Volkswagen E-Bugster Speedster Concept, prezentat la Salonul Auto de la Beijing

De Dragoș Băltățeanu
Publicat Luni, 23.04.2012
Volkswgen a ales Salonul Auto de la Beijing pentru a prezenta cea mai nouă versiune a conceptului E-Bugster.

Volkswagen a adus la Salonul Auto de la Beijing cea mai nouă versiune a conceptului E-Bugster. Numit VW E-Bugster Speedster, acest concept previzualizează un viitor model Beetle sportiv. De asemenea liniile acestui concept vor fi probabil folosite şi la următoarea generaţie a modelului Volkswagen Beetle Cabrio. 

Conceptul E-Bugster a fost prezentat în versiunea coupe la Salonul Auto de la Detroit de la începtulul acestui an. Pentru acest concept Volkswagen a renunţat la motorul convenţional şi l-a dotat pe E-Bugster cu un motor electric şi un set de acumulatori litiu-ion. La Beijing, Volkswagen a adus versiunea decapotabilă a aceluiaşi E-Bugster. I-a ataşat şi numele Speedster, dar motorul este acelaşi: un propulsor electric de 115 CP şi 270 Nm alimentat de un set de acumulatori de 28.3 kWh. Animat de această inimă electrică, VW E-Bugster Speedster poate accelera de la 0 la 100 km/h în 10.8 secunde. Autonomia este de 160 km, iar Volkswagen promite că o încărcare rapidă până la 80% din capacitatea acumulatorilor durează 35 minute.

Estetic E-Bugster Speedster Concept se prezintă cu un parbriz mic, aripi evazate şi jante de 20 inch "încălţate" cu anvelope 235/35R20.

Nu este clar dacă Volkswagen are de gând să producă şi o versiune de serie a acestui cabriolet electric. Producătorul german a confirmat o serie de versiune electrice ale actualelor modelelor din gamă, dar Beetle nu se află printre ele. În ceea ce priveşte noul model Beetle Cabrio acesta va fi prezentat publicului anul viitor. 

Via | Volkswagen

Comentarii (1)

  • super conceptul!
    Seamana cu beetle cabrio...
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru