Winterkorn: "Porsche va creşte şi mai mult în viitor"

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 30.11.2010
Vânzările Porsche în anul fiscal 2009/2010 au crescut cu 18% faţă de perioada precedentă. Şeful concernului Volkswagen se aşteaptă la mai mult de la marca din Stuttgart.

Martin Winterkorn, şeful concernului Volkswagen, a afirmat că Grupului VAG este mai puternic odată cu adăugarea mărcii Porsche. Totodată, şeful concernului german a subliniat faptul că Porsche este unul dintre cei mai profitabili producători de automobile din lume. De asemenea, Grupul Volkswagen a realizat vânzări cu 20% mai mari în primele trei sferturi ale lui 2010 în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Profitul operaţional s-a triplat, atingând 4.8 miliarde de euro.

În urma acestor rezultate, Winterkorn a subliniat superioritatea strategiei multi-marcă aplicată de concernul german. Dr Martin Winterkorn a mai adăugat faptul că Grupul Volkswagen a atins acest nivel deoarece a ştiut când să se apropie ca un concern şi să reducă la minim pierderile suferite. Chiar şi aşa, au fost nevoiţi să investească miliarde de euro în cercetarea diferitelor modalităţi de propulsie relevante pentru viitor.

Competiţia îi presează pe cei de la Volkswagen, iar Winterkorn a subliniat faptul că problema costurilor este din de în ce mai acută. În opinia lui Martin Winterkorn, Porsche va juca un rol cheie în viitorul concernului Volkswagen graţie expertizei sale în modelele sport.

Pe de altă parte, concernul Volkswagen va ajuta şi el marca Porsche, crossoverele fiind un exemplu clar al acestui ajutor.

Via | Auto-Reporter.net

Comentarii (2)

  • Jake Sully
    Apreciez lucrul asta.Foarte bun marketingul la Volkwagen!j
    3 9
  • Victor
    Sergio Marchionne : Vom vinde Alfa Romeo si IVECO doar daca vom primi o " oferta indecenta "
    Sergio Marchionne a declarat ca Ferrari este intangibil dar nu acelasi lucru este valabil pentru Alfa Romeo si IVECO, care ar putea fi vandute daca FIAT va primi o " oferta indecenta " ( http://www.alvolante.it/news/fiat_previsioni_bilancio-369821044 ) . In 2010, Ferdinand Piech si-a exprimat de mai multe ori interesul atat pentru Alfa Romeo dar si pentru IVECO, existand posibilitatea ca VW Group sa le cumpere impreuna pentru o suma ce depaseste 10 miliarde euro .
    10 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru