Volkswagen doreşte să finalizeze preluarea Porsche în 2012

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 24.01.2012
Volkswagen AG caută să finalizeze preluarea completă a Porsche AG până la finele acestui an, anunţă Der Spiegel şi AutomotiveNews.

Grupul Volkswagen se pregăteşte să cumpere 50.1 procente din acţiunile Porsche AG, anunţă AutomotiveNews. Cei de la Volkswagen trebuie să plătească aproximativ 3.9 miliarde de euro pentru respectivele acţiuni, ca apoi să înfiinţeze un holding care să controleze temporar noua achiziţie. Dacă va finaliza achiziţia până în 2014, Volkswagen AG va fi scutită de plata unor taxe în valoare de peste un miliard de euro, anunţă Der Spiegel. Liderii concernului Volkswagen au pregătit deja o serie de măsuri pentru ca Porsche să-şi păstreze independenţa în concern, pentru a evita eventualele probleme cu sindicaliştii Porsche.

"Pentru moment, toate părţile implicate doresc să formeze un grup auto integrat din motive economice. Pe măsură ce vom lua o decizie în vederea atingerii acestui ţel, vom comunica acest lucru. După cum am spus în septembrie, vrem să verificăm toate alternativele, iar procesul este în derulare.", a declarat Christine Ritz, purtător de cuvânt Volkswagen.

Volkswagen deţine deja 49.9 procente din portofoliul companiei Porsche AG. Prin achiziţia Porsche, compania germană va economisi circa 700 de milioane de euro, spun specialiştii din industrie.

Cele două companii lucrează la o fuziune încă din 2009, când Porsche a încercat să preia Volkswagen. Cei de la Porsche au înregistrat apoi o datorie de aproape zece milioane de euro după ce a cumpărat o bună parte din acţiunile Volkswagen.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (14)

  • ?
    ca sa prarafrazam actiunea ca de pe timpul lui Caragiale: "Incest in familie este dragoste curata"
    5 7
  • @LSM Caragiale a fost un cretin....doar un obsedat si dobitoc poate
    sa scrie asa ceva. Si se mai si invata in scoli...avea dreptate Basescu ca scoala ROMANEASCA SCOATE TAMPITI. Tu esti unul dintre ei !
    14 11
  • AndreiRN
    RIP
    Inca o marca cu renume violata de VAG.
    Deja au construit Porsch cu motoare de Audi/VW asa ca ............
    RIP
    11 17
  • @AndreiRN Putin le pasa celor care il cumpara atata timp cat merge
    bine.
    9 2
  • @Eu
    daca as fi singurul ce bine am traii Ok sunt de acord cu tine
    Ce am scris este fix ce au facut, si-au vandut actiuni de la unii la altii astfel incat sa castige o groaza de bani. In principiu sunt super baieti destepti, au scos VW din o eventuala criza si Porche a avut mici probleme financiare (10 mil este o suma ridicola) si acum VW incearca sa-i intoarca serviciul Porche poate castaga inca 760 mil in plus
    Trebuie sa fii stupid sa crezi ca numai Porche se va bucura de banii acestia
    PS
    Nu lovii in Caragiale este universal poti sa ma faci idiot poate merit din plin
    10 5
  • @andrei
    daca nu era vw nu mai auzeai astazi de porche avea aceasi soarta ca saab
    10 12
  • @LSM Din moment ce sustii incestul nu am cum sa te face altfel.
    Ne abatem de la subiect si nu e ok. Ideea este ca pe posesorii si viitorii cumparatori de Porsche nu ii deranjeaza TDI-urile si nici FSI-urile. Vanzarile confirma ce scriu eu.
    9 3
  • @ionut Nu e adevarat. Daca nu era VW ii durea undeva pt. ca ei
    au iesit din probleme cu SUV-ul Cayenne nu cu ajutorul VW. E meritul lor.
    5 5
  • @Eu
    Asa se intampla cand nu mergi la scoala... ajungi sa faci afirmatii idioate in genul celor precedente. Presupun ca tu nu te vezi tampit de scoala pentru ca nu ai fost... eh?
    7 5
  • @Eu
    Nu am probleme cu masinile produse de VW si Porche, in plus daca as avea bani maine mi-as cumpara un 911 pt sufletul meu
    Ce m-a "deranjat" sunt manevrele finaciare de tip balcanic cand noi credem ca sunt un etalon de corectitudine. Prin 2010 au cam fost anchetati si nu cred ca totul a fost corect si transparent. Mai au un subiect de tipul acesta cu Suzuki
    Ca sa inchidem subiectul: daca legea si autoritatile germane permite de ce nu, pana la urma capitalismul inseamna jungla cine poate, poate
    Incestul - am incercat o figura de stil, poate am gresit asta e.
    4 7
  • nu mi-a placut cand i-au luat pe audi,nu mi-au placut ca i-au luat pe seat si n-o sa-mi placa nici cand ii vor lua definitiv pe porsche....

    m-as fi bucurat daca atunci porsche ar fi reusit sa-i preia si cred ca li se cuvine pt ca hitler l-a pus pe ferdinand porsche sa creeze prima masina "vw Käfer ".....

    pt necunoscatori: VW AG mai detine skoda.MAN,scania,bentley,bugatti,lamborghini,,

    si cine o sa mai urmeze..


    de aceea sunt si voi fi "always BMW fan!!!"
    3 13
  • AndreiRN
    VW
    VW nu este o firma capitalista ci una socialista fiind proprietate de stat.
    Pt ei profitul nu este absolut necesar pt ca daca au pierderi la vanzare recupereaza bani din buzunarul populatiei.
    Din pacate "fiabilitatea" VW sa transmis si la Porsche si Audi care au ajuns masini de 8-10 ani folosinta.
    Au ajuns masini de ........... pesti.
    3 11
  • @ AndreiRN
    Familiile Porsche si Piech controleaza VW Group
    Porsche Automobil Holding SE ( a nu se confunda cu Porsche AG, constructorul de masini sport ) detine 51 % din actiunile comune ( cu drept de vot ) ale VW Group . 90 % din actiunile Porsche Automobil Holding SE sunt detinute de familiile Porsche si Piech ( descendentii lui Ferdinand Porsche ) . Iar VW Group este cel mai profitabil constructor auto din lume, in 2011 profitul fiind de 11 miliarde EUR ( aprox. 14.7 miliarde $ ) . Profitul este imens in comparatie cu alti constructori auto, dar paleste in fata celor 13 miliarde $ pe care Apple le-a castigat in ultimele 3 luni !
    8 0
  • puimarin
    Bravo VW
    Era super dacă cumpărau tot ei şi dacia , poate era mai de doamne ajută , pt că logan de 6 ani îi putred .
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru