Volvo a prezentat o versiune electrica a lui C30 la Frankfurt

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 17.09.2009
Suedezii de la Volvo au prezentat versiunea electrica a lui C30 la Salonul Auto de la Frankfurt, care poate sa atinga o viteza maxima de 130 km/h si are o autonomie de 150 km.

Versiunea electrica a lui Volvo C30 a debutat la Salonul Auto de la Frankfurt sub numele de C30 BEV. Modelul este 100% electric si are o autonomie de 150 km, iar viteza maxima a acestuia este de 130 km/h. Acceleratia 0-100 km/h este realizata in mai putin de 11 secunde. La fel ca in cazul majoritatii vehiculelor electrice prezente la Frankfurt, modelul C30 BEV poate fi incarcat de la o priza standard de 230 V.

Acumulatorii acestui model folosesc tehnologia Litiu-Ion si se incarca complet in circa opt ore prin intermediul unei prize casnice de 230 V si 16 A. Pentru moment, acest model este prezentat in stadiul de prototip, dar cei de la Volvo iau serios in considerare posibilitatea introducerii acestui model in productia de serie, dar acest lucru s-ar putea intampla abia peste cativa ani. Pana atunci, suedezii de la Volvo se pot folosi de C30 1.6D din gama DRIVe, care emite doar 99 de grame de CO2 per kilometru.

In anul 2012, Volvo va introduce un hibrid plug-in bazat pe modelul C30, cel mai probabil pe versiunea DRIVe a acestuia. In comparatie cu un model electric, un hibrid plug-in are nevoie de o baterie cu o capacitate de 12 kWh, de doua ori mai putin fata de cea a unui vehicul electric cum este C30 BEV.

Via | Autocar

Comentarii (1)

  • se ia o masina
    se da un nume "belea" electrifiant
    se iau performantele deja clasice ale unui set de acumulatori cu pret cam pe la 20.00E
    ----------------------
    si iese minunatul concept 100% ECO al unui mare producator ... jenant

    ( nu ma refer doar la Volvo, nu am nimic cu ei, dar asta-i picatura care umple"rezervoru')

    un pic de bascalie la salonul asta pe teme ECO ..
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru