XC60 primeste un nou motor de 200 CP

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 29.08.2009
Volvo XC60 este primul automobilul al constructorului suedez care va dispune de noua gama de motoare cu patru cilindri.

Un lucru cunoscut este acela ca in anul 2020 vor intra in vigoare noile norme europene in ceea ce priveste reducerea emisiilor si a consumului. Din aceasta cauza multi constructori auto se gandesc deja la stategia pe care trebuie sa o adopte pana atunci, pentru a-si putea continua procesul de productie.

Unul dintre acesti constructori este si Volvo. Suedezii au implementat un program in care doresc ca pana in 2020 sa elimine motoarele mari, urmand ca acestea sa fie inlocuite de propulsoare cu patru cilindri. In ciuda acestor schimbari, modelele care vor suferi modificari in cadrul motorizarii nu vor pierde din putere, inginerii Volvo fiind optimisti ca vor putea obtine cifre comparabile cu cele ale motoarelor din gama actuala.

Asa cum ne-am obisnuit, suedezii au grabit putin lucrarile si vor prezenta primul propulsor din viitoarea gama GTDi. Este vorba despre un motor de 2.0 litri cu patru cilindri care va livra 200 CP si va fi disponibil pe modelul XC60. Consumul si emisiile acestei unitati pe benzina au fost reduse cu o valoare intre 20% si 30%, iar performantele nu au fost afectate atat de mult. Acest lucru a fost posibil datorita utilizarii injectiei directe, a transmisiei automate Powershift si mai ales a noii tehnologii de supra-alimentare.

In lipsa datelor nu putem sti daca aceasta noua motorizare se bazeaza pe tehnologia Ecoboost de proveninenta Ford.

via | autoblog

Comentarii (9)

  • george
    O intreaga plaiada de esecuri este masina asta, atat motorizarea cat si caroseria sunt gunoi total. Prostia de om ar cumpara asa ceva
    2 26
  • stufosu
    ce destept esti tu.argumenteaza-ti parerea, sau cultura ta in materie de automobile se rezuma la 2-3 marci?
    7 2
  • Biscuite
    HEHE!
    2 1
  • opinca englezeasca
    opinca s-a reinventat...a invatat un cuvant in engleza si se considera filosof....un adevarat challenge sa incerci sa te dai mai destept decat pari, asa-i "sandaluta"?
    0 4
  • biscuite
    roland_st===george aceeasi persoana
    2 1
  • mihai2001
    VOLVO.for life !
    O masina extraordinara si unica.
    9 1
  • in sfarsit..
    chiar ma gandeam cand o sa scoata si baietii de la volvo un motor pana in 2 litri pt masinutza asta, ca la ce rca-uri sunt mai nou, ma gandeam sa ma bag la forester. insa nu se compara. am condus masina si imi venea sa plang cand m-am dat jos..de fapt le-am condus pe ambele..
    cat despre challenger, esti varza! volvo este pt cunoscatori !
    1 0
  • spui volvo si spui o masina sigura.....destul de frumoasa....cred ca e cel mai frumos volvo....si e foarte bn ca scot o noua motorizare....cunosc un prieten care sia luat de aproape un an un volvo XC60 D5 summum avand un motor de 2.4 litri de vreo 185 de caluti...si imi spunea ca motorul e singurul per total punct slab al acestei masini......zicea ca parca nare atatia caluti cat scrie pe fisa tehnica......iar cutia ii schimba destul de lent....in rest e foarte multumit de ea...e o crestere pt volvo acest XC60....
    0 0
  • octavian
    volvo
    N-am de gand sa comentez opiniile cocalarilor care dispretuiesc brand-ul Volvo si pentru care nu exista decat triada germana atat de draga lor (mai ales vopsita in alb).
    Pe de alta parte salavarea adevarata pe termen lung nu ar putea veni decat de la marcile germane. Volvo pe platforme Mercedes sau Audi ar putea deveni un jucator de temut in clasa premium. De asemenea si platformele Lexus se apropie foarte mult de filosofia acestui brand. Cu chinezii sau cu investitori nespecialisti in domeniu, Volvo nu va face decat sa repete istoria nefericita a marcii Rover.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru