Vom alimenta cu grasime de porc?

De Mircea Meșter
Publicat Duminica, 22.04.2007
Doua companii americane colaboreaza pentru crearea motorinei produse din grasimile animalelor de casa.

Compania petroliera ConocoPhillips si grupul alimentar Tyson Foods au anuntat debutul unei colaborari inedite cu scopuri legate de viitorul combustibilului. Cele doua consortii au pus la cale un plan de atac pentru producerea unui carburant echivalent bio-diesel produs din grasime de porc, de vita si de pasare, care astazi sunt utilizate la producerea sapunului si a unor produse cosmetice. Noul combustibil va fi perfect utilizabil pe masinile aflate astazi pe piata.

In cazul in care colaborarea dintre ConocoPhillips si Tyson Foods va da roade, comercializarea primilor litri de bio-diesel de origine animala va debuta la sfarsitul acestui an. Nu se cunosc inca informatii legate de procesul chimic prin care se produce bio-dieselul animal.

Compania petroliera declara ca vrea sa produca in acest mod nu mai putin de 3% din intreaga cantitate de combustibil vanduta, adica 663 de milioane de litri de motorina!

Comentarii (17)

  • Interesant
    Mda de ce nu , era si cazul sa se gaseasca tot mai multe solutii de a produce conbustibil alternativ in cazul in care resursele de petrol ne mai ajung pt mai putin de 50 de ani :)
    0 0
  • sunt si alte solutii verificate deja
    Pentru cei care nu au aflat inca, exista posibilitatea reducerii consumului de combustibil - motorina si benzina - cu aprox 10% prin folosirea pastilelor MPG. Deasemenea se reduc noxele semnificativ, folosirea acestor pastile practic nu va costa nimic, dimpotriva compania care le distribuie ofera garantie si bani celor care promoveaza aceste pastile. Cine doreste detalii poate sa-mi trimita un e-mail la ecodieselgas@gmail.com
    0 0
  • !!!
    Atata timp cat nu e diesel e ok !
    0 0
  • pai da
    nu era suficient ca mancam animalele astea, acum o sa mai facem si combustibil din ele. O sa se mareasca numarul fermelor, o sa se aglomereze si mai tare, o sa ingrase bietele animale si mai intensiv... In fine, atat timp cat noua ne bine... de ce n-ar interesa??!! Go veggie!
    0 0
  • bai protectia animalelor
    bai protectia animalelor ce nu-ti convine?pfff...eu sunt de acord....numai sa-mi deie si mie reteta:D
    0 0
  • pt titi
    mda...sigur ca s-a gasit cineva sa faca si reclama... WTF is wrong with you people?
    0 0
  • bbbobbbo
    cat mai repede
    @Eugen: cui ii pasa (mie cel puţin nu) ca mai avem combustibil fosil pt încă "50 de ani"?!
    in condiţiile in care planeta se duce de râpă, poate in 50 de ani nici nu o să mai putem respira.
    din partea mea combustibilul fosil ar fi mai bine dk s-ar termina chiar si momentul asta, deşi si eu k mulţi alţii sunt legat de maşină.
    cu cat se găseşte mai repede o alternativa nepoluanta, cu atât mai bine.
    0 0
  • AndreiRN
    Bio-diesel
    Pai brevetul procesului de reverse depolerimisation a fost acordat acum cativa ani si se pare ca are o eficienta de 85%. Sub presiune si temperatura orice materie organica se "reduce" la un lant scurt de hidro-carbon de 16 - 18 si asta inseamna bio-dieselul. Deseul ramas este apa si minerale. Astfel la eficiente diferite poti folosi ca materie prima orice "gunoi" organic, hartie, frunze, cauciuc, plastic, carne, nisip/pamant uleios, asfalt, cadavre, .....
    Acuma doar se cauta capitalul mecesar construiri acestor "rafinari" si suma necesara pt licenta. Cum licenta va expira in cativa ani si va deveni bun public sper ca vom asista la o explozie de astfel de rafinari. Cum Europa si restul lumi nu respecta legile de brevet din US deja au aparut copiii unde sa gasit cate un descurcaret.
    0 0
  • ?
    tare rau poza cu porcul!
    0 0
  • masacru
    La cate specimene avem in Parlament... nu o sa ducem lipsa de carburant :)
    0 0
  • ANTREFRIG
    sa creasca colesterolul
    Sa vezi cind ti s-o slei motorina in rezervor...
    0 0
  • AndreiRN
    Preincalzirea.
    Pai rezervorul este incalzit si astfel nu se mai sleieste grasimea in el. Poate cate uni pun o slanina intreaga in rezervor la cat ii duce capul. Sau poate scoate ceva ulei sa faca si ei de mancare la iarba verde. Eu impart "combustibilul" cu caini mei si le place.
    0 0
  • MASACRU!
    SI CU ANIMALELE CUM RAMANE?!!
    DOAMNE CE OAMENI RETARDATI SARACILE ANIMALE CHIAR NU VA PASA???INTR-O ZI TOTUL O SA SE INTOARCA IMPOTRIVA CELOR CARE CHINUIE ANIMALELE PT ASA CEVA..O SA VINA SI RANDUL VOSTRU SA FITI CHINUITI!!
    0 0
  • AndreiRN
    Pt cei limitati mental
    Vai bietele plante ce le mai chinuim. Le luam copiii (semintele) si ii zdrobim in mii de bucatele pt placerea noastra nutritiva. Vai bietele flori cum le decapitam doar pt a le aduce mai aproape de cei dragi pt un timp ff limitat. Cata cruzime. Vai bieti copaci cum ii doboram in floare varstei si le zdrobim pielea (coaja) inainte sa le uscam trupul si sa-i taiem in fasi dupa placul nostru.
    Dar pietre ai inghitit cand iti era foame?
    Calcar si quartz sa ti se puna in farfurie si numai cu frunze cazute din pom sa-ti acoperi goliciunea.
    0 0
  • masacru
    Ba, care e ala sau aia kre a postat cu numele meu!
    Ba, care e ala sau aia kre a postat cu numele meu!
    "SI CU ANIMALELE CUM RAMANE?!!
    de MASACRU! (25.04.2007, 16:33)
    DOAMNE CE OAMENI RETARDATI SARACILE ANIMALE CHIAR NU VA PASA???INTR-O ZI TOTUL O SA SE INTOARCA IMPOTRIVA CELOR CARE CHINUIE ANIMALELE PT ASA CEVA..O SA
    VINA SI RANDUL VOSTRU SA FITI CHINUITI!!"

    Cretinule/cretino! Dk nu se folosesc azi o parte din aceste animale "nevinovate", s-ar putea k peste 50 de ani sa nu mai existe niciun animal... om.... nici urma de ecosistem! Shi dk avetzi ceva de zis, folositzi nik-ul vostru!
    0 0
  • un masacru ptr animale, de ce?
    0 0
  • AndreiRN
    Animale
    Putin sunt cei ce isi pot imagina ce inseamna un surplus de animale in natura. O invazie de caprioare/cerbi flamanzi duce la "recoltarea" pe scara industriala. Datorita lipsei de pradatori cornutele s-au inmultit anormal de mult si invadeaza localitatile din jurul rezervatie naturale. Localnici pun la frigider 3-4 pe an dar fara mare succes de micsorare a numerelor. Atunci se aduc vanatori profesionisti. 3 impusca si 10 incarca in remorci cateva mii pe luna.
    La fel se intampla si cu populatia focilor care a trecut de 20 de milioane. Le sta mult mai bine in frigider decat sa tabere pe pescari.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru