Viitorul lui Chevrolet Volt este sub semnul intrebarii

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 12.08.2009
Potrivit unui raport trimis de GM celor de la Trezoreria SUA, modelul Chevrolet Volt nu este viabil pentru comercializare. Acest lucru ar putea periclita viitorul modelului american inovator.

Chevrolet Volt ar putea fi lansat mai tarziu decat anunta oficialii GM, deoarece trenul de rulare electric ar putea sa nu fie gata pana in noiembrie 2010. Aceasta informatie provine dintr-un raport pregatit de GM pentru Trezoreria Statelor Unite ale Americii, care mentiona acest lucru si sublinia faptul ca noul Volt nu este inca viabil din punct de vedere comercial. Mai exact, exista posibilitatea ca General Motors sa nu inregistreze un profit cu acest model, indiferent de succesul inregistrat in prima faza de Chevrolet Volt. GM a fost nevoit sa dezvaluie aceasta informatie celor de la Trezoreria SUA deoarece are nevoie de fondurile acestora pentru a dezvolta in continuare tehnologiile sale hibride.

Tocmai de aceea, General Motors va trebui sa riste si sa vanda modelul Chevrolet Volt in pierdere, in speranta ca publicul va cumpara suficient de multe unitati incat costurile de productie si dezvoltare sa se amortizeze suficient de rapid. Aceasta masura a fost aplicata de Toyota in cazul modelului Prius, care a reusit sa devina profitabil intr-un final.

Mai mult de atat, cea de-a treia generatie a lui Prius inregistreaza un profit la nivel mediu in cadrul gamei Toyota.

Via | Autocar

Comentarii (4)

  • Aditza
    E un bussines
    Cine nu risca nu castiga :) Oricum viitorul pe undeva pe aici se invarte.
    2 0
  • george
    BULLSHIT AMERICAN DE 2 BANI
    Doar nu erau sa spuna ca masina e o flatulatie...au bagat textul asta penibil ca cica nu e profitabila. Ce are masina asta pe ea de nu e profitabila la 40.000 de dolari?!?! Prius are 2 motoare intregi (nu 1 si jumatate ca Volt-ul) si reuseste sa fie profitabil la mai putin de 30.000 de dolari...Duh...
    2 3
  • Sparanghel
    Deja au inceput vestile proaste despre Volt?
    Credeam ca Voltu e cea mai buna inventie dupa painea prajita si mersu' pe jos!
    3 0
  • ameteala electrica
    ehhhh...vestile rele sunt pentru "adormirea" vigilentei concurentei. De fapt masina costa 1USD, restu' e profit; iar masina asta chiar asta face: reinventeaza mersul pe jos (electric de data asta) si prajeste painea si pe cant

    pacat totusi.... japonezii au suflat prea tare in piata cu Priusu' si Insightu' si au spart balonu' de sapun american. Oare chiar degeaba cei de la Toyota nu au in vedere un model 100% electric? Atunci cum ramane cu "Frunza" declarata model de masa?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru