VIDEO: Un Bentley a doborât recordul de viteză pe gheaţă: 330.7 km/h!

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 16.02.2011
Fostul pilot de WRC Juha Kankkunen a reuşit să doboare recordul mondial de viteză pe gheaţă la volanul unui Bentley Continental Supersports Cabrio.

Esential

330.7 kilometri pe oră a atins maşina pilotată de Kankkunen pe gheaţă.

Un exemplar Bentley Continental Supersports Convertible a reuşit să doboare recordul mondial de viteză pe gheaţă, atingând 330.7 kilometri pe oră pe un lac îngheţat din Finlanda. 

La volanului maşinii s-a aflat fostul pilot de WRC Juha Kankkunen, cel căruia îi aparţinea de altfel şi vechiul record, obţinut în 2007 la volanului unui Bentley Continental GT Coupe (321.6 kilometri pe oră). Conform declaraţiilor cvadruplului campion mondial de raliuri, maşina pilotată de el a atins viteza-record după cinci kilometri de rulare în linie dreaptă. "A fost o chestiune de încadrare în timp şi spaţiu pentru a obţine această viteză. Am sperat ca zăpada să nu îşi facă apariţia pe acele porţiuni de mare viteză. Nimic nu bate un Bentley la aceste viteze. Chiar dacă am avut parte de coniţii atmosferice potrivnice, maşina răspunde atât de bine la cele mai uşoare modificări încât îţi dă încredere să continui să apeşi acceleraţia", a spus Kankkunen după ce a ieşit din maşina care a stabilit nou record.

Exemplarul Bentley Continental Superosports Convertible care a reuşit să intre în Cartea Recordurilor a fost echipat cu motorul de serie al modelului britanic, dar carburantul folosit a fost bioetanol E85 (un amestec de 85% alcool şi 15% benzină extrem de utilizat în ţările nordice şi, mai recent, în Statele Unite.

Comentarii (3)

  • ?
    Asa si?
    2 4
  • aiurea
    pe uscat oricum nu are sanse .
    1 4
  • filmulet
    un filmulet de cacao... cel mai chitch! 1. masina cu care porneste sa doboare recordu' nu este aceeasi ca cea din poze. 2. toata scena in miscare in care.. practic se batea recordul, a durat mai putin decat aia in care a iesit pilotu' din masina.. si ii filmau zambetu' ala pana la ceafa.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru