Viitorul Nissan Note va fi construit pe platforma noului Micra

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 06.07.2010
Noua generaţie Nissan Note va sosi pe continentul european în 2012, japonezii urmând să dezvolte mini MPV-ul pe platforma proaspăt lansatului Micra.

Esential

2012 este anul în care va debuta noul Nissan Note pe piaţa europeană.

După lansarea noii generaţii Micra, Nissan îşi va concentra eforturile asupra unui alt model mic din interiorul gamei sale, care are nevoie de un înlocuitor. Este vorba despre mini MPV-ul Note, aşteptat să debuteze oficial pe piaţa chiar de anul viitor. Potrivit unor surse citate de presa din India, modelul japonez va deveni unul global, constructorul urmând să dezvolte o singură versiune pentru toate pieţele pe care activează: Asia şi Europa.

Dezvoltarea noii generaţii nu va fi foarte costisitoare, Nissan plănuind să folosească aceeaşi plaformă V, regăsită şi pe noua Micra. Utilizarea unei platforme comune le va permite japonezilor să aducă modelul destul de repede pe piaţă, anul viitor urmând să marcheze deja debutul noului Note pe piaţa din India. Publicul din Europa va fi nevoit să mai aştepte un an debutul mini MPV-ului pe Bătrânul Continent.

Noua generaţie Note va propune clienţilor săi un design ceva mai radical, un interior revizuit şi evoluat din punct de vedere calitativ, dar şi o gamă de motoare diesel de 1.5 litri şi benzină de 1.4 litri.

De producţia modelului se va ocupa uzina din Chennai, India, acolo unde va lua naştere şi noua generaţie Micra.

via | indianautosblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru