Renault R-Space prefigurează viitoarele monovolume ale francezilor

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 01.03.2011
Renault a prezentat un concept la Geneva care prefigurează direcţia de design pe care o vor urma toate monovolumele sale. Noua creaţie a departamentului de design al mărcii "în romb" se numeşte R-Space.

Francezii de la Renault au adus la Geneva un nou concept care prezintă filozofia lor de design în segmentul monovolumelor. Potrivit designerilor care l-au creat, noul R-Space îmbină senzualitatea cu arhitectura monospace şi rezultatul este un monovolum cu o lungime de 4.25 metri şi cu o siluetă fluidă, puternică şi sportivă. Nu este clar în ce măsură va influenţa acest concept viitoarele monovolume de la Renault, dar partea frontală ar putea să inspire echipa de design la dezvoltarea viitoarelor modele.

La fel ca în cazul conceptelor DeZir şi Captur, noul concept al francezilor prezintă o parte frontală specială, axată pe sigla Renault. Respectiva siglă are dimensiuni generoase şi este încadrată de o serie de linii care îi accentuează forma. Blocuriule optice au un aspect deosebit, iar sub acestea se află un set de fante de aer menite, probabil, să răcească frânele de pe puntea faţă.

Fiind vorba de un concept, scuzăm lipsa mânerelor pentru deschiderea portierelor şi admirăm în continuare profilul acestui model. De remarcat jantele din aliaj cu un design atrăgător, care ar putea ajunge în producţia de serie pe o dimensiune de 16 sau 17 inch.

Nuanţa de culoare prezentă pe acest model ar putea şi ea să fie prezentă pe un model de serie cu puţine eforturi din partea celor de la Renault, dar trăsăturile acestui concept aşa cum le vedem noi sunt încă departe de producţie. În schimb, putem observa direcţia în care vor să ne ducă designerii conduşi de Laurens van den Acker.

Via | Renault

Comentarii (7)

  • Laurens van den Acker
    Acest designer va fi pt Renault ceea ce este acum Peter Schreyer pt Kia. Sunt ferm convins ca noile modele Renault vor arata foarte bine si conceptul R-Space vine sa-mi intareasca convingerea.
    11 1
  • din toate unghiurile masina arata senzational !
    27 1
  • parca e lovita de tren
    4 22
  • poti sa si tragi apa dupa gusturile tale
    22 3
  • SUPER!
    atat

    @lici...eu te inteleg, tu esti obisnuit cu "designul" VW,
    20 3
  • Noul Clio
    Sper ca noul Clio sa preia ceva din acest design superb.Asta da designer.
    17 1
  • re noooooo
    ce design din ciocan are,oribila
    2 18

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru