Viitorul Dodge Viper va avea sistem ESP în standard

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 18.04.2011
Viitorul Dodge Viper va adopta în premieră un sistem de control al stabilităţii ESP. Numărul mare de accidente al vechii generaţii şi normele de siguranţă au dus la această măsură.

Esential

700 de cai ar urma să fie puterea estimată a viitorului Dodge Viper.

Evoluţia pieţei auto actuale nu va ocoli nici viitoarea generaţie a modelului Dodge Viper. Supercarul american va cădea pradă regulilor de siguranţă impuse de autorităţi, precum şi cererii clienţilor, prin adoptarea unui sistem de control al stabilităţii.

După cea a fost considerat o sportivă cu forţă brută, Viper va fi îmblânzit de viitorii ingineri cu un sistem ESP, menit să ţină în frâu sutele de cai putere. Decizia a fost influenţată, se pare, şi de numărul mare de accidente înregistrate de posesorii vechii generaţii, care, în lipsa unor cursuri de pilotaj, nu reuşeau să strunească puterea oferită de propulsorul V10 de 8.4 litri.

Imaginea oferită de biroul de presă Chrysler trădează o caroserie a vechiului Dodge Viper, sub care se ascund trenul de rulare şi propulsie al viitoarei generaţii. Fotografia surprinde prototipul în timpul testelor pentru noul sistem ESP, desfăşurate în nordul Americii.

Noua generaţie Dodge Viper va debuta spre finalul lui 2012, începutul lui 2013, şi va fi un supercar de talia rivalilor existenţi deja pe piaţă.

Nu există informaţii despre posibilitatea de a vedea tehnologie Alfa Romeo sau Ferrari sub caroseria supercarului american. Surse neoficiale vorbesc despre un tradiţional motor V10, capabil să dezvolte aproape 700 de cai putere

via | autoblog

Comentarii (7)

  • cikalaka
    laser frate!!!
    gata frate!!! imi iau si eu. daca are esp...ce sa mai! poate scot bajetii si o echipare ABS PLUS??? sau una KISS FM??? sau d'aia pentru instructorii de schi...ca la franceji!!! deci...unii nu mai stiu ce kkt electronic sa inventeze si rumanii scot esp standard!!! deci bomba asta pe roti n-avea nici macar esp??? thiiiiiiiii!!!
    2 11
  • viper
    Forta bruta!!!!! Sper sa nu se amestece italienii prea mult pentru ca o sa-l strice. El trebuie sa ramana o ''bestie'' americana, ca si vechea generatie.
    7 2
  • 700 de cai???deci va avea avea o cilindree de 15 litri,nu?urmând tradiţia americană!:))
    4 8
  • victor
    mie imi place cum critica ei de tare masinile europene in teste, si cate recall-uri au facut, iar ei nu sant in stare sa faca o masina decenta. motor de 15 litrii daca se poate si gata...
    4 4
  • Cristi
    Viitorul Dodge Viper va adopta în oremieră un sistem de cotnrol

    doua greseli in prima fraza de articol! felicitari!
    2 0
  • george
    STABILA, HUH?
    Si cand te gandesti ca unii o laudau cu bale la gura ca e stabila nevoie mare...La asa masina, asa fani...
    3 7
  • @george
    A fost foarte stabila vechea generatie,numai ca unii pustani uitau de forta bruta a masinii si calcau pedala la blana.
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru