Volkswagen asteapta o crestere a profitului operational in 2010

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 06.03.2010
Volkswagen se asteapta ca anul 2010 sa ii aduca o crestere importanta in dreptul profitului operational.

Dorinta grupului VAG de a detrona suprematia Toyota in industria auto este aproape de realitate, germanii anticipand o crestere importanta a profitul operational pentru anul acesta, care se datoreaza volumului de vanzari in ascensiune. Anul 2009 a fost mai rau decat se asteptau germanii, insa acestia declara ca venitul din vanzari si profitul operational din 2010 vor depasi cu siguranta planurile facute.

In 2009 profitul operational a scazut la 71 de procente ajungand la valoarea de 1.86 de miliarde de euro, fata de 2.06 miliarde de euro cat anuntau analistii. Volkswagen are un plan de a-si imbunatati lichiditatile prin introducerea unui numar de 135 de milioane de actiuni preferentiale cu scopul de a-si dubla capitalul la bursa.

Aceasta mutare este facut de VW in speranta ca vor achizitiona un numar mai mare de actiuni in cadrul Porsche. De asemenea, germanii au luat in vizor si achizitionarea grupului de dealeri Porsche Holding.

Via | 4wheelsnews

Comentarii (22)

  • ivanoff
    Locul II maxim
    Poate dc vor mai achizitiona vreo 7 marci ajung sa detroneze Toyota...
    8 19
  • Robert
    VW Group
    VW Group a cumparat in 2009 aprox 50 % din Porsche AG, urmand ca pana la sfarsitul lui 2010 sa achizitioneze si restul de actiuni, Porsche devenind a zecea marca in VW Group . In primul trimestru din 2011, este programata fuziunea dintre VW Group si Porsche Automobil Holding SE ( detine 54 % din actiunile ordinare ale VW Group ) .
    11 4
  • volksvVagOn
    In cativa ani Alianta RENAULT o sa cumpere la discount volkswagen.. tineti-o tot asa VAG ! sunteti pe drumul cel bun ! bugatti o sa treaca la francezi in sfarsit , lamborghini va reincepe sa produca masini demente care baga frica in oase; marci neprofitabile, precum seat vor trebui inchise ... schimbari trebuie facute
    9 23
  • Alianta Renault-Nissan a pierdut in 2009 suma de 6 miliarde euro !!! Iar Seat a trecut bine pe plus, reactualizeaza-ti datele .
    18 6
  • @volksvVagOn
    Am trait sa vad un comentariu plin de substanta al unui Loganist trist. Esti atat de impotriva vw de parca ati facut afaceri impreuna si ti-au tras teapa.
    18 4
  • volksvVagOn
    de fapt am un scenic :) dar multumesc pentru sincerele aprecieri :) si eu am fost la fel de sincer... si nu sunt trist, sunt chiar foarte vesel !
    ioane, de fapt sunt 3 miliarde, deci tu ar trebui sa-ti reactualizezi datele. Da' cand e criza, e criza pt toata lumea: Toyota 10 mld (2009), Ford 14.7 mld$ (2008), PSA si Fiat cate 1 mld fiecare (2009), Daimler 2.6 mld (2009), Porsche 4.4 mld (2008),
    Seat intotdeauna a fost o marca problematica a grupului. De cand ia luat vw sunt pe pierdere. Acum au inceput sa se miste , da slabut... sa ai acelasi profit cu Dacia, cand ai masini de 2 ori mai scumpe , nu e o mandrie...

    http://www.sfin.ro/articol_17989/vw_group_-_scadere_de_profit_la_9_luni_din_cauza_seat_si_bentley.html
    4 13
  • Renault si Nissan isi prezinta separat rezultatele financiare . 3 miliarde euro este doar pierderea Renault . Cat despre Seat, vezi vanzarile pe ianuarie si februarie 2010 . In plus la finalul acestui an, uzina Seat din Martorell, Spania va construi in exclusivitate modelul Audi Q3, uzina atingand capacitatea maxima . Da, ai dreptate e criza si cu atat mai mult ar trebui sa apreciezi rezultatele VW Group si Hyundai-KIA, singurii constructori care au fost cel mai putin afectati de criza .
    11 3
  • volksvVagOn
    Fals ! pierderea e 3 mld pe grup. N-are a face aici ca raporteaza separat.

    "Pierderea din 2009 a fost inregistrata in principal in prima jumatate a anului, rezultatul negativ din semestrul al doilea fiind de numai 356 milioane euro, iar circa jumatate din cifra este atribuita companiilor asociate Renault, respectiv Nissan (902 milioane euro), Volvo (301 milioane euro) si AvtoVaz (370 milioane euro), se arata intr-un raport al grupului francez."
    (sursa:dailybusiness.ro)

    Si dupa cum am spus: Vw si orezarii sunt niste baloane de sapun. Se vor sparge din moment in moment.
    6 11
  • volksvVagOn
    oricum zvonurile astea sunt lansate la vrajeala ca sa le creasca actiunile
    5 10
  • Renault detine 44% din Nissan iar Nissan detine 15% din Renault . 902 milioane euro reprezinta 44 % din pierderea Nissan, iar pierderea totala a Nissan va cuprinde si 15 % din pierderea Renault plus pierderea initiala a lui Nissan .
    7 4
  • volksvVagOn
    Fals! Hai ca le-ai invartit de le-ai ametit ! asta e acelasi sistem de calcul cu ala din care ti-au iesit 6 mld pierdere, in loc de 3 mld.
    3 11
  • 6 miliarde era pierderea anticipata, cea finala e pe aproape, oricum e peste 5 miliarde euro . Daca la inceputul lui 2009, Renault si PSA nu primeau de urgenta de la statul francez cate 3 miliarde euro de caciula, intrau in mari probleme . De ce crezi ca Renault doreste sa-si vanda cele 20 % detinute la AB Volvo ( Volvo Trucks, Renault Trucks, Nissan Diesel si Mack ) ? Raspunsul este nevoia acuta de lichiditati .
    9 3
  • volksvVagOn
    "pierderea anticipata" =))) hai ca te-ai crapat ! adio!
    4 12
  • "Loss Warning" dupa tine ce inseamna ?
    9 2
  • andr3i
    oricum e pe locul 1 si acolo o sa ramana.
    VW detine Bugatti , porsche, lamborghini.. etc. cum sa ce compare cu carutele de la renault, citroen, peugeot, etc. care ei produc numai carucioare de butelii....:)):)).

    VW Group the best.
    9 6
  • N-o sa se apropie volkswagen de rafinamentul francez nici intr-o mie de ani
    4 14
  • @andr3i
    a cam apus epoca'' masinii germane",acest mit e pe cale sa fie spulberat ,trebuie sa recunosti ca nu mai sunt ce au fost si uneori au preturi nejustificate.

    atentie vine campionul vanzarilor in Europa si nu numai ''Duster''
    3 12
  • Semtex
    O mica corectie !
    vw a fost tras din urma de imaginea masinii nemtesti create de Mercedes si BMW
    Mitul masinii germane creaza confuzii...
    NICIODATA nu ar trebui facuta o paralela intre vw si vreuna dintre aceste marci !
    Orice comparatie intre vw si Mercedes / BMW reprezinta o jignire adusa masinii germane premium asa cum o stim noi.
    7 11
  • Semtex
    Uitati aici o realizare in cadrul Groupe Renault !
    Dacia Duster intra in World Records Academy ca cel mai accesibil SUV din lume

    http://www.mediafax.ro/english/world-records-academy-designates-romanian-dacia-duster-most-affordable-suv-5715186/
    4 2
  • Real_Ion
    @
    Multi cretinoizi pe internet...trebuie sa cititi articolul inainte sa comantati...Este vorba de VAG si toyota nu de VAG si cacaturile de renault care never,ever nu o sa se rodice la nivelul Skoda nu zic mai departe.Cel mai bine ca sa va convingeti verificati vanzarile fiecarei marci.Si pe la noi lumea a inceput sa se prinda ca renault este o mare teapa!
    9 2
  • @Semtex
    Daca ar durea prostia ai urla tot timpul.
    Stiai ca Audi a fost fondata in 1909 ? adica inaintea Mercedes si bmw ? Vw e un nume la fel de important ca si BMW si Mercedes cu ce e mai prejos un Tuareg decat un X5 ? cand la Dakar i-au invins.
    Creste inima in tine avand bmw de 500 euro razand de unu care are Vw de 60.000 ca are un tdi de cacat ?
    5 2
  • luati de la samsari
    cacaturi de vw
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru