Feedback

Salonul Auto de la Geneva 2018

Toyota GR Supra Racing: conceptul care anunță renașterea legendarului Supra

Publicat Marti, 06.03.2018
de Cornel Șocariciu
Comenteaza 0
Toyota a prezentat noul GR Supra Racing. Conceptul dezvoltat de divizia Gazoo Racing integrează tehnologii din motorsport și anunță renașterea iconicului Supra.

Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Totul a început în 2014 în cadrul Salonului Auto de la Detroit. Atunci, Toyota prezenta conceptul FT-1, iar toți fanii au început să viseze la un Supra modern. Acum, producătorul nipon a prezentat conceptul Toyota GT Supra Racing în cadrul Salonului Auto de la Geneva, semn că un model de serie sport este tot mai aprope.

Noul Toyota GR Supra Racing are un motor amplasat în partea frontală, iar resursele acestuia sunt transmise către puntea spate. Conceptul a fost dezvoltat de Toyota Gazoo Racing, divizia de motorsport care în ultima perioadă a furnizat surprize plăcute.

Pentru ca masa totală să fie cât mai mică, inginerii au mizat pe materiale compozite foarte ușoare. Spoilerele, splitter-ul, difuzorul spate, pragurile laterale, aripa supradimensionată, carcasele oglinzilor și capota sunt realizate din aceste materiale ușoare, iar parbizul și geamurile laterale sunt produse din material plastic.

Toyota GR Supra Racing are jante BBS încălțate cu pneuri de competiție Michelin, iar sistemul de frânare a fost semnat de Brembo Racing. În același timp, japonezii spun că prototipul a primit o evacuare folosită în motorsport.

La interior, conceptul nipon a primit scaune și centuri OMP, un volan detașabil și un instrumentar derivat și el din lumea motorsportului. La final amintim de prezența unui roll cage și a unui sistem general de stingere a incendiilor.

Cei care sunt nerăbdători să conducă noul Toyota GR Supra Racing o vor putea face în mediul virtual în cadrul jocului video Gran Turismo Sport. Update-ul o să fie disponibil în aprilie. 


Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru