Walter De Silva: "Porsche Cajun va fi desenat sub supravegherea mea"

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 11.10.2010
Directorul de design al Grupului Volkswagen a confirmat faptul că viitorul SUV compact al celor de la Porsche va purta semnătura sa.

Walter De Silva, directorul de design al Grupului Volkswagen, a confirmat faptul că primul model Porsche la designul căruia va contribui personal va fi Cajun, viitorul SUV compact pe care îl va dezvolta marca germană. 

"Sper să aduc elemente pozitive în designul noilor modele Porsche, care vor rămâne fidele cu imensa tradiţie a mărcii", spune De Silva despre noua sa provocare din cadrul grupului în care activează. "Succesorii actualelor 911 şi Boxster sunt deja finalizaţi, astfel că noul Cajun va fi primul model Porsche desenat sub supravegherea mea", spune designerul italian într-un interviu acordat Automotive News.

Noul Porsche Cajun va fi construit pe platforma Tiguan/Q5, urmând să apară pe piaţă în 2014. Modelul va fi un SUV compact al cărui principal rival va fi Range Rover Evoque, model lansat de land Rover în cadrul recent încheiatului Salon Auto de la Paris.

"Noul Panamera şi a doua generaţie a lui Cayenne au confuzat şi au vulgarizat imaginea Porsche.

Cred că Walter De Silva va renunţa cu efect imediat la aceste linii şi va reintepreta stilul Porsche într-un mod mult mai curat, aşa cum s-a întâmplat în cazul lui Lamborghini Miura Concept, prezentat în 2006", susţine Paolo Tuminelli, directorul companiei germane Goodbrands, specializată în consultanţă de brand.

via | Automotive News (înreg)

Comentarii (12)

  • Stanila
    Sa va spun cum sta treaba cu tipu asta! Asta mai mult someaza pe la VW .Ce design a mai facut el in afara de Seat? Seat Leon .Altea sunt singurele creatii ale lui care imi plac restu sunt XEROX.Asta cred ca mai mult vrea sa ingunde VW decat sa il ridice.Si cred ca sedfii de la VW si-au dat seama si au cumparat pe Giugiaro! Giugiaro o sa aduca la liman tot VW.Sincer sa fiu eu l-as da afara pe mascariciul de Walter De Silva ca in afara de salariu nu face nici pe dracu!

    PS.Macar la cometariul asta as vrea sa vad mai multe voturi verzi decat rosii.Ciao!
    15 17
  • @stanila
    In afara faptului ca nu articulezi unele cuvinte, pot spune ca macar ai scris cat de cat coerent!
    10 5
  • Vai de ei
    Vai de capul nostru si vai de Porche, daca isi baga DaSilva coada si acolo o sa avem un Boxster cocotat pe roti mari pe post de suvulet, ca sa nu strice si sa vulgarizeze imaginea Porsche. Zice bine Stanila, noroc ca au venit cei de la ItalDesign, poate reusesc sa-l contracareze putin pe Xeroxul de DaSilva sa nu ingroape si Porsche cum a facut cu Seat, cum se va intampla cu VW si Audi. Aloooooo, sefii VAG, nu-l lasati pe DaSilva sa strice chiar tot!!!!
    6 7
  • Victor
    Video : Chris Harris "se plimba" intr-un Porsche 911 GT3 RS condus de Francois Delecour . ENJOY !
    http://www.evo.co.uk/videos/planetevovideos/249334/francois_delecour_drives_the_gt3_rs.html
    2 3
  • @ Automarket
    " Noul Porsche Cajun va fi construit pe platforma Tiguan/Q5, urmând să apară pe piaţă în 2014." Porsche Cajun va fi construit pe platforma lui Audi Q5, platforma ce nu are legatura cu Tiguan . Audi Q5 este construit pe platforma lui Audi A4 iar VW Tiguan pe platforma lui VW Golf . Modelul Audi ce va fi construit pe platforma lui VW Tiguan, va fi Audi Q3 ce va debuta in 2011 .
    6 3
  • ...
    bai fratilor Walter da Silva e un guru al design-ului auto...
    3 2
  • Stanila
    Cum am mai zis sinonim pentru Walter De Silva este XEROX.Sau baiatul are probleme cu vederea de toate masinile ies in productie cu aproape acelas design! Hai noroc pe mai tarziu!
    8 10
  • @ Stanila
    Filozofia de design VW este sau va fi urmata de majoritatea marcilor auto ( Audi, Aston Martin, BMW, Hyundai-KIA, Toyota ), inclusiv Dacia
    http://www.autoblog.it/post/29683/dacia-lo-stile-della-duster-sara-esteso-a-tutta-la-gamma
    5 2
  • Walter De Silva
    Un mos lipsit de imaginatie care in ultimii 5 ani "traieste" pe ceea ce a cladit in ultimele decenii.
    3 7
  • Imi place de voi, e tipic romanesc ce se intampla aici. Marea voastra majoritate nu ati pus mana pe creion in viata voastra, nu aveti studii de design nici cat negru sub unghie dar comentati un om care nu numai ca e scolit in domeniu dar mai e si un nume cu rezonanta cu care lucreaza niste colosi. Ei sunt tampiti ca-l angajeaza si ca nu va asculta pe voi :)))) de asta le si merge asa prost... :))))
    8 2
  • @lol
    daca este scolit nu este o garantie ca ce deseneaza acum place publicului si apropo nu stiam ca trebuie sa desenezi ca sa ai o opinie de genul urat frumos fata de o masina
    2 2
  • nu, nu trebuie sa desenezi, trebuie sa ai o educatie vizuala, educatie care se primeste in scolile de specialitate. Asta e motivul pentru care kitsch-ul e la inaltime in Romania, lipsa acestei educatii.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru