Volvo va lansa in 2012 primul sau diesel hibrid de serie

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 01.06.2009
Volvo si-a unit fortele cu furnizorul de energie suedez Vatenfall pentru a da nastere in 2012 unui hibrid diesel de serie. Pana atunci testele vor fi efectuate pe trei prototipuri V70 cu tren de rulare diesel-electric.

Volvo incearca sa patrunda in urmatorii ani pe piata vehiculelor hibride. Suedezii isi doresc lansarea unui diesel-electric in versiune de serie pana in 2012, drept pentru care si-au unit fortele cu conationalii de la Vatenfall, un furnizor local de energie electrica cu care constructorul auto colaboreaza inca din 2007.

Volvo a facut deja primul pas in domeniul hibridelor alimentate de la priza odata cu lansarea a trei prototipuri V70 cu un tren de rulare diesel-electric. Constructorul va incerca astfel sa obtina informatii despre obiceiurile soferului obisnuit, despre incarcarea masinii si despre stilul de sofat. De cealalata parte, Vatenfall va testa diferite solutii de incarcare rapida in statii de alimentare, in locuri publice si in interiorul caselor.

Prototipurile lansate de Volvo sunt propulsate de un motor diesel frontal, capabil sa ruleze si cu ajutorul altor combustibili alternativi, completat de un motor electric posterior, alimentat de un set de baterii litiu-ion. In acest moment, alimentarea se poate face de la o priza normala, durata de incarcare fiind estimata la aproximativ cinci ore.

Bateriile se pot incarca si in timpul rularii multumita sistemului de recuperare a energiei eliberate la franare.

Desi testeaza in prezent tehnologia descrisa mai sus, Volvo a anuntat ca primul sau hibrid de serie, programat pentru 2012, va adopta un tren de rulare putin modificat, inspirat de cel folosit astazi. Potrivit primelor estimari interne, hibridele alimentate de la priza, produse in serie, vor avea un pret mai mare decat cel al modelelor propulsate de dieseluri conventionale. Economia de combustibil si puterea oferita de noile produse Volvo vor motiva insa clientii sa cumpere vehicule hibride.

Stephen Odell, presedinte si CEO al grupului Volvo, a declarat ca dezvoltarea unui diesel-hibrid este un pas foarte important pentru constructorul premium. In plus, "colaboararea cu Vatenfall ne ofera posibilitatea de a livra clientilor nostri vehicule cu un impact mai mic asupra mediului inconjurator."

via | CarScoop

Comentarii (3)

  • asta era...
    Asta ar trebui sa faca toti producatorii de autovehicule. Sa se orienteze spre modele mai eficiente si mai sigure. Parerea mea este ca Volvo, desi cu probleme financiare, este o marca de viitor. Intotdeauna au stiut sa ia deciziile corecte, adaptate la realitatile istorice. Suntem o plaga pentru pamant, dar daca vom incepe sa gandim corect si vom fi mai responsabili, regenerand cat mai multe resurse, s-ar putea sa iesim din situatia asta. Suedezii, ca de altfel si restul Europenilor originali, sunt oameni responsabili, oameni cu idei constructive, si asta ar trebui sa ne dea de gandit. In Romania, fiecare se gandeste cum sa-i fie lui bine, fara sa ia in calcul ce se intampla in jur. Lipsa educatiei isi spune cuvantul. Fluxul de investitii din Romania o ia inspre buzunarele unor oameni influenti ce se vor imbogati din ce in ce mai mult, iar tara se va dezvolta cu viteza melcului, din toate punctele de vedere.
    2 0
  • volvo
    GMC a ajuns la ce merita, falimentul, pe ca li-l doream de cand am auzit ca au ucis EV 1(electric vehicle 1), ei preferand sa construiasca hummer si altele in locul vehiculelor electrice. dar ce sa facem interesele pentru unii erau mai mari sa se foloseasca petrolul ca si combustibil nu energia solara sau altele..
    astept ca nerabdare sa-mi dau volvo-ul vechi pe atunci in 2012 pe un model de genul asta nou nout. bravo VOLVO si bravo SUEDIA, caci cu sarlatanii de americani nu ajungi nicaieri..
    1 0
  • super tare!
    sper sa se duca la bun sfarsit proiectul celor de la volvo, eu chiar o merita, sunt ADEVARATI!
    respect volvo!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru