VW participa la dezvoltarea unei noi generatii de baterii

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 23.11.2007
Alianta germana mai cuprinde pe langa VW companiile BASF, Bosch, Evonik Degussa sau Li-Tec.

Esential

420 de milioane de euro este valoarea totala a proiectului tehnologic.

Volkswagen s-a alaturat unui program care prevede construirea unei noi generatii de baterii de inalta performanta. Din acest program mai fac parte cunoscute companii BASF, Bosch, Evonik Degussa, Li-Tec si STEAG Saar Energie.

Proiectul a fost prezentat in cadrul Congresului Inovatiei de la Berlin. Scopul aliantei germane este sa imbunatateasca considerabil energia si performantele bateriilor si sa accelereze procesul de implementare a acestor noi tehnologii in productia de masa.

Companiile inscrise in cadrul acestui proiect vor investi circa 360 de milioane de euro, alaturi de alti 60 de milioane de euro finantati de Ministerul Educatiei si Cercetarii din Germania.

Juergen Leohold, seful grupului de cercetare VW, a declarat: “In viitor vor exista mai multe alternative de propulsie pana cand se va ajunge la masina electrica cea mai fiabila si eficienta. Bateriile pe lithium-ion cu performante foarte ridicate ar putea fi cheia tehnologica in aceasta chestiune. Pentru VW acesta initiativa este un important pas catre vehicolul cu zero emisii”.

Sursa: Carscoop 

Taguri: Volkswagen

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru