Viitoarea generaţie Mini va avea şi o variantă cu cinci uşi

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 21.06.2011
Înlocuitorul actualului Mini, propus să se lanseze pe piaţă la finele lui 2012, se pregăteşte să introducă pe piaţă şi un derivat ceva mai cuminte, cu cinci uşi.

Deşi toate publicaţiile s-au concentrat astăzi asupra noului Mini Coupe, cel mai proaspăt membru al familiei britanice, au fost şi voci care au vorbit despre viitoarea generaţie a modelului emblematic de peste Canalul Mânecii. Noua generaţie MINI, botezată cu numele de cod F56, este aşteptată pe piaţă în toamna anului viitor.

Puţini ştiu însă că oficialii Mini se gândesc la un experiment, odată cu lansarea noi generaţii. Pentru a spori practicalitatea modelului britanic şi pentru a înlesni accesul pe locurile din spate, Mini va oferi în gama modelului său iconic şi o variantă cu cinci uşi.

Pasagerii de pe locurile din spate vor avea la dispoziţie două portiere, cu deschidere asemănătoare celei regăsite pe actualul Clubman. Această "operaţie estetică" va adăuga 45 de kilograme masei totale şi va presupune sporirea rigidităţii şasiului şi caroseriei.

În aceste condiţii, viitorul Clubman va avea nevoie de o repoziţionare completă, pentru a nu interfera cu publicul viitorului Mini în cinci uşi.

Clubman va creşte în dimensiuni , dar va păstra ideea generală. 

via | motoringfile

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru