Volvo a ajuns la 15 milioane de masini produse

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 19.02.2008
Un Volvo C70 este automobilul cu numarul 15 milioane produs compania suedeza in 81 ani de activitate.

Esential

15.000.000 de masini care poarta marca Volvo au fost produse de constructorul suedez.

In 1927 cand Ford ajungea la 15 milioane de unitati ale modelului T, suedezii de la Volvo construiau prima lor masina – Volvo OV4. Astazi, dupa 81 de ani, Volvo a produs masina cu numarul 15 milioane.

Suedezii de la Volvo si-au inceput activitatea intr-un atelier, reusind sa vanda in primul an 297 de masini, abia dupa 23 de ani de activitate reusind sa ajunga la 100.000 de unitati produse. Modelul cu numarul 15 milioane, iesit de pe linia de productie de la Volvo, este un C70.

In istoria de opt decenii, Volvo si-a adus contributia la dezvoltarea tehnologiei auto mai ales prin sistemele de securitate. Volvo sunt responsabili pentru aparitia centurei de siguranta cu prindere in trei puncte, inventata de suedezul Nils Bohlin in 1959 si pentru aparitia convertorului catalitic la mijlocul anilor '70.

Via | Volvo
Taguri: C70, Volvo

Comentarii (3)

  • bbbobbbo
    volvo
    super firma, felicitari!
    0 0
  • lexion
    Exclusivitate!
    Una e sa vinzi cateva milioane de masini pe an, cum e cazul VW, si cand ajungi in strada, sa vezi ca toti au aceeasi masina ca tine, si alta e sa fi mai diferit de restul, cu o masina mai exclusiva, tip Volvo, SAAB.... www.volvo.automarket.ro
    0 0
  • da best!
    simply the best!diferit, exclusivist, frumos,calitate, ce mai vreti?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru