Zero-X, motocicleta 100% electrica

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 07.08.2007
Dupa Tesla, care face masini electrice, Zero Motorcycles ne prezinta motorul electric. Bonus: acesta e adaptat pentru cross.

Daca sunteti amator de off-road si vi se pare ca masinile care se preteaza la acest tip de abordare sunt mult prea scumpe si prea plouante, avem pentru voi modelele create de Tesla. Ei bine, daca cele doua modele anuntate de Tesla sunt si ele prea scumpe, va puteti orienta spre prima motocicleta de cross 100% electrica.

Este vorba de Zero-X, produsa de compania americana Zero Motorcycles. Un exemplar costa 6900 de dolari. Zero-X este alimentata cu o baterie litiu-ion, are o autonomie de 64 de kilometri si se incarca in trei ore. Viteza maxima pe care o atinge este de 96 km/h.

Nu este singurul produs pe care Zero il va scoate in gama electrica. Americanii lucreaza in aceasta perioada la un motor de sosea care sa sparga piata printr-o autonomie mult mai ridicata si prin performante mai bune decat versiunea off-road.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru