VIDEO: Un VW Transporter modificat se intrece cu un Cayenne

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 29.09.2009
Germanii de la Grip au organizat o intrecere intre un VW Transporter echipat cu un motor de Porsche 996 si un Porsche Cayenne Turbo. Ambele modele dezvolta aceeasi putere maxima si au acelasi timp de accelerare 0-100 km/h, precum si aceeasi viteza maxima.

Comentarii (17)

  • sportwagon
    Ce nemti nebuni.... :) Foarte tare duba, nu am inteles insa cat ar costa una.
    3 1
  • cozappz
    114.000E
    @aaa
    3 0
  • BogdanD
    pret duba
    114.000E
    2 0
  • Ghinion pentru vw !! Eu nu am memoria chiar atat de scurta...
    Nimic nou pe frontul de vest... cei de la RENAULT au facut asta cu Espace inca din 1995... Nebunesc ? Ce e mai nebunesc, decat sa adaptezi un motor de Formula 1 la peste 800 CP unui van ? Daca ne gandim asta se intampla acum 14 ani, Transporterul nostru cu cei 550 CP ai sai, joaca in liga mica...

    http://www.youtube.com/watch?v=fEDwfk8EYR0
    21 12
  • george
    AI MEMORIA MAI SCURTA DECAT CREZI
    Ai face bine sa nu te mai lauzi cu ea...

    @ Vasi27

    Ai retinut doar niste generalitati...

    Ce n-ai retinut:
    - Renault Espace F1 nu era de vanzare;
    - Renault Espace F1, daca, prin absurd, cineva ar fi pus mana pe el, ar fi costat de vreo 8-10 ori mai mult;
    - Daca cineva ar fi mers cu acea masina, dupa maxim 5000 km trebuia sa schimbe motorul si probabil si cutia de viteze;
    - Pretul componentelor mentionate mai sus ar fi fost in jur de 500.000 - 600.000 de dolari;
    - Consumul unei astfel de masini ar fi fost de vreo 50 litri/100 km...
    - Din punct de vedere practic, Renault Espace F1 era ZERO.

    Pana una alta, Renault Espace F1 e in "liga mare" dar in cartea de istorie, in vreme ce Transporter e in "liga mica" dar pe strada...
    11 19
  • Stelian_Opincariu
    Eu aleg Transporterul , deoarece este mai cool!
    4 10
  • @ george
    Mai georgele... ce faci tu acum e sa speculezi... speciulezi pe marginea fiabilitatii, a autonomiei, dar in fapt esti un diletant... n-ai de unde sa stii ce consum are Transporter-ul asta si nu-mi poti spune mie ca un volksvagon tunat de o firma cvasi-necunoscuta cu motor de 3.6 litri la 550 cp ar fi mai fiabil decat motor de Formula 1 ... 550 sau 800 de cai, fiabilitatea e aceeasi... scrii de practicalitate cand cuvantul de ordine e performanta ?! ti-ai pierdut mintile ! sau poate n-ai avut niciodata asa ceva...

    PS: oricum nu vad eu masina asta in showroom-urile vw...
    18 10
  • george
    SPUI PROSTII DE FIECARE DATA
    @ Vasi27
    Transporterul asta e muuuult mai fiabil decat Espace-ul F1. Dau scris pentru asta. Se pare ca tu nu stii pe ce lume esti daca poti sa afirmi ca un motor de F1 este mai fiabil decat unul de masina de strada chiar si tunat en gros...

    Strict de performanta e vorba doar in motorsport (F1, WRC, etc). O masina care se vrea de strada/pentru public trebuie sa aiba o latura practica de bun simt. Du-te si cauta-ti mintile pe unde le-ai lasat.

    PS. Nici eu n-am vazut Espace F1 in showroom-urile Renault...Le-or fi vandut pe toate deja? Sau nu cumva n-au vandut nici una?
    7 15
  • Cayenne < Transporter =)
    ce tiapa si-a luat cayenne-ul !! :) Oricum,trebuie sa fii nebun sa-ti iei un transporter de 114.000 Euro.

    P.S. @Stelian Opincariu : vorbesti serios?!

    P.S. @george : rupe-l pe asta cu renault-urile lui !!
    5 8
  • georgele, tu si mamelucii tai nu pricepeti cateva chestii:
    Renault SPORT nu e un tuner de mana a 2-a, Renault SPORT nu modifica motoare. Renault SPORT le concepe, le proiecteaza de la zero!
    Chiar asa trebuie sa va invat eu ce inseamna Formula 1? Formula 1 este sportul cu motor #1 in lume, apoi urmeaza restul... wrc, wttc, dtm, etc. etc. FORMULA 1 presupune rezistenta la solicitari intense, precizie, rigoare, devotament, pasiune si imaginatie; calitati care le lipsesc celor de la volkswagen.
    Volkasvagon poate are bani sa intre in Formula 1, dar nu si experienta & know-how necesar pentru a termina o cursa cu motorul intreg...
    Da, Espace F1 a ramas in istorie ca o masina de senzatie cu care Renault se poate mandri, ceea ce nu se poate spune si de vw cu Transporter-ul asta modificat intr-un atelier la tara...
    17 6
  • interesant...
    Ar fi interesant sa ai un bus "aranjat" asa...la exterior sa para o masina oarecare, si cand pornesti de la stop sa lasi ceva guri cascate :)
    2 2
  • @vasi
    lasa-ne mai vasi.. .ca esti cam prostut de felul tau. Renault-ul a fost concept. Adica nu a reusit nimeni sa puna mana pe el... sa-l detina sau ceva pe aproape. Iar VW este o masina de vanzare... tunata de niste tuneri de care nu ai auzit tu poate. Precum si cei de la RUF sau cei care au crea 9ff-ul, acesta este un model modficat ce poate fi pus in vanzare si condus de oricine are cascaval. Esti total pe langa motoare si formula 1. Ai cea mai mica idee cat de mult tine un motor de F1 cum era cel de pe Espace? O cursa! Pentru atat sunt proiectate. Motorul de pe VW este de pe un Porsche 911 996 Turbo. Motor construit special pentru strada si uz zilnic. Nu stiu de unde si pana unde comparatia cu Renault'ul F1. Acela e concept iar aceasta este MASINA. Ca si cum ai compara Ford GT90 cu Ford GT.
    4 14
  • george
    DA, RENAULT SE POATE MANDRI. TU NU!
    @ vasi27

    Tu n-ai ce sa ma inveti pe mine ca tu n-ai habar de capu` si de viata ta.

    F1 e superlativul motorsportului dar, in cazul lu` Renault, nu are absolut nici o legatura cu masinile la care tu ai acces adica cele de strada.

    Faptul ca Volkswagen nu e in F1 e un lucru extrem de bun. In loc sa risipeasca banii pe o aberatie (fiindca F1 e o aberatie), investesc in produse si tehnologii la care avem noi acces (in functie si de finante, bun inteles).
    5 13
  • Final destination mother f*uckers !
    @ Raul
    Ambele masini sunt niste experimente. Niste experimente absolut demente as putea spune pentru ca s-au dorit performante duse la extrem intr-o clasa total divergenta ideii de sportivitate. Diferenta e ca pentru Renault SPORT primeaza imaginea de marca inaintea profitului pe termen scurt , ceea ce nu se poate spune si despre tunerul asta de 2 lei disperat sa-si faca un nume si ceva cascaval pe spatele vw... Pur si simplu nu ai cum sa scoti o asemenea putere >550/800< dintr-o cilindree atat de mica (~3.5 litri), fara s-o faci in detrimentul fiabilitatii. Toti constructorii stiu asta... de la Ferrari, Lamborghini pana la Mercedes si Lexus. Copil frustrat...

    @george
    oooh dar ai multe de invatat crede-ma... imi scrii mie de accesibilitate la vw ?!! =))))))))))))))))))))) ar trebui sa-ti fie rusine !
    Un Clio RS costa cat un Polo cu motor diesel de 1.2 (>highline+ optiune scaune fata incalzite) !!

    Nu-mi face mie din vw , bunul samaritean, corect si prea putin interesat financiar ca nu pacalesti pe nimeni. Sunt mai ceva ca jidanii! Formula 1 e o aberatie?! Existenta ta pe lumea asta e o aberatie!
    FORMULA 1 INSEAMNA cele mai noi si mai avansate tehnologii din industria automobilistica, iar Renault se foloseste din plin de acest avantaj. 1.6 16v 133 cp (Twingo) , 2.0 16v 200 cp (Clio) si 2.0T 250 cp (Megane) sunt motoare de exceptie concepute de Renault SPORT cu aport de tehnologie din Formula 1. Twingo si Clio Sport sunt accesibile si circula pe drumurile europene.

    Renault nu e genul care sa stea 20 de ani cu aceeasi motorizare ( apropo de "investitiile" facute de Vw ) de aceea dispune in prezent de noi motorizari cum ar fi 2.0 dCI 175cp (Koleos), 3.0 dCI V6 235 cp si unitatile Tce de 1.2 la 100cp si 1.4 130cp. Renault are de asemenea o transmisie automata cu dublu ambreiaj DCT. O parte din inovatiile astea sunt deja in Romania, altele urmeaza sa intre la scurt timp. Toate astea vor fi mult mai accesibile decat orice va arunca vw pe piata.
    10 3
  • mure lui vasile
    oooh dar ai multe de invatat crede-ma... imi scrii mie de accesibilitate la vw ?!! =))))))))))))))))))))) ar trebui sa-ti fie rusine !
    Un Clio RS costa cat un Polo cu motor diesel de 1.2 (>highline+ optiune scaune fata incalzite) !!

    mai muristule nu exista 1.2 diesel
    2 5
  • @rrt
    asa e... oamenii disperati se leaga de orice inadvertenta

    Un polo 1.6 tdi cu dsg ( "investitia" ) e 16.641 euro + scaune fata incalzite -pack 879 euro =17550 euro
    Clio RS (2 litri, 200 cp) e 18150 euro
    Multumesc totusi ca mi-ai subliniat ideea :))
    5 1
  • bonyal
    transporter
    Am un wv Transporter cu motor de 5 pistoane,2500cm3,110cp si atunci cand merg cu el simt ca este regele soselei.
    La inceput l-am cumparat sa car materiale,deoarece era cam vechi '92,insa dupa ce am vazut la ce viteza ajunge si cat de repede,m-am hotarat sa-l aranjez,iar acum arata super si merge impecabil.
    Transporterul este o masina aspectuoasa,rezistenta,puternica si stabila!Incercati aceast model si altfel o sa-l judecati!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru