Aston Martin şi Zagato pregătesc un supercar în memoria lui DB4GT

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 12.05.2011
Aston Martin şi Zagato vor lucra din nou la un proiect comun: un supercar aniversar, creat în cinstea celor 50 de ani împliniţi de legendarul DB4GT Zagato.

Ediţia de anul acesta a evenimentului Villa d'Este, programat în 21 mai, va marca un moment important pentru Aston Martin, care sărbătoreşte 50 de ani de la lansarea celebrului DB4GT Zagato. Şi pentru că o astfel de aniversare trebuie sărbătorită cum se cuvine, britanicii au apelat la vechii lor parteneri, designerii italieni de la Zagato, pentru a da naştere unui concept aniversar.

Modelul va fi expus la Villa d'Este şi va alerga apoi pe circuitul de la Nurburgring, la finele lunii mai. Cele două apariţii vor fi suficiente pentru a atrage atenţia pasionaţilor auto şi oamenilor de afaceri. Interesul acestora va influenţa decizia de a produce în 2012 şi o versiune de serie.

Ulrich Bez, preşedintele executiv Aston Martin, a declarat: "Acum este un moment potrivit pentru a da naştere unui nou model semnat cu ajutorul Zagato. Dacă vom reuşi să combinăm perfect designul cu inteligenţa vom reuşi să dăm naştere unui model demn de a fi numit urmaşul lui DB4GT Zagato, probabil cel mai faimos supercar creat de noi de-a lungul timpului."

Legendarul DB4GT, creat în 1961, este rodul primei colaborări dintre italieni şi britanici, modelul fiind unul extrem de exclusivist, produs în doar 19 exemplare.

via | autocar

Comentarii (1)

  • shtrumph
    ce sunet frumos are motorul la turatii mari
    in TDU ca in viata reala nu-mi permit decat machete
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru