Abarth pregateste Fiat 500 SS pentru Paris

De Catalin Dinu
Publicat Vineri, 22.08.2008
Noua versiune sport a lui Fiat 500 va dispune de o putere crescuta semnificativ pentru a rivaliza cu Mini Cooper S.

Esential

160 CP dezvolta cea mai puternica versiune sport a lui Fiat 500 disponibila momentan pe piata, seria limitata \"Opening Edition\".
135 CP dezvolta Fiat 500 Abarth.
172 CP dezvolta Mini Cooper S, principalul rival al minicarului italian.

Un prototip al noii versiuni sportive a lui Fiat 500 rezultata in urma colaborarii dintre constructorul italian si specialistii de la Abarth a fost surprins in timpul unor teste. Fotografiile spion cu noul Fiat 500 SS confirma zvonurile de la lansarea versiunii Abarth de 135 CP a minicarului italian, care sustineau faptul ca Fiat intentioneaza sa lanseze o versiune si mai puternica pentru a rivaliza cu MINI Cooper S care dispune de 172 CP.

Astfel, este de asteptat ca noul Fiat 500 SS dezvoltat de Abarth sa beneficieze de o sporire considerabila a puterii, depasind puterea rivalului britanic. O versiune de 160 CP a lui Fiat 500 deja exista pe piata, fiind vorba de seria limitata “Opening Edition” lansata odata cu introducerea pe piata a versiunii preparata de Abarth.

Noua editie speciala a micutului model italian va fi cu siguranta mult mai puternica fata de versiunile existente, urmand sa fie echipat cu un motor mai mare. Acest lucru este tradat de cele doua iesiri sport ale sistemului de evacuare imbunatatit care se pot observa in partea din spate, precum si de prizele de aer pentru admisie de pe capota care sunt semiacoperite cu elemente de camuflaj.

Prezentarea oficiala a noului Fiat 500 SS dezvoltat de Abarth este asteptata luna viitoare la Salonul Auto de la Paris.

Daca acest lucru s-ar concretiza, iar inginerii italienilor si-ar intensifica testele asupra prototipurilor deja construite, noul minicar sportiv italian va fi disponibil pe piata incepand cu luna noiembrie a acestui an.

Via | WorldCarFans

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru