Viitorul Ford Mondeo ar putea primi centuri cu airbag pentru locurile din spate

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 20.06.2012
Ford ar putea echipa viitorul Mondeo cu centuri de siguranţă cu airbag integrat pentru ocupanţii locurilor din spate. Informaţia este vehiculată de o publicaţie olandeză, nefiind confirmată oficial de cei de la Ford.

Viitoarea generaţie a lui Ford Mondeo ar putea fi echipată cu un element de siguranţă inovator – centura cu airbag. Această inovaţie a fost prezentată de Ford în urmă cu 11 ani, dar nu a vâzut lumina zilei decât pe piaţa din Statele Unite ale Americii, la bordul lui Ford Explorer. Centurile de siguranţă cu airbag reduc eventualele leziuni provocate de centura de siguranţă în urma unui impact. Practic, la detectarea unor probleme, centura se umflă pentru câteva miimi de secundă, protejând pieptul pasagerilor prin degarajarea forţerlor care acţionează asupra acestora.

Centurile inventate de Ford sunt, în starea lor normală, mult mai moi decât cele clasice, ţesătura fiind realizată dintr-un material mai "prietenos". "Când am întrebat subiecţii studiilor noştri cum se simte centura, aceştia ne-au spus că aceasta este mult mai puţin rigidă şi mult mai confortabila", declara Sue Cinske, vicepreşedintele biroului de dezvoltare a siguranţei din cadrul Ford.

Mulţi pasageri şi şoferi se plâng de nivelul de apăsare pe care îl exercită centurile convenţionale asupra claviculei, recurgând la măsuri inconştiente pentru a-şi spori confortul pe moment. Invenţia celor de la Ford a stat mai bine de zece ani pe mesele inginerilor, fiind amânată de mai multe ori pe fondul situaţiei economice dificile la nivel global.

Ford speră ca noul tip de centură de siguranţă să ducă la creşterea numărului de pasageri care utilizează centura de siguranţă şi pe locurile din spate. Potrivit statisticilor realizate în Statele Unite ale Americii, 74% dintre pasagerii din spate poartă centura de siguranţă, în timp ce 83% dintre cei aflaţi pe locurile din faţă poartă centura la rulare.

Via | Autoweek

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru