa nu fie nevoie sa ne intoarcem vreodata la ele , dar nu se stie ce vremuri vin ...Pe cate se pare , nu tocmai bune .....Sincer , mi-ar conveni sa am un Golf 1 nou nout fabricat insa in acele vremuri .
    11 5
  • pentru nostalgici
    daca vreti o masina cat mai simpla care sa se aiba cat mai putine electronice de ce nu va luati logan chel?
    noi ceilalti, preferam sa evoluam cu timpul la capitole precum confort, viteza de deplasare, spatiu interior si de ce nu, design (desi e cam subiectiva treaba aici)
    Legat de motoare, cum se face ca inginerii au reusit sa scoata muuuult mai multi cai din aceeasi capacitate cilindrica la un consum mai scazut? Dupa parerea mea, au reusit acest lucru prin perfectionarea motoarelor care a atras cu sine micsorarea tolerantelor necesitand astfel o mai mare ingrijire din partea utilizatorului.
    Daca tot vreti fiabilitate, de ce nu va luati o bicicleta? dar stai ca si aia are lant care se poate rupe sau sisteme de franare ce se pot uza.
    Join us in the 21st century please...!
    11 10
  • P.S.
    Nu uitati si de imbunatatirile la capitolul siguranta care va pot salva viata dumneavoastra, a sotiei dumneavoastra, a copiilor vostri, sau fundul (in cazul in care doamne fereste dati peste cineva pe trecere si ajungeti sa va aplecati dupa sapun la dushuri (scuzati "sh"-ul)).
    9 2
  • mda
    jack intrun fel ai dreptate....da si nostalgicii au intrun fel dreptate.....cand a aparut golf 1 am putut spune un "wow" cu adevarat......la fel si cand au aparut golf 2 si 3......si intrun fel si cand golf 4 sa nascut......da de la golf 5 incoace....ce puteai sa spui.....nah o scos si vw noua generatie de golf....da in afara de faruri fatza spate si ici colo mici modificari....nimic....
    cand vb de tehnologie motoare consum fiabilitate....nai cei reprosa...cei drept....totul merge firesc timpului.....timpul trece.....apar masini tot mai interesante.....mai tehnologice.....dar prima dragoste....ramane totusi prima dragoste
    7 1
  • puteti voi sa spuneti ce vreti dar masinile numai sunt ce au fost o data....situatia e cu atat mai grava la vw, pe vremuri faceau masini foarte solide, fiabile, toata stima, tot respectul pentru masinile create de ei pana la aparitia noului passat/golf si toata gama...
    faceti diferenta intre un passat din 90 si unul din 2002, cel din 90 e mult mai fiabil cu toate ca cel din 2002 e mai modern, apoi faceti diferenta intre unul din 2002 care a fost o masina foarte buna si ultimul model....pai rezultatul e dezastruos, nu cred ca exista vreo persoana care sa nu stie cel putin o problema tipica ale noilor modele vw.....pacat, erau o marca solida, fiabila etc. acum dupa 20.000 de km iti consuma ulei, iti sare vopseaua aia fina, ai greierasi si multe altele si nu vorbesc din forumuri sau din auzite, asta e adevarul, asta e realitatea. Cine isi mai cumpara VW in ziua de azi isi cumpara cu gandul la vechile modele.
    11 3
  • cunosc pe cineva (atentie!!om cu bani) care sh--a luat un golf nou nout 1,6 fsi 22 si ceva de mii de euro il are de 1 an jumate shi mi-a spus ca nu-l incanta deloc si a spus ca daca-i dau pe loc 12000 euro mi-l da fara nici-o retinere...oare de ce?inainte a avut golf III de care a spus ca a fost foarte multumit dar deoarece prietenii shi cunoscutii au ,,EVOLUAT,,trebuia sa evolueze shi el...
    6 4
  • si ca tot vorbeam de noul golf si de ce masini faceau inainte....intrati pe acest link

    vwforum.vwforum.ro/index.php?showtopic=64421

    acum va intreb, pe vremuri un vw avea probleme dupa cateva mii de km?

    nu.
    8 2
  • QED
    @Jack si cei din sec XXI ( bine ca nu si vrejul de fasole !) . Nu era vorba de nostalgie aici .....era doar o constatare prin analogie intre tehnologiile mai vechi si cele mai noi ! Nu e cazul sa-mi explici mie cum e cu viteza mearita ( caci s-ar putea sa iti fac eu o analogie intre timpii de mers de acum pe relatia Buc - Brasov , si cei din anii 70 sau 80 !) Deci puterea aia marita este buna cand o poti si utiliza . In plus , vitezele legale sunt cam aceleasi ca acum 20 -30 de ani ( si asta cam pe toata planeta !!) Iar cand i s-o pune pata Gulf Stream -ului sa se opreasca , poti sa mergi tu si cei din sec XXI si cu euro 7 ca oricum nu mai conteaza . Aia cu normele euro e vrajeala ecologica ptr verzi , atata timp cat avioane , locomotive si vapoare arunca jde mii de tone de particule de tot felul in atmosfera si nimeni nu se agita prea tare . Referitor la siguranta , e suficient sa vina un dobitoc de tirist adormit pe sensul tau de mers si te face pilaf ori in acel Logan chel ori in S class . Deci , despre ce vorbim noi aici ? Daca vrei evolutie cu adevarat , nu montezi cateva briz brizuri pe o masina ( ii faci un pret pe masura !) si iei banii la fraieri in numele evolutiei ! Evolutie inseamna alte mijloace de transport , care nu polueaza deloc , nu se pot ciocni niciodata ptr a provoca daune sau victime si te duce din pct A in pct B in cel mai scurt timp posibil . Lucrez cu niste masinarii care sunt cele mai avansate din lume la ora actuala , deci nu e cazul sa-mi explice vreun baiat de pe net cum e cu tehnologiile sec XXI....Apropos....Loganul , chiar chel , e totusi o masina cu tehnologii moderne , deci analogia cu Golf 1 este total aberanta Motorizarile de pe Logan sunt gestionate electronic cam la fel ca la Golf 6 . Ideea lansata de mine se referea la faptul ca noile tehnologii aplicate autovehiculelor rutiere nu reprezinta o evolutie , atata timp cat infrastructura in care functioneaza nu este si ea la acelasi nivel ! Cine a inteles asta , bine , cine nu , sa fie sanatos ! Nu e vorba de nici o nostalgie , cel putin in ceea ce ma priveste . PS A vorbi de tehnologii sofisticate intr-o tara care nu are o autostrada ca lumea ( nu ma refer la acele drumuri cu 2 benzi pe sens si o tabla intre ele purtand denumirea pompoasa de A1 si A2 !) mi se pare putin cam anacronic !
    16 1
  • Golf 4
    Am ocazia sa conduc destul de des doua masini bazate pe platformele lui G4 si G5. Ambele cu motoare 1.9L TDI unul 101 CP, celalalt 105 CP. Ambele cumparate noi.
    Evident, confortul interior este net superior G5 fata de G4 plus suspensia spate independenta la G5.
    Totusi, urmatoarea masina va fi una bazata pe G4.
    De ce? Pentru ca este mai fiabila, mai usoara, mai flexibila (iti iarta muult mai multe), cu ESP acopar diferenta de stabilitate.
    Pretul este acelasi ;)
    Reteta succesului: scoti un produs remarcabil si vinzi trei generatii pe baza numelui samd.
    3 3
  • ma bag si eu
    Si inainte de toate, as vrea sa raspund la intrebarea de unde vine succesul lui Golf (in viziunea mea). In prezent cand spui Golf te gandesti la Polo, Golf si poate si Passat (spun "poate" pentru ca e o masina mai scumpa fata de celelalte doua). Asta inseamna ca VW a stiut mereu cum sa-si faca cunoscute produsele, a stiut cand sa vina cu lucruri noi, motiv pentru care a fost cu un pas in fata concurentei exact cand trebuia (de exemplu vezi motoarele mici supraalimentate-nu vorbesc insa de fiabilitatea lor, ci de ideea in sine-asta e si subiectul topicului). Se stie ca VW ca are foarte multi bani, pentru ca mereu isi face campanie agresiva cand isi lanseaza modelele. Asta e, e constructor independenti si face ce vrea (Opel, care consider ca e concurentul nr.1 apartine de GM si se vede-americanii iau decizii privind manageamentul marcii).
    Dar asta nu e totul. Imaginea actuala a lui VW se datoreaza (zic eu vreo 60% de trecutul marcii) lui Beetle si Golf 1,2 si 3, de faptul ca erau masini simple, foarte robuste si nu foarte scumpe. Erau de fapt masinile ideale, aceste lucruri au facut sa se vand foarte bine. Unde mai pui ca atunci masinile astea aveau platforme tehnice proprii. Incepand cu Golf 4 (adica de pin '97) s-a creeat o ruptura, pentru ca G4 avea cate ceva din tehnica lui G3, G5 din cea alui G4 si tot asa (pentru economie de bani-in plus, s-a mers mult si pe ideea "de ce sa schimbi ceva care merge bine, adica se vinde bine"?). La fel s-a intamplat si cu ultima generatie a lui Passat, fosta generatie a fost facut pe platforma lui A4, actuala e pe platforma lui G5. Este mare diferenta intre ele (in primul rand fosta generatie e mai robusta).
    Asadar, succesul actual al lui VW eu cred ca se datoreaza politicii de marketing si unei promovari agresive a marcii, nicidecum fiabilitatii. Pentru ca in ziua de azi, daca vrei sa faci o masina fiabila te costa foarte multi bani, concurenta e din ce in ce mai acerba si nu iti poti permite acest "lux".
    Dar la acest succes contribuie trecutul, prin IMAGINEA DE MARCA. De multe ori acesta e cel mai mare avantaj in fata concurentei.:)
    8 2
  • /1/1//1//1
    glf
    NU SUNT FAN VW,SI NU VREAU SA MA BAG IN TREABA VOASTRA,DAR PAREREA MEA,CEL MAI TARE GOLF RAMANE GOLF2
    7 0
  • golf
    fac ce fac si raman in top.
    degeaba se agita unii si alti k oricum golfu se vinde bine bine.
    7 5
  • Pana acum era vorba de masini iar acum ai sucit-o pe interminabilul subiect al infrastructurii din Romania…? Credeam ca aici vorbim despre masini in general. Faptul ca nu avem infrastructura nu e vina producatorilor de autovehicule ci a celor pe care noi ne ducem sa ii votam la fiecare 4 respectiv 5 ani.
    “Evolutie = Modificare treptată a calității spre un nivel superior” (prin sintagma “spre un nivel superior” se face referire la o simpla imbunatatire si nu la trecerea spre cabine de teleportare
    Nu cred ca am spus in postul anterior cum ca noul Golf ar fi mai fiabil decat primul Golf, ci cred ca am spus mai degraba faptul ca cu timpul, desi masina a involuat la capitolul fiabilitate, aceasta a evoluat considerabil la celelalte capitole precum comfort, siguranta, puterea motoruli etc.
    Tu ai ales sa spui ca masinile noi sunt mai proaste in general fata de cele vechi si mai scumpe. Tin sa te contrazic: desi poate e mai putin fiabila, primul golf nu are cum sa fie mai sigur mai comfortabil si mai puternic decat cel vechi, diferenta intre fiabilitatea pierduta si beneficiile uriase castigate la celelalte capitole putand fi suportata de majoritatea dintre noi (iar daca nu esti unul dintre acestia, si consideri ca pentru faptul ca e mai putin fiabila este o masina proasta, nu e cazul sa incepi sa arunci cu noroi )
    Si legat de siguranta, nu stiu despre tine si de cat de sadomasochist esti, insa eu cu siguranta ca as prefera ca in caz de accident sa mi se deschida 8 perne de aer in loc sa dau cu capul de un bord colturos chiar daca ma loveste un tren zburator al carui pilot de curse se uita dupa guma de la chiloti si nu ma vede pe sosea.
    De asemenea, de unde stii ca un Golf VI este mai scump decat un Golf I? Imi poti spune care este pretul unui Golf I raportat la rata inflatiei din ultimii 30 de ani? Golful a fost, si este, din totdeauna o masina destinata clasei de mijloc din tarile dezvoltate (deci Romania nu intra pentru ca momentan suntem intre tarile dezvoltate si tarile din lumea a III-a) si cred ca acum, bine nu acum pentru ca e criza, acum 2 ani, un neamt isi permitea un Golf V sau VI la fel de usor cum isi permitea un neamt din anii 70 sa-si cumpere un Golf I.
    Spuneai ca noile masini au “briz briz-uri inutile” insa briz briz-uri inutile precum ABS-ul si ESP-ul m-au salvat de cateva ori atat pe mine cat si pe altii, printre care si fratele meu, de la contactul cu alte masini sau cu copaci (chiar si la 210km/h, insa asta e alta poveste). Probabil ca nu ai fost pus in situatii in care sa ai nevoie de astefel de briz briz-uri deoarece probabil alegi sa lasi masina acasa cand ninge sau pentru ca nu ai trecut niciodata de 100km/h ).
    Si nu te mai lauda ca lucrezi cu masinarii care sunt cele mai avansate din lume la ora actuala daca acestea nu tin de domeniul auto sau daca tu ai rolul de a aduce cafeaua.
    Si este adevarat ca VW profita de brand-ul sau punand un pret mai mare decat merita masina (doar s-au chinuit zeci de anis a construiasca un asemenea brand) insa in ziua de azi aveti o oferta uriasa de masini care de pe acelasi segment ca si Golf VI. Insa asta nu inseamna ca este o masina mai proasta decat Golf I
    semnat: UN BAIAT DE PE NET
    6 4
  • AM SI EU GOF.
    Ai dreptate,, 1/1/1''. In viziunea mea,clasamentul Golfurilor,comparativ si cu ce ofereau la timpul lor alte marci ,este; 2,4,1,5/6,3. Am scris 5/6 pt ca e de fapr aceeasi masina. Nu poti spune ca ai alta masina doar daca-i schimbi bordul si faruile.
    5 1
  • uitati un lucru important
    golf 6 nu a fost niciodata un nou model. A fost doar un facelift. Asa a fost si proiectat. La fel cum golf 2 a fost facelift pt golf 1. Si cum golf 4 a fost un facelift pt golf 3 (uitati-va la modelul cabrio, acolo e cea mai clara asemanarea). Viitorul model golf dupa 5 va fi 7. Din pricina nomenclaturii mai ciudate apar astfel de neintelegeri....
    5 0
  • dude wtf?
    Fratilor G6 are alt exterior si alt interior fata de G5 are motoare noi (1.6TDI - 1.2TSI) cutii de viteze revizuite si toate sistemele de siguranta ca echipare standard ( ABS, EBD, ESP, controlul tractiunii si diferential fata controlat electronic si 7 airbaguri ). Nu inteleg ce intelegeti voi prin model nou. Poate vroiati sa aiba 6 roti si motorul pe capota? PS pentru nostalgici 1.9 TDI PD NU SE MAI VINDE ca am vazut ca unii tot o tin cu motorul asta.
    0 2
  • posesor de tdi
    Bravo Prius !!!
    Prius are dreptate ... In trecut se faceau masini mult mai fiabile . Sunt foarte de acord ca dotarile de care vorbe Jack au rostul lor. Insa am afirmat tot timpul ca masinile vechi iti dau acea senzatiie de libertate care azi iti este ingradita de tehnologie. Apropos ... stiti ca sunt supercaruri fabricate in ziua de azi nu au nici climatronic, nici abs, nici esp ? De ce oare? Pentru ca placerea de a conduce sa nu fie ingradita! Si apoi de unde ideea imbecila ca daca nu gonesti cu 200 la ora (eu personal o fac), iti lasi masina acasa cand ninge ?!!!! Si inca ceva ca tot vorbeam de SOFERI si nu de CONDUCATORI AUTO . Esti SOFER atunci cand mergi cu o masina netehnologizata la limita si nu intri in pom. Atunci cand mergi cu una moderna si te salveaza ESP-ul sau ABS-ul esti DOAR CONDUCATOR AUTO. Eu unul prefer o masina pe care sa o poti repara singur sau cu un prieten priceput decat una pentru care trebuie verificat softul la orice geamat ... Din pacate ma situez in a doua categorie.
    0 2
  • Jack
    @ posesor de tdi
    Pana acum nu am cunoscut pe nimeni care, de dragul calitatii de sofer, ar prefera sa intre intr-un copac avand 200km/h decat sa sufere umilinta de a fi salvat de ESP.
    Suntem oameni si gresim. Cand vorbim cu cel din dreapta nu suntem atenti pe deplin la trafic. cand suntem obositi, suntem mai putin atenti si avem reactiile mai incete. Cand prindem o pata de gheata pe care nu am vazut-o deoarece ne uitam la cel din dreapta si masina are tractiune spate si incepe sa-i fuga spatele in sant sau in contrasens, si atunci suntem oameni.
    In unele din aceste situatii sistemele de siguranta te pot ajuta sa mentii masina pe sosea si sa nu intri in copaci sau pe contrasens si sa mai iei si viata unor nevinovati si pentru asta, eu zic ca se merita sa pierzi "farmecul" placerii de a conduce care iti aduce titlul de SOFER LA RANG DE MARESAL sau cum mai vrei sa te numesti.
    Si apropo, acest farmec poate fi recapatat prin apasarea unui buton pe care scrie: ESP OFF.
    Si legat de reparatiile la soft, exista un aparat care costa sub un milion care reseteaza softul astfel incat nu o sa mai faca figuri.
    Stiu si eu ce inseamna placerea de a conduce, doar am 19 ani si ma urc cu bucurie in masina, insa in acelasi timp sunt constient ca sunt responsabil si de ceilalti din jurul meu, atat participanti la trafic, cat si copii/nevasta/parinti/matusi/animale de casa (sau ce o-ti mai avea voi) care vor plange dupa voi pentru ca ati preferat sa fiti SOFERI
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru