OFICIAL: Acesta este noul Mazda3 MPS! (cu VIDEO)

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 03.02.2009
Mazda3 MPS vine in premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva, din luna martie, si promite putere si performante de top.

Mazda a publicat primele fotografii ale noului Mazda3 MPS, versiunea de performanta a hatchback-ului nipon urmand sa fie prezentata in premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva.

Noul 3 MPS are de acelasi motor MZR de 2.3 litri Turbo DISI (Direct Injection Spark Engine) disponibil pe versiunea MPS a generatiei precedente, comunicatul niponilor intarziind insa datele oficiale legate de putere, cuplu si performante. Foarte probabil, noul Mazda 3 va dispune de circa 280 de cai putere, japonezii urcand cu un nivel performantele modelului anterior, care ajungea la "doar" 265 CP. Motorul a fost calibrat si din punctul de vedere al emisiilor, incadrandu-se in normele Euro 5.

Din punct de vedere estetic, noul Mazda3 MPS se deosebeste de versiunea de serie prin priza de aer de pe capota, prin liniile cromate de pe grila frontala, prin eleronul posterior si prin evacuarea dubla. Mazda nu a publicat inca fotografii cu interiorul noului model.

"Seria de versiuni ale lui Mazda 3 face un pas mare inainte in ceea ce priveste performantele si tehnologia ecologica, indicand drumul spre o noua era a automobilului", sustine Yoshiyuki Maeda, managerul de produs al lui Mazda3.

Cealalta noutate absoluta a celor de la Mazda la Geneva va fi versiunea i-Stop a lui Mazda3 hatchback.

Disponibila impreuna cu motorul MZR DISI de 2.0 litri, varianta i-Stop iese in evidenta prin sistemul de tip Stop&Start automat care ajuta modelul sa reduca emisiile si consumul.

via | Mazda

 

Comentarii (11)

  • Alin Ruica
    Felicitari
    Felicitari Mazda pentru nebunia asta. O sa fiu primul la coada cand incep comenzile.

    Si vreau sa ii vad pe carctosi cum vorbesc de automarket cum traduc stiri. Nu a dat aproape nimeni stirea asta. In Romania dorm ceilalti. Felicitari si voua.
    0 0
  • mircea
    @Alin Ruica
    Multumim, we're just doing our job.

    Si da, arata demential noul MPS.
    0 0
  • @Alin, nu fi rautacios. Toata lumea are dreptul sa scrie despre orice subiect, Si baietii de la Automarket au fost uneori in urma cu stirile. Asta nu ainseamna ca nu-i mai citim, sau ca nu scriu bine.
    0 0
  • ok,
    mazda anunta anul trecut ca a pus in productie un model de motor cu hidrogen.gata?e inmormantat?
    0 0
  • Bogdan M
    AWD sau FWD?
    Dar transmisia cum e? FWD sau AWD? Ca daca e tot FWD e cam naspa. Nu de alta dar chiar si la putinteii 265CP era destul de tricky de controlat
    0 0
  • FWD
    0 0
  • tot FWD?
    Mazda n-a invatat nimic. Cu atata cuplu disponibil doar pe puntea fata, varianta veche de 260cp o sa fie parfum la control pe langa asta noua. Daca tot scot un model cu o asemenea putere, de ce nu o fac cum trebuie pana la capat, adica cu AWD?
    0 0
  • Mazda
    arata foarte bine masinuta, dar la a 3-a poza vad doar un Peugeot 308...

    http://www.imagecows.com/uploads/a160-Peugeot-308-GT-Picture.jpg

    http://static.automarket.ro/img/db/article/018/178/317038l.jpg?ts=1233653317
    0 0
  • medicamente
    Nu pot decat sa strig: medicamente, pardon, sosele, sosele, sosele. Altfel vom vedea-o prin fata unor cluburi in asteptarea unor "tunate" care nu joaca in liga mare.
    0 0
  • arata a "leu"
    ...ce sa zic e frumoasa, dar totusi, grila fata parca prea arata ca la peugeot 308, e frumoasa masinuta. La cate masini sunt acum nici nu ai cum sa nu imprumuti elemente si accesorii.....:))
    0 0
  • dragos
    280 cai pe puntea fata
    de focus rs ce sa mai zicem ca ala are 300 cai pe FWD
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru