Viitoarele Audi S4 si S5 vor avea propulsoare cu patru cilindri

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 13.03.2009
Datorita politicii de downsizing a companiei Audi, viitoarele modele de performanta S4 si S5 vor avea motoare cu patru cilindri supraalimentate.

Esential

1.300 kilograme reprezinta masa prototipului Audi S5, care va fi lansat in 2011.

Potrivit directorului de dezvoltare al Audi, Michael Dick, viitorul Audi S4 va avea un motor cu patru cilindri, supraalimentat. Acest lucru se va intampla abia in anul 2014, iar S5 va beneficia de un motor similar. Acest fapt este confirmat de politica de micsorare a motoarelor folosita de Audi pe ultimele sale modele.

Astfel, Audi S4 si S5 au primit propulsoare cu o cilindree mai mica si cu mai putini cilindri. In cazul lui S4 motoarele V8 au fost inlocuit de motoare V6 supraalimentate, care vor fi inlocuite ulterior de unitati TFSI cu patru cilindri in linie, schimbare care va avea loc si in gama S5.

Viitoarele Audi S4 si S5 vor obtine acelasi nivel de performanta demn de sigla S datorita faptului ca vor avea o greutate mai mica fata de modelele existente. Astfel, noul S5 va fi cu 400 kilograme mai usor decat generatia actuala. In conditiile in care viitoarele motoare TFSI cu patru cilindri vor oferi performante similare cu unitatile TFSI V6 disponibile pe generatia actuala a lui S5, noul Audi S5 ar putea fi foarte rapid.

Viitoarea generatie Audi A6 va folosi materiale usoare pentru a fi mai performant si mai eficient.

Sasiul si elementele structurale ale lui S4,S5 si A6 vor avea in componenta mai mult aluminiu si mai mult magneziu. Michael Dick a declarat ca prototipul lui Audi S5 cantareste in jur de 1.300 kilograme si beneficiaza de toate elementele de siguranta ale modelului actual.

Performantele modelului au fost si ele imbunatatite, prototipul lui S5 fiind cu opt secunde mai rapid pe Nurburgring decat generatia actuala. Viitoarele Audi S4 si S5 vor avea un design inspirat din cel al viitorului A7. Incepand cu anul 2011, Audi S5 nu va mai fi disponibil cu un motor V8, ci cu propulsorul V6 TFSI de pe modelul S4.

Via | Leflane

Taguri: A4, A5, A6, A7, Audi, Nurburgring, S4, S5, S6, TFSI

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru