VW pregateste un alt SUV!

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 15.04.2008
Dupa Touareg si Tiguan, Volkswagen vrea sa scoata un SUV care se va pozitiona intre cele doua deja existente.

Planurile unui constructor de talie mondiala sunt conoscute la nivel intern pe o perioada de sase ani. Altfel spus, oamenii-cheie din conducerea producatorilor auto mari stiu deja ce vor scoate in 2014. Evident, presa nu are acces la toate aceste informatii, insa reuseste sa stoarca putin cate putin in fiecare interviu cu unul dintre acesti oameni-cheie si din piesele de puzzle rezultate iese uneori cate o imagine numai buna de povestit publicului. Acesta este si cazul unor informatii care au "transpirat" din interiorul celor de la Volkswagen si care ne arata ca germanii vor construi un alt SUV, care se va plasa intre Tiguan si Touareg, acesta urmand sa fie asamblat pe baza platformei viitoarei generatii lui Passat.

Viitorul model va deveni astfel concurent direct al lui Volvo XC60, urmand sa fie prezentat de Volkswagen, cel mai probabil, in recent nascutul segment al crossover-elor. Modelul VW va fi echipat in serie cu tractiune pe fata, urmand ca germanii sa le ofere clientilor posibilitatea de a alege un sistem de tractiune integrala ca optiune.

Decizia celor de la Volkswagen de a lansa un al treilea model de acest tip se datoreaza faptului ca dealerii americani s-au plans, dupa lansarea lui Tiguan, ca noul model este prea mic si prea scump pentru gusturile americanilor. Lansarea cu iz american nu ii va opri insa pe cei de la Volkswagen sa produca, ulterior, modele de acelasi tip, pe aceeasi platforma, sub umbrela Skoda sau Seat, marci care isi vor imbogati astfel si ele oferta de gama.

via | Leftlane  

Taguri: Tiguan, Touareg, VW

Comentarii (1)

  • penibili. nici nu vreau sa ma gandesc ce "mostra" de design o sa mai nascoceasca...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru