Wiedeking ar fi putut primi 140 de milioane de euro pentru demisie

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 27.07.2009
Suma pe care Wiedeking ar fi urmat sa o primeasca dupa plecarea sa de la sefia Porsche era de 140 de milioane de euro. Compensatia nu a fost insa aprobata de sefii sindicatelor.

Plecarea lui Wendelin Wiedeking a lasat in urma o gaura de 50 de milioane de euro celor de la Porsche. Fostul presedinte al germanilor ar fi putut insa sa primeasca o suma de trei ori mai mare pentru retragerea sa.

Declaratia a fost facuta de avocatul lui Wiedeking, care ar fi putut primi cea mai mare compensatie din istoria corporatiilor germane. Suma ar fi fost aprobata de Wolfgang Porsche si de presedintele comitetului de conducere Hans-Michel Piech insa a fost respinsa de reprezentantii sindicali si de consiliul de supervizare.

Daca ar mai fi ramas in functie, Wiedeking ar fi putut primi o suma colosala, cuprinsa intre 170 si 260 de milioane de dolari, in functie de rezultatele fiscale pe anul 2008/2009, care se incheie pe 31 iulie. In ciuda acestor tratative esuate, Wiedeking tot a plecat acasa cu o suma totala de 50 de milioane de euro, jumatate din aceasta fiind donata in scopuri caritabile.

Fostul presedinte german a lasat in urma sa un Porsche gata sa fie inghitit de grupul Volkswagen, dupa ce luni de zile s-a straduit sa supravietuiasca inglobat in datorii.

via | Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru