Zoe le crează noi probleme celor de la Renault

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 31.10.2010
Renault Zoe crează din ce în ce mai multe probleme constructorului francez. Acesta a fost dat în judecată de două familii care contestă denumirea viitorului model electric, iar Comisia Europeană a început o anchetă cu privire la un împrumut obţinut de Renault din partea statului francez.

Grupul Renault a fost dat în judecată în această săptămână de două familii care contestă viitoare denumire a berlinei electrice Zoe. Constructorul francez va afla peste două săptămâni dacă noul model va putea fi denumit Zoe fără să aducă prejudicii celor 35.000 de femei din Franţa care poartă acest nume. Avocatul francezilor a susţinut faptul că Renault a înregistrat marca ZOE, cu majuscule şi fără accent, în anul 1991, perioadă în care numele nu era la modă în Franţa.

Mai mult decât atât, constructorul din Hexagon este anchetat de Comisia Europeană, întrucât statul francez i-a acordat un împumut preferenţial de 100 de milioane de euro pentru dezvoltarea acestui vehicul. În schimbul acestui împrumut, cei de la Renault au fost de acord ca 70% din exemplarele Zoe să fie produse pe teritoriul Franţei.

Coceptul Zoe a fost prezentat pentru prima dată în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din 2009. În acest an, la Paris, francezii au venit cu o versiune de pre-serie a acestuia.

Sub capota conceptului se află un motor electric de 79 de cai care oferă o autonomie de 160 de kilometri. Un “plin” dureză între şase şi opt ore, iar bateria poate fi reîncărcată în procent de 80% în jumătate de oră. De asemenea, există şi posibilitatea încărcării timp de 10 minute a bateriei, care va oferi modelului francez o autonomie de 60 de kilometri.

Via | LeBlogAuto

Comentarii (16)

  • sa puna numele de Faurelianu ca nu ma supar nu dau pe nimeni in judecata!!!!!!!!!
    12 12
  • @ Faurelianu
    Buna asta!!! Hahahah... l-as cumpara si eu... pe bune!
    3 4
  • tare faza!!!
    Cand omu se plictiseste....da in judecata!! mai bine ai pune FRAERESTEANU sau PROSTILIANO!
    7 1
  • zoe
    mi se pare o prostie sa dea in judecata Renault Ion, sau R. Emanuela.....
    sunt multe masini care au denumiri de nume proprii gen: Giulia, Giulieta, si alte nume ...
    10 1
  • hahahahahahahaha!!! Florian amice ai fost de nota 10!! Foarte tare!!!
    2 4
  • iOn si ZOE
    romanii care nu au ce face pot da in judecat Peugeot, pentru folosirea numelui iOn la modelul electric de oras.

    asta daca aveti curaj sa dati in judecata al 2-lea producator european :)).....
    5 8
  • iOn si ZOE
    corectare
    judecata*
    1 1
  • Marius
    Strugurii inca sunt acri
    Nimic nou sub soare. Este tipic pentru Renault - masini bizare, cu nume bizare. Chiar asa de greu sa fie, daca nu chiar imposibil, sa faci o masina frumoasa, cu o tehnica mai simpla si mai fiabila.......si cu un nume special?
    8 25
  • @Marius
    Acum hai sa fim fanul unei anumite marci sa sa aruncam cu noroi aiurea in stanga si-n dreapta! ne lasi cu copilariile astea? majoritatea celor care generalizeaza ca tine n-au niciun fel de experienta in domeniul auto, sunt nuli !

    Adica vrei sa zici ca Zoe Preview e masina urata?! te uiti cumva din fundul unor borcane sau pur si simplu esti lipsit de gust? Si ce vroiai sa aiba denumiri alfanumerice lipsite de personalitate ca la Peugeot? Faptul ca Renault utilizeaza termeni proprii e un avantaj. Arata ca pun pasiune in ceea ce fac.
    Renault face masini fiabile si a crescut f mult in calitate mai ales cu ultimele modele (Laguna 3, Megane, Koleos, Scenic). Conduce-ti un Renault inainte sa va dati cu parerea si cautati opinii avizate.
    26 8
  • sfat
    Conduceti un Renault inainte sa va dati cu parerea si cautati opinii avizate.
    21 6
  • pe principiul....
    Pe principiul mi-am luat nevasta(masina) sa fia a mea,nu ca tramvaiul s-o i-a care vrea...ca e ZOE a mea:)))))
    7 0
  • clio 4
    dupa parerea mea zoe o sa fie noul clio care va fi lansat la anul
    7 3
  • Pai asa trebuia sa ii dea in judecata si cand au scos Megane, ca si ala e nume de femeie, nu?
    Ce idiotenie. Daca eu ca producator vreau sa imi numesc masina dupa un nume, care e problema lor? Doar nu l-au patentat, nu?
    O aiureala
    3 1
  • ha ha ha
    ha ha ha
    ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha..............
    2 3
  • Masininile astea mici... cat o cutie de chibrite sunt boala mea... ma ia boala cand le vad in special durerea de cap... daca iti iei o masina dasta banuiesc ca iti mai trebuie alta cand iesi afara din oras nu??? mai bine nu iti iei una si buna??? de ce sa dai banii pe 2 masini?
    0 4
  • semtex
    @Koss
    minte de copil de 6 ani... probabil inca mai crezi ca lumea se invarte in jurul tau :|
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru