Viitorul Nissan GT-R va fi lansat in 2013

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 05.10.2009
Un oficial Nissan a confirmat faptul ca viitorul GT-R R36 va utiliza platforma lui R35 si ca va fi lansat in preajma anului 2013. Modelul va oferi performante superioare celor dezvoltate de actualul R35.

Potrivit britanicilor de la PistonHeads, Nissan lucreaza deja la urmatorul Nissan GT-R, care va purta denumirea interna "R36". Noul model ar trebui sa fie lansat in preajma anului 2013 si va utiliza un motor bazat pe actualul V6 twin-turbo utilizat de GT-R R35. Bineinteles, motorul V6 al modelului japonez va fi modificat pentru a fi conform cu normele de poluare din 2013 si pentru a oferi un nivel de performanta similar cu cel oferit de rivalii de la acea vreme.

Andy Palmer, director de dezvoltare in cadrul Nissan, a confirmat aceste informatii dar a refuzat sa faca vreun comentariu privind viitorul GT-R R36. Japonezii de la Nissan sunt hotarati sa se lupte cu cei de la Porsche prin intermediul modelului GT-R, asa ca germanii din Stuttgart vor fi "obligati" sa construiasca o versiune mai performanta a lui 911 GT2. Modelul R36 va fi o evolutie a platformei R35, motiv pentru care Nissan va utiliza in continuare acelasi motor si aceeasi arhitectura de succes. Costurile de dezvoltare din programul GT-R sunt impartite pe fiecare an, astfel incat acestea sa fie cat mai mici, prin intermediul imbunatatirilor usoare, dar repetate.

Oficialul Nissan a declarat ca este important pentru constructorul japonez sa aiba cate un model pentru fiecare segment de piata si ca programul GT-R este foarte important pentru acestia.

Versiunea R36 a lui Nissan GT-R va fi lansata la scurt timp sau in aceeasi perioada in care Porsche va lansa 911 GT2 in 2013. Constructorul japonez se foloseste de modelele Porsche pe post de etalon in prinvinta lui GT-R, motiv pentru care planuieste lansarile si imbunatatirile in functie de schimbarile operate de germanii de la Porsche.

Via | Pistonheads

Comentarii (1)

  • GTR si Porch
    Sub nici o forma nissan se foloseste de porche ca sa-si imbunatateasca modelele.Cand gtr-ul va avea motoare boxer si pretul de 300000 euroi,atunci se va putea spune ca s-a luat dupa porsche.Pana una alta ,gtr-ul este un cosmar pt. porshe
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru