Volkswagen isi continua strategia 18 plus

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 24.11.2008
Consiliul de administratie VW isi continua planul strategic "18 plus" pentru viitorul companiei.

In conditiile economice mai putin favorabile prin care trece economia mondiala, Volkswagen isi mentine directia adoptata pentru a trece peste problemele intampinate. Gama de autoturisme a marcii din Wolfsburg este orientata, in functie de cerintele mondiale, catre productia de vehicule ecologice.

Volkswagen intentioneaza sa atinga noi standarde ecologice din punctul de vedere al modelelor, propulsoarelor si al constructiei usoare. Compania estimeaza cheltuieli pentru investitii si dezvoltare ce vor atinge o cota anuala de peste opt miliarde de euro. Unul din domeniile principale in care VW va investi este reprezentat de sistemele alternative de propulsie, precum si de dezvoltarea propulsoarelor cu eficienta marita. Vor fi produse mai multe motoare supraalimentate cu cilindree mai mica in detrimentul motoarelor aspirate de cilindree mare.

In prezent, concernul Volkswagen ofera 24 de modele care inregistreaza emisii sub 120 grame C02/ km, iar 106 modele respecta deja cerintele impuse de standarul Euro 5 sau Euro 6.

Prin lansarea de modele suplimentare, in anii 2009 si 2010 numarul de autovehicule cu emisii mai mici de 100 grame C02/ km va creste.

Avand in vedere situatia tensionata de pe pietele internationate de desfacere, precum si consecintele crizei financiare, Volkswagen examineaza la nivelul intregului concern masurile in domeniul investitiilor si cheltuielilor. Consiliul de administratie al concernului Volkswagen se bazeaza pe planul 18 plus pentru a isi garanta succesul pe termen lung.

Via | Volkswagen

Taguri: VW, Volkswagen

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru