Zece angajaţi Fiat sunt cercetaţi pentru furt. Prejudiciul total: peste un milion de euro

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 19.10.2011
Zece angajaţi ai fabricii torineze Mirafiori au fost puşi sub acuzare pentru că au sustras şi vândut pe internet piese în valoare de peste un milion de euro.

Italienii fac maşini frumoase şi motoare interesante, dar nu se dezmint când e cazul să iasă în faţă în contexte tangenţiale cu industria auto. Publicaţia La Reppublica anunţă astăzi că zece angajaţi ai celor de la Fiat sunt invetigaţi pentru furtul şi revânzarea unor subansamble şi piese care valorează în total peste un milion de euro.

Cei zece angajaţi făceau parte din rândurile celor care munceau la fabrica torineză Mirafiori. Conform anchetatorilor, aceştia au sustras centraline electronice (unităţi electronice de comandă) destinate modelelor Abarth. După ce le scoteau din uzina italiană, piesele erau vândute pe internet. Italienii au făcut bani frumoşi, prejudiciul total ridicându-se la 1.37 milioane de euro.

Analiza oamenilor legii arată că piesele erau vândute online pentru 300 de euro, deşi preţul unui ECU este de 1500 de euro. Hoţii au fost prinşi după ce mai mulţi dealeri s-au plâns că piesele nu le-au fost livrate, deşi ele fuseseră comandate şi plătite.

via | La Reppublica

Taguri: Abarth, Fiat, Mirafiori

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru