Viitorul actionar majoritar al Opel va fi ales saptamana viitoare

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 25.05.2009
Diplomatii germani si americani vor trebui sa aleaga viitorul actionar majoritar al Opel dintre companiile Fiat, Magna/GAZ si RHJ International.

Guvernul german trebuie sa clarifice lupta dintre Fiat, Magna/GAZ si RHJ International. Cele trei companii doresc sa achizitioneze pachetul majoritar din actiunile Opel si vor primi un raspuns pana la jumatatea acestei saptamani. Contrar speculatiilor initiale, pachetul de actiuni pentru care se lupta cele trei companii include atat marcile Opel si Vauxhall, cat si marca Saab. Dupa ce guvernul german va clarifica toate conditiile in care va avea loc aceasta preluare, GM Europe si guvernul american va alege cumparatorul acestui pachet de actiuni.

Fiecare potential investitor are un plan diferit pentru compania Opel. Grupul Fiat doreste sa lege operatiunile Chrysler din America Latina cu GM Europe, cu scopul de a crea cel de-al doilea grup auto de anvergura din lume, dupa Volkswagen. Preluarea companiei Opel de catre Grupul Fiat va duce la concedierea treptata a 10.000 de persoane din Europa.

Producatorul canadian de piese auto Magna va licita impreuna cu rusii de la GAZ si banca ruseasca Sberbank in speranta ca vor obtine cateva uzine suplimentare in care isi vor fabrica produsele. Rusii ar putea produce modele Ford, Peugeot si Citroen in fabricile Opel in cazul in care vor prelua compania germana.

Cel de-al treilea potential investitor, RHJ International, este o companie belgiana sustinuta de grupul american Ripplewood, ce detine cateva companii producatoare de piese auto. Belgienii de la RHJ International nu si-au anuntat intentiile privind compania Opel, motiv pentru care guvernul german a prelungit negocierile.

Via | AFP (inreg.)

Comentarii (10)

  • Crysty
    Opel
    Sper sa ajunga pe "maini bune" Opel si sa nu se duca in jos !
    Ar fi pacat sa construiasca alti producatori in uzinele Opel, iar modelele Opel sa intarzie cu livrarea !
    3 1
  • NeoGalaxy
    Interesant. Dupa cum arata planurile cred ca Fiat este cea mai buna alegere. Iar aleagerea Magna... arata ca o gluma. Imi si inchipui cum este ca in fabricile Opel sa se produca masini Mercedes sau Ford... asta da o comedie... @Robert ce parere ai de idea Magna acuma?
    0 2
  • @NeoGalaxy
    Tu ai idee ce vorbesti, sti cu ce se ocupa Magna, au cumva nevoie de manager bun sau de un Fiat care fara ajutorul statului Italian erau in faliment de mult sicare fac masini mediocre care vor duce probabil brand-ul Opel in jos nu or sa ridice Fiat la nivelul Opel.
    Lipsa de cultura mai baiatule, cam lipseste oamenilor ca voi.
    3 0
  • NeoGalaxy
    Mda :)
    @R este greu sa citesti in textul de mai sus nu? Citez: "Producatorul canadian de piese auto Magna va licita impreuna cu rusii de la GAZ si banca ruseasca Sberbank in speranta ca vor obtine cateva uzine suplimentare in care isi vor fabrica produsele. Rusii ar putea produce modele Ford, Peugeot si Citroen in fabricile Opel in cazul in care vor prelua compania germana"

    Amice, daca stii sa citesti... ia si citeste. Nu cred ca esti atat de inteligent incat sa intelegi ceea ce citesti dar... nici nu ma asteptam. Iar referitor la lipsa mea de cultura... nu pot decat sa-ti doresc sa stii macar cate stiu eu. Important este sa intelegi si sa folosestii ceea ce stii... Asa ca, te rog, ascunde-te in vagauna de unde ai iesit si nu-mi spune ca cersesti bani da?
    0 0
  • @NeoGalaxy
    1.Mai citeste si alte articole.
    2.Scrie undeva ca inceteaza sa produca Opel ??????
    3.Ai auzit de Foxcon de exemplu ca sa intelegi stilul de lucru similar al Magna.
    Documenteaza-te inante sa vorbesti aiurea.
    1 0
  • @NeoGalaxy
    Si ac sa-ti explic textul:
    "Producatorul canadian de piese auto Magna va licita impreuna cu rusii de la GAZ si banca ruseasca Sberbank in speranta ca vor obtine cateva uzine suplimentare in care isi vor fabrica produsele. Rusii ar putea produce modele Ford, Peugeot si Citroen in fabricile Opel in cazul in care vor prelua compania germana"

    Adica nu or sa inchida o parte din fabricile Opel cum vrea sa faca Fiat ci or sa poroduca alte brand-uri in ele, adica pastreaza forta de munca.
    1 0
  • NeoGalaxy
    Bine @R. Si aici ce spun "In cazul in care vor prelua compania Opel, canadienii de la Magna prevad si ei concedieri la un nivel similar cu cel al italienilor. Oficialii guvernului german au subliniat faptul ca aceste oferte arata ca partile sunt dispuse sa negocieze, dar nu garanteaza ca o companie va primi neaparat dreptul de a prelua Opel." ???

    Deci ori ce se intampla... tot aia iese. Ori inchid o fabrica ori concedieaza muncitori nu crezi ca este exact la fel?

    Nu comparam Foxconn cu aici. Foxconn asambleaza cateva modele de la alti producatori, dar nu are vanzare mare de una singura. Nici macar nu sunt in top 10 la vanzari. Si asta luand marci serioase ca Asus, Gigabyte, MSI. Foxconn vinde cat vindea ABIT care s-a si inchis. Frate...

    Ma rog sa nu ne mai certam. Opel se aproprie de faliment vazand cu ochii. Mai au bani pana in Iunie asa ca... discutam degeaba!
    0 0
  • @NeoGalaxy
    Esti baiat destept dar nedocumentat.

    Foxcon produce de foarte multi ani de zile produsele Asus, Gigabyte, MSI, fostul ABIT, etc.
    FOXCON e de curand un vazator de retail si slabut oricum dar el in realitate este un monstru asamblator de placi de baza placi video etc.
    Adica de f multi ani brand-uri ca ASUS, MSi etc.... gandesc o platforma si FOXCON este gigantul cu tehnologia necesara producerii si asta cam pentru 80% din brand-uri.

    Deci Magma este cam al fel, este un asamblator de componente si chiar bun.

    ""In cazul in care vor prelua compania Opel, canadienii de la Magna prevad si ei concedieri la un nivel similar cu cel al italienilor"

    Asta este stire de ultima ora parsivule :))) de cand a venit Fiat cu o NOUA oferta. Initial voiau sa inchida minim 4 fabrici si disponibilizari mai mari.
    0 0
  • NeoGalaxy
    Foxconn asambleaza vreo 85% din placile care se vand parca :) Dar totusi ca castiguri stau nu chiar asa de bine. Iar la cercetare... sau produs pe care ei le produc si vand... mai bine nu discutam :) Dar la asamblat sunt pur si simplu... de fapt doar ei asambleaza real, restul mai mult stau pe bara :)

    :))))
    0 0
  • @NeoGalaxy
    HAHA
    Placute polemicile cu tine.
    Raman la parerea mea ca ar fi in avantaj Opel daca ar fi achizitionat de Magma, de Fiat chiar mi-e frica, din bestialele masini Fiat, Alfa Romeo si Lancia din trecut au ajuns cam varza si eu mai stiu o politica de lucru de-al lor care crede-ma e putin spus deranjanta, sunt cam jepcari acum , nu vad cum sa ridice Opel, mai curand sa-l strice si nu ma omor eu dupa Opel dar nici multe reprosuri nu am.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru