VIDEO: Tuning invers - Ferrari F355 transformat in Citroen 2CV!

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 27.05.2009
Un grup de italieni a construit un Citroen 2CV bazat pe Ferrari F355. Modelul unicat are rolul de a promova echipa de raliu pentru care cei de la Nimik construiesc motoare si caroserii.

O echipa italiana de raliu a creat o unealta promotionala inedita sub forma unui Citroen 2CV construit pe sasiul unui Ferrari F355. Acest automobil unicat are scopul de a imita aspectul unui Citroen 2CV Furgonette in timp ce ofera performantele unui Ferrari F355. Constructorii italieni au cheltuit aproape 180.000 euro pentru a realiza acest proiect promotional.

Caroseria Ferrari-ului donator a fost taiata de pe sasiu, aceasta fiind inlocuita cu un sasiu superior tubular, care a fost acoperit cu elemente de caroserie de la Citroen 2CV. Versiunea Furgonette a lui 2CV este mai lata decat versiunea standard a acestui model, motiv pentru care a fost usor de integrat ampatamentul lui F355 sub "straiele" de 2CV. Printre elementele care tradeaza performantele acestui model sunt jantele de dimensiuni mari, de provenienta Ferrari si fantele de aer de pe profilul automobilului, folosite pentru a aerisi propulsorul V8 al acestuia.

Motorul V8 al lui Ferrari F355 are o cilindree de 3.5 litri si beneficiaza de cinci supape pe cilindru.

Aceasta configuratie ii permite sa dezvolta 380 CP la o turatie de 8.250 rotatii pe minut. Cutia de viteze cu care era echipat acest model avea sase trepte si un nou mecanism de sincronizare, ce permitea schimbari de trepte mult mai rapide. Ferrari F355 putea sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 4.7 secunde, iar viteza maxima a acestui supercar italian era de 295 km/h.

 

Via | Carscoop

Comentarii (5)

  • ce tare-i masina asta
    4 0
  • ehe
    Incercarea e haioasa dar nu va avea niciodata farmecul lui 2CV
    3 1
  • bbbobbbo
    undercover
    ahaha astuia mi-ar placea sa-i dea pe autostrada cocalarii de la noi cu bmw-uri, mertzane, 4x4-uri si alte asemenea, ziceam sa-i dea flash-uri si claxoane, si dupa aia sa treaca cu +250 pe langa ei...

    iar sunetul... simfonie ferrari
    4 0
  • asmaticu
    DA!
    RULEZ!!!
    1 0
  • Florrin
    :D
    Cu asta vreau sa fiu dus la cimitir:))
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru