Volvo XC90 primeşte un nou facelift discret la Frankfurt

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 06.09.2011
Volvo aduce la Frankfurt o serie de modificări discrete pentru XC90. SUV-ul suedez primeşte o serie de modificări estetice, dar şi o echipare mai bogată.

Volvo nu aduce momentan pe piaţă un urmaş pentru actualul XC90. Viitorul SUV-ului este încă pus sub semnul întrebării, deşi actuala generaţie a reuşit să atingă deja un deceniu de existenţă. Pentru a menţine viu interesul publicului, Volvo mai vine cu o serie de modificări discrete, capabile să facă din XC90 o propunere interesantă.

La exterior, SUV-ul primeşte spoilere faţă şi spate uşor redesenate, praguri laterale, o terminaţie nouă pentru evacuare, lumini LED pentru blocurile optice frontale şi posterioare precum şi jante de 18 inch.

Interiorul nu se bucură de modificări radicale, noul panou al instrumentelor de bord şi finisajele din aluminiu fiind singurele detalii care ies în evidenţă. Echipările de top vor primi în plus scaune cu masaj, îmbrăcate în piele, precum şi o aplicaţie pentru telefoane mobile, care localizează maşina şi ţine sub observaţie funcţiile acesteia.

Asemeni fraţilor săi mai mici, XC90 poate fi comandat şi împreună cu un kit R-Design, care aduce cu sine un interior mult mai bine echipat, jante de 19 inch şi un şasiu îmbunătăţit. 

via | motorward

Comentarii (8)

  • @
    Sa vad acuma ce o sa zica , cunoscatorii care ziceau de AUDI si VW ca au acelasi design. =))
    4 10
  • LLCoolJ
    design
    Cand copii mei isi vor lua permisul, volvo o sa scoata un alt facelift la XC90 care o sa arate fix la fel..si inca nu am copii.
    7 8
  • pacpac
    aaa
    jalnic de 6 ani sa nu mai scoata o noua generatie pacat ca e faina masina asa da ar trebui ceva nou
    11 2
  • @ScorpyonVAG
    Volvo depinde de banii de la chinezi, deci in privinta fondurilor nu decid ei, in al 2-lea rand o noua generatie ar costa f mult si vanzarile nu cred ca vor fi extraordinare,poate multumitoare, dar chinezii vor mai mult de atat, deci nu prea vor sa riste prea curand cu o noua generatie, in schimb VAG nu depinde de nimeni si are toti banii din lume si cu toate astea merge si-n 2011 cu A3 din 2003.
    10 4
  • Oricum ei stiu prea bine ca majoriatea celor care cumpara X90
    vor sa il scoata la un 45 de mii cel mult. Chestia cu pachet R care il face de peste 50 de mii o sa o vedem rar pt. ca de la 50 de mii orice om intreg la cap alege un Q7, X5, ML...
    Un lucru e cert ! Arata mai bine ca Touareg....dar motorizarea nu se va apropia de performantele celor nemtesti si japoneze niciodata.
    3 11
  • @
    @dan_grc: srategia brandului chinez, cand a cumparat Volvo, nu a fost aceea de a stagna. Daca nu aveau bani nu o cumparau, deoarece il vor ca un rival pentru trioul nemtesc (AUDI-BMW-MERCEDES).
    12 1
  • @
    SAAB- se duce
    Volvo- de care mai aveam incredere, stagneaza.

    Ce se va intampla cu soarta autovehiculelor suedeze ?
    8 7
  • Scorpion, nu stiu cum vezi tu ca Volvo stagneaza. Uita-te cat de mult a cescut un ultimii 2 ani (motoare noi, tehnologii noi -chiar aici iti recomand sa citesti despre conceptele hibrid ale lui Volvo- s-a lansat S60, urmeaza peste cativa ani un model de oras si unlocuitroul lui XC90, vanzari tot mai bune, clienti multumiti...). Eu as zice ca Volvo trece prin una din cele mai prospere perioade de cand exista.

    Revenind la XC90, cat timp Volvo a apartinut de Ford, masina asta si S40 au fost cam cele mai vandute din gama, mai ales in State. Si asta pentru ca erau cele mai noi modele (S60 era pe piata de prin 2001, iar S80 avea tehica de baza de prin '99). Cu toate astea XC90 nu a fost tocmaio referinta in privinta fiabilitatii... nu o spun eu, o spun proprietarii. Ideea nu ar fi ca XC90 e o masina proasta, nici vorba, insa are mici neajunsuri peste care cam greu poti sa treci cu vederea cand dai 40-50000 de euro si vrei sa te pui cu Mercedes, BMW si Audi.
    18 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru