Volkswagen va lansa Golf Blue e-motion în 2014

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 10.11.2010
Potrivit italienilor de la Autoblog.it, Volkswagen va lansa o versiune electrică a lui Golf în 2014. Modelul are o autonomie de 150 de kilometri cu tehnologia actuală, dar nemţii promit îmbunătăţiri.

Nemţii de la Volkswagen vin mai târziu la petrecerea electrică, dar vor ajunge acolo cu o versiune de 114 CP şi 270 Nm a lui Golf. Puterea continuă oferită de motorul respectivului vehicul electric va fi de 67 CP, iar viteza maximă a lui Golf Blue e-motion va fi de 135 km/h. Potrivit celor de la Volkswagen, viteza maximă respectivă este mai mult decât suficientă pentru nevoile utilizatorilor obişnuiţi ai vehiculelor electrice, care le vor folosi preponderent în mediul urban.

Volkswagen Golf Blue e-motion are trei moduri de funcţionare, fiecare cu puterea, autonomia şi viteza maximă a sa. Astfel, modelul Comfort va oferi o putere maximă de 114 CP şi o viteză maximă de 135 km/h, în timp ce modul Range va limita modelul german la 67 CP şi 105 km/h. Modul normal va oferi un echilibru între cele două situaţii, puterea maximă fiind gestionată automat, iar viteza maximă fiind limitată la 135 km/h.

Bateriile versiunii electrice ale lui Golf au o capacitate de 26.5 kWh şi cântăresc 315 kilograme.

În condiţiile actuale, acumulatorii respectivi vor oferi o autonomie de 150 de kilometri, dar tehnologia din viitor ar trebui să le crească nivelul la o valoare mai mare. Golf Blue e-motion va fi cel de-al doilea model electric de serie al celor de la Volkswagen după e-Up!.

Via | Autoblog.it

Comentarii (2)

  • "modelul" nu "modul"
    cat vor costa ?
    1 1
  • Ovidiu
    tare...
    In subconstient, mintea rationala mereu si-a dorit un golf...eu am ales cu inima altceva:) put your red hands in the air now! dar in 2014 chiar imi iau golf electric...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru