Viitorul Nissan Qashqai va fi dezvoltat integral în Marea Britanie

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 08.06.2011
Echipa Nissan din Marea Britanie se va ocupa de creaţia şi producţia viitorului Qashqai. Popularul crossover japonez va fi desenat, dezvoltat şi construit în Marea Britanie şi vândut apoi în întreaga lume.

Viitoarea generaţie de Nissan Qashqai va fi realizată integral în Marea Britanie, anunţă Autocar. Carlos Ghosn, şeful Alianţei Renault-Nissan, a purtat discuţii cu David Cameron şi i-a dat acestuia vestea cea bună. În urma acestei decizii şi a altor angajamente anterioare, Nissan va asigura 6.000 de locuri de muncă în Marea Britanie şi va face o investiţie de 192 de milioane de lire sterline în Regatul Unit.

Cea de-a doua generaţie a lui Nissan Qashqai va fi proiectată la centrul de design din Paddington (Londra), după care dezvoltarea va fi mutată la centrul tehnic din Cranfield. Producţia va fi asigurată de uzina din Sunderland, unde au fost construite peste 1.000.000 de unităţi Qashqai de primă generaţie. Fabrica Nissan din Sunderland produce şi modelele Note şi Juke, iar din anul 2013 va construi şi modelul Leaf. Ulterior, centrul de producţie din Sunderland va primi o fabrică destinată producţiei de acumulatori electrici.

Nissan Qashqai este primul model al mărcii nipone dezvoltat în Europa. Centrul din Londra s-a ocupat de design, iar Centrul Tehnic Nissan din Cranfield a asigurat dezvoltarea motorizărilor şi a platformei tehnice.

Debutul a avut loc la Salonul Auto de la Paris din 2006, iar constructorul japonez a vândut 100.000 de unităţi în Europa până la sfârşitul anului 2007. Modelul a primit propria sa platformă şi este botezat după un trib nomadic din Iran.

Via | Autocar

Comentarii (5)

  • Qashqai e masina buna. Sunt foarte multumit de ea.
    19 2
  • Gura de aur
    Luca adevar graiesti.Nu vezi va Fiat vrea sa copie modelu Nissan adica sa renunte la urmasu lu Bravo? Vor sa faca in 2013 un suv in loc de urmasu lu Bravo.Apropo ati vazut ce oferte beton sunt la Fiat? Pentru cei care vor sa cumpere o masina noua primul lucru sa faca o vizita la Fiat.Fiat este o marca care isi respecta clientii, au mecanici cu valoare.Chiar zilele trecute am trecut pe la service Fiat sa schimb un bec care s-a ars, toti mecanicii de acolo se comporta domneste cu tine.
    1 10
  • nedumeritul
    ce treaba are qashqai cu fiat bravo, mai gurita?
    7 0
  • kim_vl
    Cand ?
    Cand va incepe productia noului Qashqai si cum arata ?
    2 0
  • @kim_vl
    nu se stie deocamdata
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru