Viitoarele modelele Mazda vor "slabi" din 2011 cu 100 de kg

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 13.11.2009
Mazda isi propune sa reduca masa totala a tuturor modelelor sale lansate dupa 2011. Japonezii vor sa scape in medie de 100 de kilograme prin folosirea inteligenta a aluminiului si prin reducerea dimensiunilor.

In timp ce toti marii constructori mondiali cresc dimensiunile modelelor lor de la o generatie la alta, Mazda a anuntat oficial ca se va opune acestui trend. Japonezii vor lansa noi generatii care isi vor reduce proportiile chiar si cu 7 cm pentru ca dimensiunile motoarelor vor scadea si ele iar spatiul interior va putea fi configurat mult mai bine, multumita unor tehnologii care vor crea aceeasi senzatie de confort pasagerilor.

Declaratia a fost facuta de Robert Davis, vicepresedinte al diviziei nord-americane Mazda, care a sustinut si ca viitoarele modele vor fi nevoite sa piarda in greutate. Masa modelelor constructorului japonez a crescut cu aproximativ 36 de kilograme de la o generatie la alta, in mare parte din cauza introducerii unor pneuri mai mari si a unor noi elemente de siguranta.

De aceea, Mazda isi propune ca din 2011 toate modelele pe care le lanseaza sa fie in medie cu 100 de kilograme mai usoare, trasatura care va avea rezultate pozitive in ceea ce priveste consumul, valorile acestuia urmand sa scada cu 3 pana la 5 procente.

Inginerii japonezi vor fi astfel nevoiti sa gaseasca solutii ingenioase si nu foarte costisitoare, care sa inlocuiasca in unele situatii otelul folosit pana in prezent cu aluminiu.

O schimbare brusca a materialelor ar urma sa aiba efecte negative asupra costurilor de productie, ceea ce ar urca implicit si pretul de achizitie.

Davis a declarat ca "folosirea unei capote sau a unui acoperis din fibra de carbon este recomandata pentru un BMW M5, dar in cazul unui model Mazda costurile nu sunt viabile".

via | Autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru