Volvo ar putea lua locul Audi in flota auto a statului chinez

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 09.02.2010
Daca Geely reuseste sa finalizeze preluarea Volvo, modelele suedezilor ar urma sa inlocuiasca actuala flota Audi A6 de care dispun autoritatile statului chinez.

Geely cauta sa finalizeze tratativele cu Ford pentru preluarea Volvo, artizanul intregii intelegeri fiind Li Shufu, boss-ul chinezilor, care la 47 de ani este comparat cu Henry Ford pentru ambitia sa de a crea un brand global cu produse abordabile ca pret.

Li spera ca achizitia Volvo sa se faca pentru doua miliarde de dolari si odata cu finalizarea procesului sa demareze construirea unei uzine noi la Beijing, capabila sa produca un numar de unitati similar cu totalul exemplarelor produse in afara Chinei. Daca intelegerea se va finaliza, Volvo ar putea beneficia mult de pe urma pietei chineze, aflate in continua crestere.

In prezent, exista zvonuri potrivit carora suedezii vor pune capat contractului detinut de Audi cu guvernul chinez. Constructorul din Ingolstadt se bucura de favorurile oficialilor de stat, o flota de exemplare A6 servind in acest moment autoritatile. Dupa preluarea de catre Geely, Volvo ar urma sa ia locul Audi si sa furnizeze modele S60 si S80 pentru cei mai importanti oameni de conducere din China.

via | autospies

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru