Viitorul Nissan GT-R ar putea fi hibrid

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 23.12.2009
Urmatoarea generatie a lui Nissan GT-R ar putea fi echipata cu un motor electric provenit de pe Infiniti Essence. Modelul va dezvolta circa 600 CP si va fi la fel de performant precum actualul R35.

Viitorul Nissan GT-R R36 ar putea dezvolta circa 600 CP si va fi un model hibrid. Motorul electric al acestui supercar va oferi in jur de 160 CP si va fi preluat direct de la conceptul Infiniti Essence, care a debutat anul trecut la Salonul Auto de la Geneva. Actualul propulsor V6 bi-turbo al lui Nissan GT-R va fi modernizat si montat pe viitorul GT-R R36, alaturi de motorul electric mentionat mai sus.

Principala problema pe care o infrunta inginerii lui GT-R este masa ridicata a modelului. Implementarea unui motor electric si a bateriilor care il alimenteaza pe acesta va ingreuna si mai mult modelul GT-R, asa ca inginerii niponi vor avea de lucru pentru a-l usura semnificativ. Reducerea masei lui GT-R are doua scopuri – micsorarea consumului de carburant si pastrarea performantelor dinamice la cel putin acelasi nivel cu cel oferit de actuala generatie a lui GT-R.

Din pacate pentru fanii Nissan, viitorul GT-R va fi chiar mai scump decat actualul SpecV, deoarece va utiliza atat tehnologie hibrida, cat si elemente de caroserie mult mai usoare.

Ne putem astepta ca pretul unui GT-R R36 sa depaseasca bariera de 100.000 euro in anul 2013, data la care noul supercar de la Nissan este asteptat sa debuteze pe piata.

Via | Insideline

Comentarii (3)

  • naspa
    sa vedem cum se vor tuna motoarele electrice!

    sa vedem cine mai scoate 900 cp. pacat.
    4 1
  • @Blue
    Stirea a aparut si pe alte site-uri; la orice model se lucreaza cu cativa ani inainte sa apara pe piata; deci daca un model apare in 2013, e normal ca in 2009 sa se lucreze la el; crezi ca inginerii deseneaza si fac motoru' asa hocus pocus?
    2 0
  • daca o sa mareasca pretul atunci o sa fiu dezamagit; asta o sa fie exact cum fac multi comercianti romani: pret mai mic pana prinde lumea gustu' si apoi pret mare; sunt fan gt-r si consider gt-r o masina fenomenala in sine; dar in viziunea mea un rol important l-a jucat raportul performante/pret; daca o sa aiba pret de porsche sau ferrari, atunci cele cateva secunde cu care gt-r e mai bun pe nurburgring pt mine o sa dispara...
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru