Porsche va dezveli prototipul versiunii electrice a lui Boxster la Geneva

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 15.02.2011
Porsche a realizat o versiune electrică a lui Boxster, care primeşte sufixul E. Modelul nu a fost confirmat încă pentru producţie, fiind doar un prototip.

Nemţii de la Porsche au decis să cerceteze îndeaproape vehiculele electrice şi au prezentat prototipul versiunii electrice al lui Boxster. Acesta se numeşte Boxster E şi este echipat cu o baterie electrică de 29 kWh şi cu două motoare care oferă 245 CP în total. Cei de la Porsche nu au declarat detaliile de performanţă ale modelului, dar au spus că este comparabil cu Boxster S, ceea ce înseamnă că poate să accelereze de la 0 la 100 km/h în 5 secunde şi să atingă o viteză maximă de 274 km/h.

Cei de la Porsche nu au spus că vor introduce acest model în producţia de serie, dar vor compila informaţiile obţinute în cadrul testării acestui prototip pentru a dezvolta viitoarele produse. Cele trei prototipuri Boxster E vor fi testate de inginerii Porsche pentru a optimiza comportamentul, practicalitatea şi uzabilitatea. În timp, acestea ar putea fi gata de condus la fel ca un automobil electric obişnuit, dar cu performanţe demne de Porsche.

Există deja un Porsche electric, dar acesta este realizat de inginerii de la Ruf.

Respectivul model este bazat pe un 911 şi a fost convertit pentru utilizare cu energie electrică. Respectivul model a fost botezat Ruf Greenster şi a debutat la Salonul Auto de la Geneva din 2009. Greenster are un motor electric Siemens de 270 kW şi poate fi încărcat în doar o oră de la o priză specială de 400 volţi.

Via | WorldCarFans

Comentarii (1)

  • vre-o duzina!
    sa aduca si la noi cateva ca sunt tare necesare fiindca benzinaria este foarte departe!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru